Tenisz: Fucsovics és Babos nem kér a szövetség pénzéből

Dorogi László
Dorogi László

A legmagasabban rangsorolt női és férfi teniszezőnk továbbra sem játszik címeres mezben. Fucsovics úgy fogalmazott, semmi nem változott szeptemberi közleményük óta.

Fotó: Fucsovics Marci/Facebook

Fucsovics Márton és Babos Tímea az Australian Open nyitó körére készülnek Melbourne-ben, s ha már együtt edzettek - idén először elindulnak vegyespárosban is egymás oldalán - Fucsovics Facebook-oldalán közleményben jelezte, hogy továbbra sem kívánnak együttműködni a Magyar Tenisz Szövetséggel.

Babos és Fucsovics a továbbiakban nem kíván együttműködni a teniszszövetséggel

Babos Tímea és Fucsovics Márton nem kíván együttműködni a továbbiakban a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ). A Babos Tímea Facebook-oldalán kedden megjelent állásfoglalás szerint a két éljátékos "nem kíván a szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adja a nevét egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján".

Fucsovics úgy fogalmaz bejegyzésében, hogy a szeptemberi közleményük kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontjuk pedig továbbra is érvényben van.

A teniszező kifejtette, a Magyar Tenisz Szövetség mind neki, mind Babos Tímeának jelentős összegű ajánlatott tett azért, hogy szerepeljenek a februári Fed-kupa, illetve a Davis-kupa mérkőzéseken, ám ezt az ajánlatot visszautasították.

"Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, ahogyan sohasem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában."

Fucsovics hozzátette, a címeres meznek és a válogatottnak mindig is prioritása volt mindkettejük pályafutásában és továbbra is büszkén képviselik Magyarországot a sportvilág legnagyobb színpadain.

"Az olimpiára is gondolva indulunk együtt vegyes párosban az Australian Openen és reméljük, rengeteg szurkolónak sikerül örömet és büszkeséget szereznünk az eredményeinkkel"

- zárta bejegyzését a teniszező.

Fucsovics Mártpn a világranglista 65. Albert Ramos-Vinoles ellen kezdi meg szereplését az Australian Openen, míg Babos Tímea a nála magasabban rangsorolt tunézia Onsz Dzsabur ellen lép pályára.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46124/pics/lead_800x600.jpg
Tenisz,Babos Tímea,Fucsovics Márton,Magyar Tenisz Szövetség

További cikkek

Egyéni sportok

Az eső miatt elhalaszották Babos Tímea meccsét

2019.03.19. 23:40
Az eső miatt szerdára halasztották Babos Tímea mérkőzése a miami keménypályás tenisztorna selejtezőjében.

Egyéni sportok

Fucsovics Márton Roger Federerrel edzett a miami tenisztorna előtt

2019.03.19. 10:30
A 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federerrel edzett hétfőn Fucsovics Márton, aki a férfiak számára szerdán elrajtoló miami kemény pályás tenisztornára készül.

Egyéni sportok

Tenisz: Stollár Fanny búcsúzott Miamiban

2019.03.19. 08:40
Nem sikerült a továbbjutás Stollár Fannynak, a 9 millió dollá összdíjazású Miami tenisztornán. A magyar teniszező a selejtező második fordulójában, két játszmában vereséget szenvedett a szlovén …

Egyéni sportok

Tenisz: Babos három helyet visszacsúszott

2019.03.18. 13:30
Babos Tímea három helyet rontva a 105. a női teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Egyéni sportok

Tenisz: Fucsovics még mindig a legjobb negyvenen belül

2019.03.18. 11:05
Fucsovics Márton karriercsúcsához képest öt helyet rontva a 36. a férfi teniszezők legfrissebb világranglistáján.

Egyéni sportok

Tenisz: Thiem legyőzte Federert az Indian Wells-i döntőben

2019.03.18. 08:15
Dominic Thiem nyerte az Indian Wells-ben rendezett Masters-tornát miután a döntőben legyőzte Roger Federert.

Egyéni sportok

Tenisz: Stollár Fanny párosban megnyerte a guadalajarai tenisztornát

2019.03.17. 08:35
Stollár Fanny és az amerikai Maria Sánchez megnyerte a guadalajarai 125 ezer dollár (35 millió forint) összdíjazású női challenger tenisztorna párosversenyét.

Csapatsportok

Közvetítések: döntőt rendeznek a női kézilabda kupában, folytatódnak a topligák

2019.03.17. 07:30
A női kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Ferencváros a Győr együttese ellen lép pályára.

Egyéni sportok

Tenisz: Nadal visszalépett, Federer játék nélkül döntős

2019.03.16. 19:55
Rafael Nadal térdfájdalmai miatt visszalépett az Indian Wells-i Masters-torna elődöntőjéből, így Roger Federer játék nélkül jutott fináléba.

Egyéni sportok

Tenisz: igazi klasszikust rendeznek az Indian Wells-i elődöntőben

2019.03.16. 11:00
Két korábbi világelső, Roger Federer és Rafael Nadal játssza az amerikai Indian Wellsben zajló keménypályás tenisztorna egyik elődöntőjét.