Rp. gyorskorcsolya Eb: öt magyarból négy jutott tovább

MTI

A férfiaknál Liu Shaoang és sérüléssel bajlódó bátyja, Liu Shaolin Sándor, míg a nőknél Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca is sikerrel vette az 500 és 1500 méter péntek délelőtti selejtezőjét a hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

Az iskolásoknak köszönhetően már délelőttre megteltek a lelátók, így jó hangulatban kezdődött a kontinensviadal. A leghosszabb távon a tavaly bronzérmes Bácskai nehéz futamba került, de a világ- és Európa-bajnok brit Elise Christie és a francia Veronique Pierron mögött "megcsípte" a még továbbjutást érő harmadik helyet a hatfős futamban. Jászapátinak nem kellett izgulnia, mivel hárman elszakadtak a többi riválistól, s végül másodikként lépett az elődöntőbe. Somogyinak - a papírformának megfelelően - esélye sem volt, futamutolsóként haladt át a célvonalon.

A legrövidebb távon Bácskai és Jászapáti is "kicentizte" a továbbjutást, mivel az első két hely ért biztos negyeddöntőt, de ők harmadikként zártak, végül a hét futamból benne voltak a legjobb hat harmadikban, így mindketten idővel kerültek a következő körbe. Bácskainak ehhez előznie kellett két körrel a vége előtt, de két világklasszis ellenfelét, Christie-t és a hazai közönség előtt szereplő olimpiai bajnokot, Suzanne Schultingot megközelíteni sem tudta. Somogyi ezen a távon is utolsóként búcsúzott.

"Nem vagyok elégedett, hiába jutottam tovább mindkétszer, nem ment jól. Nehéznek éreztem a lábaimat. Nem baj, szombaton jobb lesz, ahogy tavaly is"

- utalt arra az MTI-nek Bácskai, hogy egy éve Drezdában rosszul sikerült futamok után végül harmadik lett 1500 méteren.

A férfiaknál 1500 méteren Liu Shaoang elsőként, Liu Shaolin másodikként jutott elődöntőbe, míg 500-on mindketten futamgyőztesként biztosították helyüket a negyeddöntőben. A 20 éves Liu Shaoang utóbbi számban több mint másfél másodpercet vert üldözőire, ami ezen a távon ritkaságszámba megy.

"Érzékeny a fájós bokám, még nem az igazi. A mai napot kibekkelem, szombaton már jobb lesz. Egyelőre nem merek teljesen beleállni a kanyarokba"

- mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin arra utalva, hogy hétfői esését követően még nem jött teljesen rendbe a jobb bokája.

A 17.30-kor kezdődő délutáni programban még az 1000 méter selejtezőit és a váltó negyeddöntőket bonyolítják le.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46091/pics/lead_800x600.jpg
Liu Shaolin Sándor,Európa-bajnokság,Liu Shaoang,Rövidpályás gyorskorcsolya

További cikkek

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: remek pozícióból várhatjuk a középdöntőt

2018.12.07. 13:25
A magyar női kézilabda-válogatott Norvégia ellen kezdi meg középdöntős szereplését a franciaországi kontinenstornán. A helyzetünk kedvező, de nagyon nehéz …

Csapatsportok

Kézilabda EB: jöhet a jó folytatás!

2018.12.07. 08:45
A jobbátlövő Planéta Szimonetta szerint a magyar női kézilabda-válogatott játékosainak ki kell zárniuk a külső tényezőket, és csak a címvédő Norvégia elleni pénteki mérkőzésre szabad összpontosítaniuk a …

Csapatsportok

ÉLŐ: Magyarország–Spanyolország – női kézilabda EB

2018.12.05. 20:55
A magyar válogatott továbbjutott a csoportból, a spanyolok ellen bravúr kellene a győzelemhez.

Csapatsportok

ÉLŐ: Magyarország–Horvátország – női kézilabda EB

2018.12.03. 17:55
Jön a kontinenstorna kulcsmérkőzése, amelyen a magyar női válogatott a horvát együttessel találkozik. Szöveges, élő tudósítás.

Magyar foci

Labdarúgás: hatalmas magyar siker, U21-es Eb-t rendezhetünk!

2018.12.03. 13:55
Az UEFA végrehajtó bizottsága hétfői ülésén úgy határozott, Magyarország és Szlovénia közösen rendezheti meg a 2021-es U21-es Európa-bajnokságot.

Csapatsportok

Női kézilabda Eb: már a horvátok ellen középdöntőbe juthatunk

2018.12.03. 13:00
Kim Rasmussen csapata hétfőn 18 órától lép pályára a franciaországi kontinenstornán a sztárjait nélkülöző Horvátország ellen.

Csapatsportok

Kézilabda EB: a stabil védekezésben bíznak a magyarok

2018.11.30. 18:50
A kapus Bíró Blanka szerint a feszes védekezés lehet a magyar női kézilabda-válogatott erőssége a franciaországi Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Kézilabda: a sérüléshullám ellenére is a középdöntő a cél

2018.11.28. 15:55
Kim Rasmussen erős csapategységet és jó hozzáállást vár lányaitól a csütörtökön kezdődő franciaországi kézilabda Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Kézilabda: három meccs, három vereség, de a kapitány elégedett

2018.11.26. 13:25
Bár a magyar női kézilabda-válogatott három vereséggel zárta a Möbelrigen Kupa nemzetközi felkészülési tornát, Kim Rasmussen szövetségi kapitány elégedett volt …

Csapatsportok

Kihirdették a magyar válogatott Eb-re készülő szűkített keretét

2018.11.13. 13:50
A júliusban junior világbajnok együttesből Háfra Noémi és Tóvizi Petra kezdheti meg a felkészülést a franciaországi Európa-bajnokságra.