Tenisz: Fucsovics és Babos nem kér a szövetség pénzéből

Dorogi László
Dorogi László

A legmagasabban rangsorolt női és férfi teniszezőnk továbbra sem játszik címeres mezben. Fucsovics úgy fogalmazott, semmi nem változott szeptemberi közleményük óta.

Fotó: Fucsovics Marci/Facebook

Fucsovics Márton és Babos Tímea az Australian Open nyitó körére készülnek Melbourne-ben, s ha már együtt edzettek - idén először elindulnak vegyespárosban is egymás oldalán - Fucsovics Facebook-oldalán közleményben jelezte, hogy továbbra sem kívánnak együttműködni a Magyar Tenisz Szövetséggel.

Babos és Fucsovics a továbbiakban nem kíván együttműködni a teniszszövetséggel

Babos Tímea és Fucsovics Márton nem kíván együttműködni a továbbiakban a Magyar Tenisz Szövetséggel (MTSZ). A Babos Tímea Facebook-oldalán kedden megjelent állásfoglalás szerint a két éljátékos "nem kíván a szövetséggel együttműködni, mindaddig nem adja a nevét egyetlen az MTSZ-hez köthető eseményhez, versenyhez, amíg a szövetség működésében nem lesznek jelentős változások, a vezetőség nem változtat a játékosokhoz való viszonyán és a jelenlegi szakmai koncepcióján".

Fucsovics úgy fogalmaz bejegyzésében, hogy a szeptemberi közleményük kiváltó okai mit sem változtak, az akkor megfogalmazott álláspontjuk pedig továbbra is érvényben van.

A teniszező kifejtette, a Magyar Tenisz Szövetség mind neki, mind Babos Tímeának jelentős összegű ajánlatott tett azért, hogy szerepeljenek a februári Fed-kupa, illetve a Davis-kupa mérkőzéseken, ám ezt az ajánlatot visszautasították.

"Az ajánlatot tisztelettel fogadtuk, de attól tartunk, a Magyar Tenisz Szövetség vezetése nem akarja megérteni, hogy nem a pénz miatt fordítottunk hátat ennek a szövetségnek. Ez nem pénzkérdés, ahogyan sohasem volt az. Februárban tehát nem játszunk a Fed-kupában, illetve a Davis-kupában."

Fucsovics hozzátette, a címeres meznek és a válogatottnak mindig is prioritása volt mindkettejük pályafutásában és továbbra is büszkén képviselik Magyarországot a sportvilág legnagyobb színpadain.

"Az olimpiára is gondolva indulunk együtt vegyes párosban az Australian Openen és reméljük, rengeteg szurkolónak sikerül örömet és büszkeséget szereznünk az eredményeinkkel"

- zárta bejegyzését a teniszező.

Fucsovics Mártpn a világranglista 65. Albert Ramos-Vinoles ellen kezdi meg szereplését az Australian Openen, míg Babos Tímea a nála magasabban rangsorolt tunézia Onsz Dzsabur ellen lép pályára.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46124/pics/lead_800x600.jpg
Tenisz,Babos Tímea,Fucsovics Márton,Magyar Tenisz Szövetség

További cikkek

Egyéni sportok

Australian Open: japán–cseh döntő a nőknél

2019.01.24. 08:55
Oszaka Naomi és Petra Kvitova vívja az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyének szombati döntőjét.

Külföldi foci

Londoni csúcsrangadó

2019.01.24. 07:30
Szurkolhatunk ma a Sopron női kosarasainak, lesz tenisz, műkorcsolya, jégkorong és Chelsea–Tottenham is.

Egyéni sportok

Australian Open: Nagy Adrienn elődöntős párosban a junioroknál

2019.01.23. 11:20
Nagy Adrienn bejutott a junior párosok elődöntőjébe szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Csapatsportok

Képernyőn férfi kéziseink Norvégia ellen

2019.01.23. 07:30
Ma a norvégok ellen zárjuk a középdöntőt, a vízilabda BL-ben szerdán a szolnokiaknak szurkolhatunk, indul a műkorcsolya Eb, női röplabdában pedig sorsolnak az Eb-ra.

Egyéni sportok

Australian Open: Babos Tímea és Mladenovics döntőbe jutott

2019.01.23. 06:50
Babos Tímea és Kristina Mladenovics összesen hat játékot veszített Brady és Riske ellen az elődöntőben.

Egyéni sportok

Australian Open: Nadal már az elődöntőben

2019.01.22. 13:35
A torna második kiemeltje a spanyol Rafael Nadal bejutott az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság elődöntőjébe, mivel a negyeddöntőben három sima szettben legyőzte az amerikai Frances Tiafoe-t.

Egyéni sportok

Australian Open: Kiesett a Babos-Fucsovics páros

2019.01.22. 08:30
A Babos Tímea, Fucsovics Márton kettős 6:3, 6:2-re kikapott a második kiemelt Nicole Melichar, Bruno Soares amerikai, brazil duótól az ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes páros versenyének második …

Egyéni sportok

Australian Open: Babosék meggyőző játékkal már az elődöntőben

2019.01.22. 07:55
Babos Tímea és francia partnere, Kristina Mladenovic címvédőként győzött a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyének negyeddöntőjében.

Csapatsportok

Keddi közvetítések: ismét a BL-ben csatáznak a fradi pólósai

2019.01.22. 07:35
Az Australian Open küzdelmei mellett, épernyőre kerül még a jégkorong Magyar Kupa döntője és Fradi vízilabda BL meccse is.

Egyéni sportok

Australian Open: bízik a végső sikerben a Babos-Fucsovics páros

2019.01.21. 17:05
Babos Tímea és Fucsovics Márton szerint képesek megnyerni a Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokság vegyes páros versenyét.