Rp. gyorskorcsolya Eb: öt magyarból négy jutott tovább

MTI

A férfiaknál Liu Shaoang és sérüléssel bajlódó bátyja, Liu Shaolin Sándor, míg a nőknél Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca is sikerrel vette az 500 és 1500 méter péntek délelőtti selejtezőjét a hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

Az iskolásoknak köszönhetően már délelőttre megteltek a lelátók, így jó hangulatban kezdődött a kontinensviadal. A leghosszabb távon a tavaly bronzérmes Bácskai nehéz futamba került, de a világ- és Európa-bajnok brit Elise Christie és a francia Veronique Pierron mögött "megcsípte" a még továbbjutást érő harmadik helyet a hatfős futamban. Jászapátinak nem kellett izgulnia, mivel hárman elszakadtak a többi riválistól, s végül másodikként lépett az elődöntőbe. Somogyinak - a papírformának megfelelően - esélye sem volt, futamutolsóként haladt át a célvonalon.

A legrövidebb távon Bácskai és Jászapáti is "kicentizte" a továbbjutást, mivel az első két hely ért biztos negyeddöntőt, de ők harmadikként zártak, végül a hét futamból benne voltak a legjobb hat harmadikban, így mindketten idővel kerültek a következő körbe. Bácskainak ehhez előznie kellett két körrel a vége előtt, de két világklasszis ellenfelét, Christie-t és a hazai közönség előtt szereplő olimpiai bajnokot, Suzanne Schultingot megközelíteni sem tudta. Somogyi ezen a távon is utolsóként búcsúzott.

"Nem vagyok elégedett, hiába jutottam tovább mindkétszer, nem ment jól. Nehéznek éreztem a lábaimat. Nem baj, szombaton jobb lesz, ahogy tavaly is"

- utalt arra az MTI-nek Bácskai, hogy egy éve Drezdában rosszul sikerült futamok után végül harmadik lett 1500 méteren.

A férfiaknál 1500 méteren Liu Shaoang elsőként, Liu Shaolin másodikként jutott elődöntőbe, míg 500-on mindketten futamgyőztesként biztosították helyüket a negyeddöntőben. A 20 éves Liu Shaoang utóbbi számban több mint másfél másodpercet vert üldözőire, ami ezen a távon ritkaságszámba megy.

"Érzékeny a fájós bokám, még nem az igazi. A mai napot kibekkelem, szombaton már jobb lesz. Egyelőre nem merek teljesen beleállni a kanyarokba"

- mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin arra utalva, hogy hétfői esését követően még nem jött teljesen rendbe a jobb bokája.

A 17.30-kor kezdődő délutáni programban még az 1000 méter selejtezőit és a váltó negyeddöntőket bonyolítják le.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46091/pics/lead_800x600.jpg
Liu Shaolin Sándor,Európa-bajnokság,Liu Shaoang,Rövidpályás gyorskorcsolya

További cikkek

Egyéni sportok

Ez történt 2018-ban a sportban - I. rész

2018.12.20. 16:10
Az év utolsó 12 napján összefoglaljuk a mögöttünk hagyott 12 hónap legfontosabb sporteseményeit. Sorozatunk első részében a Babos Tímea Grand Slam-győzelmével, és a kézilabda-válogatott Európa-bajnoki …

Csapatsportok

Kézilabda EB: így ünnepeltek a lányok a románok elleni sikert követően – videó

2018.12.13. 11:30
Románia ellen nyerni mindig jó, még akkor is, ha csak egy „sima” győzelem. A női kézilabda-válogatott tagjai megadták a …

Csapatsportok

Kézilabda EB: a magyar csapatkapitány elégedett

2018.12.13. 09:40
Kovacsics Anikó csapatkapitány maradéktalanul elégedett a magyar női kézilabda-válogatott hetedik helyezésével a franciaországi Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Kézilabda EB: legyőztük Romániát

2018.12.12. 19:45
De sajnos kiestünk. Ezzel együtt a magyar csapat jól teljesített és komoly hátrányból felállva győzte le a román együttest.

Csapatsportok

ÉLŐ: Magyarország–Románia – női kézilabda EB

2018.12.12. 17:55
Földöntúli bravúr kellene a továbbjutáshoz, bízzunk a csodában.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: az olimpiai bajnok már elődöntős

2018.12.10. 19:45
Elsőként az orosz női kézilabda-válogatott Dánia legyőzésével biztosította helyét az elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: a németek legyőzése után megérdemelt a pihenő

2018.12.10. 15:50
A magyar női kézilabda-válogatott játékosai hétfőn kaptak első alkalommal szabadnapot a franciaországi Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya vk: Jászapáti Petra aranyérmes Almatiban!

2018.12.09. 11:15
Jászapái Petra megnyerte az 500 métert a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupaversenyén a kazahsztáni Almatiban. Liu Shaoang a második helyen zárt a …

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya vk: Liu Shaoang aranyérmes 1000 méteren

2018.12.08. 14:15
Liu Shaoang aranyérmet szerzett a rövidpályás gyorskorcsolya világkupa Almatiban zajló versenyén, miután nem talált legyőzőre 1000 méteren.

Egyéni sportok

Rp. gyorskorcsolya: sérülés húzta keresztbe a női váltó számításait Almatiban

2018.12.07. 14:10
Sziliczei-Német Rebeka 1500 méteren bukott és egy korcsolyapenge úgy megsebesítette a lábát, hogy kórházba kellett szállítani.