Rp. gyorskorcsolya vb: Liu Shaolin, Burján és Jászapáti 500 méteren is továbbjutott

MTI

Ahogy 1500, úgy 500 méteren is Liu Shaolin Sándor és Burján Csaba, valamint Jászapáti Petra vette sikerrel a pénteki selejtezőt a szófiai világbajnokságon.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 23 éves Liu Shaolin a legrosszabb, ötös pozícióból rajtolhatott az első körben, de így sem jelentett gondot számára a futam megnyerése, riválisait egyesével megelőzve tört az élre. A második fordulóban már az első pozícióból startolva rajt-cél győzelmet aratott, ráadásul a legjobb időt érte el az egész mezőnyben.

Burján első menetében elsőként fordult az első kanyarba és olyan tempót diktált, hogy csak a dél-koreai Li Dzsune Szeo bírta az iramát, viszont ő másfél körrel a vége előtt meg is előzte. Másodjára rendkívül nehéz ötösbe került és némi szerencse is kellett a továbbjutásához. A 24 esztendős pécsi versenyző a hármas pozícióból indult, de visszaesett a negyedik helyre, s annak köszönheti továbbjutását, hogy a dél-koreai Lim Hjo Dzsun elesett, s így harmadikként haladt át célvonalon az egyaránt olimpiai bajnok orosz Szemjon Jelisztratov és a kanadai Charles Hamelin mögött.

Varnyú Alex már az első fordulóban kiesett, miután a rajtnál kissé beragadt, s emiatt negyedikként vette be az első kanyart, s a későbbiekben sem tudott javítani.

A nőknél egykörös volt a selejtező, amelyet Jászapáti vett sikerrel. A 20 éves szegedi versenyző a legjobb, egyes pozícióból indult, helyét meg is őrizte a rajtnál, két körrel a vége előtt a címvédő dél-koreai Csoj Min Dzsong megelőzte őt, továbbjutását viszont így sem fenyegette veszély. Bácskai Sára Luca szintén legbelülről rajtolt, ám a startja nem sikerült jól, ezért egy kör alatt két pozíciót is vesztett, ráadásul harmadik helyen korcsolyázva az egyik kanyar kijáratánál elesett. A 19 éves sportoló elsodorta az egyik nagy esélyes dél-koreai Sim Szuk Hit, aki így hozzá hasonlóan kiesett, mivel nem volt továbbjutó pozícióban a bukásnál.

A vb pénteki programja az 1000 méteres selejtezőkkel folytatódik.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/47562/pics/lead_800x600.jpg
MOB,világbajnokság,Rövidpályás gyorskorcsolya

További cikkek

Egyéni sportok

Vitorlázás: Berecz Zsombor ezüstérmes az Európa-bajnokságon!

2019.05.18. 16:45
Berecz Zsombor ezüstérmet szerzett az Athénban rendezett finndingi Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Rövidpályás gyorskorcsolya: férje után Knoch Marta is visszavonult

2019.05.16. 11:15
Olimpiai bajnok férje után két hónappal csütörtökön Knoch Marta rövidpályás gyorskorcsolyázó is bejelentette visszavonulását.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vb: 100 nap a rajtig

2019.05.15. 12:45
Száz nap múlva kezdődik Szegeden az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság, ebből az alkalomból szerdán elindítják a belvárosban a visszaszámláló órát, amely a rajtig hátralévő időt mutatja majd.

Csapatsportok

Jégkorong-vb: nem borult a papírforma, nyertek a németek és Svájc is

2019.05.14. 22:55
Három mérkőzés után is hibátlan maradt a német jégkorong-válogatott a szlovákiai A csoportos világbajnokságon és ugyanezt mondhatja el magáról Svájc is.

Csapatsportok

Jégkorong-vb: három meccs után is gól nélkül az olaszok

2019.05.14. 18:45
Az olasz jégkorong-válogatottnak Lettország kapuját sem sikerült bevennie a szlovákiai A csoportos világbajnokságon, de a másik újonc sokkal rosszabbul járt.

Csapatsportok

Jégkorong-vb: az amerikaiak megállították a finneket

2019.05.13. 18:55
Az Egyesült Államok csapata hosszabbításban győzte le az eddig száz százalékos finneket, az oroszok a csehektől sem kaptak gólt a szlovákiai A csoportos jégkorong-világbajnokságon.

Csapatsportok

Jégkorong-vb: újabb komoly olasz vereség, ezúttal Svédországtól

2019.05.12. 22:55
Kanada javította Finnország elleni botlását és kiütötte Nagy-Britanniát, a svédek is kozmetikáztak vb-nyitányukon, ezt az olaszok bánták.

Csapatsportok

Jégkorong-vb: az osztrákok helytálltak, de kikaptak az oroszoktól

2019.05.12. 14:40
Az oroszok sokáig csak egy emberelőnyös góllal vezettek Ausztria ellen, végül öttel nyertek. Javítottak az amerikaiak, a franciák bánták.

Csapatsportok

Jégkorong-vb: a csehek és a finnek két meccs után is hibátlanok

2019.05.11. 23:00
A címvédőt legyőző Csehország meg sem állt hétig Norvégia ellen, a finnek nagy csatában győzték le a házigazdát. Kikaptak a britek és az osztrákok.

Csapatsportok

Jégkorong-vb: a helvétek alaposan elpáholták az olaszokat

2019.05.11. 15:30
A tavalyi világbajnokság ezüstérmese nem vette félvállról az újonc olasz csapatot és hatalmas zakót szabott a dél-európai válogatottra. A dánok nyerték az első szétlövést.