Birkózás: két aranyat nyertek a magyarok

Kecskés István
Kecskés István

A magyar válogatott Fritsch Róbert és Lőrincz Viktor révén két aranyérmet szerzett a zágrábi kötöttfogású birkózóviadalon, amely a nemzetközi szövetség idei első ranglistaversenye volt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint Sike András szövetségi kapitány mellett most debütált két segítője, Módos Péter és a világbajnok Bácsi Péter, akik a tavalyi év végén elköszönt Repka Attila helyét vették át a stábban.

A horvát fővárosban 23 ország 152 birkózója lépett szőnyegre, köztük 15 magyar.

A legjobban a 72 kilogrammban érdekelt Fritsch, illetve a 2017-es Európa-bajnok, többszörös világbajnoki érmes Lőrincz Viktor (87 kg) szerepelt. Előbbi négy mérkőzést nyerve, két török, valamint egy-egy lengyel és bolgár riválist felülmúlva jutott fináléba, melyre georgiai ellenfele sérülés miatt nem állt ki.

A fiatalabbik Lőrincz-fivér szerb, majd lengyel birkózó legyőzését követően az elődöntőben az U23-as világbajnok honfitársát, Szilvássy Eriket verte, az aranyéremért pedig a svéd Kristoffer Berget.

A magyar küldöttség három éremmel zárta a tornát, mivel 60 kilogrammban Torba Erik a harmadik helyen végzett, a helyosztón román versenyzőt legyőzve.

A kötöttfogásúak következő pontszerző viadala jövő héten a győri Polyák Imre emlékverseny lesz.

Címkék: birkózás, MOB
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/46991/pics/lead_800x600.jpg
birkózás,MOB

További cikkek

Csapatsportok

Tévéműsor - Randagókkal folytatódik a Bajnokok Ligája

2018.10.24. 07:30
Újabb nyolc mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligájában, olyan összecsapások kerülnek képernyőre, mint a Barcelona–Internazionale, PSG–Napoli vagy a Borussia …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Olejnik Pavlo elveszítette a bronzmeccset, ötödik lett

2018.10.23. 20:15
Olejnik Pavlo óriási csata végén elveszítette a bronzmérkőzést, így az ötödik helyen végzett a szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában a budapesti …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Németh megsérült, nem bírt a címvédővel a négy között

2018.10.23. 18:15
A 76 kilós Németh Zsanett megsérült az elődöntőben, így kikapott a címvédő Yasemin Adartól a Papp László Sportarénában zajló …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: amerikai, orosz és japán aranyak

2018.10.23. 08:20
Az amerikai válogatott már három aranyéremnél tart a budapesti birkózó-világbajnokságon, melynek hétfői napján két szabadfogású súlycsoportban is győztek versenyzői.

Egyéni sportok

Keddi közvetítések: Manchesterben a Juventus

2018.10.23. 07:30
Nemzeti ünnepünkön is bőséges a televíziók sportkínálata: folytatódik a budapesti birkózó-vb, a női teniszezők világbajnoksága, este pedig labdarúgó BL-szuperderbik csábítják a rajongókat.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Olejnik nem bírt a címvédővel, bronzért mérkőzhet

2018.10.22. 18:30
A szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Olejnik Pavlo az elődöntőben kikapott a címvédő Kyle Snydertől, így kedden a bronzéremért léphet …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Olejnik meccs nélkül nyert, Galambos kikapott

2018.10.22. 14:25
Az 55 kilogrammban induló Galambos Ramóna technikai tussal kapott ki a nyolcaddöntőben a budapesti birkózó-világbajnokság hétfői versenynapján.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Dollák Tamara vereséggel kezdett

2018.10.22. 13:20
A junior korú Dollák Tamara elveszítette selejtezős mérkőzését a nők 59 kilogrammos kategóriájában, így már csak a vigaszági folytatásban reménykedhet a budapesti birkózó-világbajnokságon.

Csapatsportok

Közvetítések: rangadó az Erste Ligában, képernyőn az Arsenal

2018.10.22. 07:30
A mai nap közvetítései közül az Arsenal-Leicester City rangadó, az Erste Ligában rendezett Ferencváros-Csíkszereda derbi, valamint a birkózó világbajnokság aktuális …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: magyar vereségek a selejtezőkben

2018.10.21. 13:55
A vigaszágas Ligeti Dániel után mind a négy vasárnap bemutatkozó magyar szabadfogású, Farkas Rajmund, Asarin Roman, Nagy Mihály és Hatos Gábor is elveszítette selejtezős mérkőzését a budapesti …