Rp. gyorskorcsolya Eb: öt magyarból négy jutott tovább

MTI

A férfiaknál Liu Shaoang és sérüléssel bajlódó bátyja, Liu Shaolin Sándor, míg a nőknél Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca is sikerrel vette az 500 és 1500 méter péntek délelőtti selejtezőjét a hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

Az iskolásoknak köszönhetően már délelőttre megteltek a lelátók, így jó hangulatban kezdődött a kontinensviadal. A leghosszabb távon a tavaly bronzérmes Bácskai nehéz futamba került, de a világ- és Európa-bajnok brit Elise Christie és a francia Veronique Pierron mögött "megcsípte" a még továbbjutást érő harmadik helyet a hatfős futamban. Jászapátinak nem kellett izgulnia, mivel hárman elszakadtak a többi riválistól, s végül másodikként lépett az elődöntőbe. Somogyinak - a papírformának megfelelően - esélye sem volt, futamutolsóként haladt át a célvonalon.

A legrövidebb távon Bácskai és Jászapáti is "kicentizte" a továbbjutást, mivel az első két hely ért biztos negyeddöntőt, de ők harmadikként zártak, végül a hét futamból benne voltak a legjobb hat harmadikban, így mindketten idővel kerültek a következő körbe. Bácskainak ehhez előznie kellett két körrel a vége előtt, de két világklasszis ellenfelét, Christie-t és a hazai közönség előtt szereplő olimpiai bajnokot, Suzanne Schultingot megközelíteni sem tudta. Somogyi ezen a távon is utolsóként búcsúzott.

"Nem vagyok elégedett, hiába jutottam tovább mindkétszer, nem ment jól. Nehéznek éreztem a lábaimat. Nem baj, szombaton jobb lesz, ahogy tavaly is"

- utalt arra az MTI-nek Bácskai, hogy egy éve Drezdában rosszul sikerült futamok után végül harmadik lett 1500 méteren.

A férfiaknál 1500 méteren Liu Shaoang elsőként, Liu Shaolin másodikként jutott elődöntőbe, míg 500-on mindketten futamgyőztesként biztosították helyüket a negyeddöntőben. A 20 éves Liu Shaoang utóbbi számban több mint másfél másodpercet vert üldözőire, ami ezen a távon ritkaságszámba megy.

"Érzékeny a fájós bokám, még nem az igazi. A mai napot kibekkelem, szombaton már jobb lesz. Egyelőre nem merek teljesen beleállni a kanyarokba"

- mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin arra utalva, hogy hétfői esését követően még nem jött teljesen rendbe a jobb bokája.

A 17.30-kor kezdődő délutáni programban még az 1000 méter selejtezőit és a váltó negyeddöntőket bonyolítják le.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46091/pics/lead_800x600.jpg
Liu Shaolin Sándor,Európa-bajnokság,Liu Shaoang,Rövidpályás gyorskorcsolya

További cikkek

Egyéni sportok

Úszó Eb: Kapás és Szilágyi is döntőbe jutott 200 méter pillangón

2018.08.05. 21:00
Kapás Boglárka a harmadik, Szilágyi Liliána az ötödik idővel jutott be a döntőbe 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság …

Egyéni sportok

Úszó Eb: Milák Kristóf Európa-bajnok, Kenderesi ezüstérmes!

2018.08.05. 19:50
Cseh László Európa-bajnoki rekordját döntötte meg 200 pillangón az első felnőtt Eb-aranyát szerző Milák.

Egyéni sportok

Úszó Eb: Németh Nándor lemaradt a dobogóról

2018.08.05. 18:45
A fiatal magyar úszó elmaradt egyéni legjobbjától, végül a hatodik helyen ért célba 100 méter gyorson.

Egyéni sportok

Úszó Eb: kapitális hibát vétettek a glasgow-i verseny szervezői

2018.08.05. 17:30
A szombati versenynap délutáni programjában egy technikai hiba miatt rosszul mérték az időt a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyei során.

Egyéni sportok

Torna Eb: Dévai Boglárka aranyérmes ugrásban

2018.08.05. 16:05
Dévai Boglárka aranyérmet nyert ugrásban a glasgow-i tornász Európa-bajnokságon vasárnap.

Egyéni sportok

Evezős Eb: két érmet vártak, egy sem jött össze

2018.08.05. 15:15
Szierer János szövetségi kapitány csalódott, mert a magyar evezős válogatott érem nélkül zárta a skóciai Hamiltonban rendezett Európa-bajnokságot.

Egyéni sportok

Evezős Eb: két magyar egységtől elvárás az A döntő

2018.08.01. 10:40
Öt számban indulnak magyar egységek a csütörtöktől vasárnapig tartó glasgow-i multisport Európa-bajnokság evezős versenyein.

Csapatsportok

Vízilabda Eb - Märcz Tamás: talán a legjobb meccsünket játszottuk a tornán

2018.07.26. 20:15
A magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya szerint jól kezdtük a Montenegró elleni meccset, de rutintalanabbak voltunk a …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: Montenegróval sem bírtak, a hetedik helyért játszanak a fiúk

2018.07.26. 18:05
A magyar férfi vízilabda-válogatott 7-6-ra kikapott Montenegró csapatától a barcelonai Európa-bajnokság csütörtöki helyosztóján, így …

Csapatsportok

Vízilabda Eb - Bíró Attila: jó lett volna ma megszerezni azt az érmet

2018.07.25. 19:45
Bíró Attila szövetségi kapitány bízott benne, hogy a címvédő női vízilabda-válogatott már szerdán, a hollandok elleni elődöntőt követően …