Rp. gyorskorcsolya Eb: öt magyarból négy jutott tovább

MTI

A férfiaknál Liu Shaoang és sérüléssel bajlódó bátyja, Liu Shaolin Sándor, míg a nőknél Jászapáti Petra és Bácskai Sára Luca is sikerrel vette az 500 és 1500 méter péntek délelőtti selejtezőjét a hollandiai rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságon.

Fotó: MTI

Az iskolásoknak köszönhetően már délelőttre megteltek a lelátók, így jó hangulatban kezdődött a kontinensviadal. A leghosszabb távon a tavaly bronzérmes Bácskai nehéz futamba került, de a világ- és Európa-bajnok brit Elise Christie és a francia Veronique Pierron mögött "megcsípte" a még továbbjutást érő harmadik helyet a hatfős futamban. Jászapátinak nem kellett izgulnia, mivel hárman elszakadtak a többi riválistól, s végül másodikként lépett az elődöntőbe. Somogyinak - a papírformának megfelelően - esélye sem volt, futamutolsóként haladt át a célvonalon.

A legrövidebb távon Bácskai és Jászapáti is "kicentizte" a továbbjutást, mivel az első két hely ért biztos negyeddöntőt, de ők harmadikként zártak, végül a hét futamból benne voltak a legjobb hat harmadikban, így mindketten idővel kerültek a következő körbe. Bácskainak ehhez előznie kellett két körrel a vége előtt, de két világklasszis ellenfelét, Christie-t és a hazai közönség előtt szereplő olimpiai bajnokot, Suzanne Schultingot megközelíteni sem tudta. Somogyi ezen a távon is utolsóként búcsúzott.

"Nem vagyok elégedett, hiába jutottam tovább mindkétszer, nem ment jól. Nehéznek éreztem a lábaimat. Nem baj, szombaton jobb lesz, ahogy tavaly is"

- utalt arra az MTI-nek Bácskai, hogy egy éve Drezdában rosszul sikerült futamok után végül harmadik lett 1500 méteren.

A férfiaknál 1500 méteren Liu Shaoang elsőként, Liu Shaolin másodikként jutott elődöntőbe, míg 500-on mindketten futamgyőztesként biztosították helyüket a negyeddöntőben. A 20 éves Liu Shaoang utóbbi számban több mint másfél másodpercet vert üldözőire, ami ezen a távon ritkaságszámba megy.

"Érzékeny a fájós bokám, még nem az igazi. A mai napot kibekkelem, szombaton már jobb lesz. Egyelőre nem merek teljesen beleállni a kanyarokba"

- mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaolin arra utalva, hogy hétfői esését követően még nem jött teljesen rendbe a jobb bokája.

A 17.30-kor kezdődő délutáni programban még az 1000 méter selejtezőit és a váltó negyeddöntőket bonyolítják le.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46091/pics/lead_800x600.jpg
Liu Shaolin Sándor,Európa-bajnokság,Liu Shaoang,Rövidpályás gyorskorcsolya

További cikkek

Csapatsportok

Vízilabda Eb: a bronzéremért játszhat a magyar női válogatott

2018.07.25. 18:15
Hiába állt fel kétgólos hátrányból is a magyar női vízilabda-válogatott, végül egy góllal kikapott az Európa-bajnokságon továbbra is veretlen Hollandiától.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya: nagy tervei vannak a Liu fivéreknek

2018.07.24. 14:20
A magyar rövidpályás gyorskorcsolyázás legsikeresebb, olimpiai bajnoki címmel végződő szezonja után a Liu fivérek ugyanolyan motiváltan és nagyratörő célokkal …

Egyéni sportok

Sikersportág lett, fejlesztik az edzőképzést

2018.07.23. 13:50
A korcsolya szakedzői képzés továbbfejlesztéséről írt alá megállapodást a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) és a Testnevelési Egyetem (TF).

Csapatsportok

Vízilabda Eb: nem volt boldog Märcz Tamás az olaszok elleni vereség után

2018.07.19. 08:15
A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya csalódottan értékelt a barcelonai Európa-bajnokságon, az olaszoktól elszenvedett 12-5-s …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: Gangl Edina "odabökne" a mediterrán csapatoknak

2018.07.18. 12:15
A Barcelonában zajló kontinensviadalon is fontos szerep hárul a kapus Gangl Edinára, aki a 2016-os belgrádi Eb-n győztes magyar női vízilabda-válogatott …

Egyéni sportok

Atlétika: Márton Anita nem lesz ott az Eb-n

2018.07.18. 08:10
Világbajnok súlylökőnk sérülés miatt kénytelen kihagyni a berlini kontinensviadalt.

Egyéni sportok

Szétment a sztárpár, szakított szerelmével Liu Shaolin Sándor

2018.07.17. 22:40
A gyorskorcsolyás álompár békében vált el, nem bírta el a kapcsolatuk a távolságot.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: a szerb lányok csak néhány szép gólig jutottak ellenünk

2018.07.17. 16:35
Bíró Attila együttese könnyed ujjgyakorlatot hajtott végre kedd délután a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében és 23-6-ra legyőzte …

Csapatsportok

Vízilabda Eb: klasszisunk szerint meg tudjuk verni az olaszokat

2018.07.17. 15:55
A magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország elleni csoport-rangadója az egész kontinensviadalt meghatározhatja.

Csapatsportok

Vízilabda Eb: vereséggel nyitottak a címvédő magyar lányok

2018.07.14. 23:25
Bíró Attila együttese végig rohant a magabiztosan vízilabdázó házigazda spanyolok után. Holnap kora délután már Törökország következik.