Forma-1: a Ferrari már a szezon során egy szabadedzésen is kipróbálná Schumachert

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

Bár hétvégén a Kínai Nagydíjon az 1000. nagydíját ünnepli a Forma-1, de nem telik el úgy nap, hogy Mick Schumacher ne szerepeljen valami aprósággal, néhány mondattal a hírekben. Tény, hogy nagy segítséget jelent a név, amely ugyanakkor elképesztő teher is egyben, hiszen folyamatosan összehasonlítják édesapjával. 

A szemére is vetették, hogy egészen tavalyig semmi kiemelkedőt nem tudott felmutatni a Forma-3-ban, de nyáron valami történt, elképesztő győzelmi szériát hozott össze és végül ennek köszönhetően a bajnoki címet is megszerezte. Idén bemutatkozott a Forma-2-es sorozatban, ahol legjobb újoncként egy nyolcadik és egy hatodik helyezést tudott felmutatni. Közben pedig már ismerkedik a Forma-1-gyel is, Bahreinben lehetőséget kapott arra, hogy az első napon a Ferrari, a második tesztnapon pedig az Alfa Romeo volánja mögé üljön. Az ágaskodó lovas istálló gépével második, az Alfával hatodik legjobb időt autózta, tehát nincs mit szégyellnie. 

Talán ennek köszönhetően a Ferrari már azon töri a fejét, hogy a szezon során egy szabadedzésen is kipróbálná Schumachert, ami nem sűrűn fordul elő az élcsapatoknál. Tehát a név segíthet, de mindez mit sem érne némi tehetség nélkül.

„Egyértelmű, hogy a nevem a lényem egy darabja. Édesapám fia vagyok és boldoggá tesz, hogy ő az apukám. Amit ő véghezvitt a Forma-1-ben, az a valaha volt legjobb teljesítmény, ez pedig olyasvalami, amire felnézek. Boldog vagyok, hogy az ő fia lehetek. Úgy hiszem, nélküle nem lennék ugyanaz az ember. Amikor még gokartoztunk, rengeteg apró, de fontos dolgot megosztott velem, ez pedig sokat segített a fejlődésben. Jelenleg az a célom, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezzem és annyit tanuljak, amennyit csak tudok. Ezek segítségével pedig mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam a pályán.” – nyilatkozta Mick Schumacher a theinsideline.com portálnak.

A fiatal német egyúttal kijelentette, hogy nem akarja elkapkodni az F1-es bemutatkozást. Pedig Fernando Alonso azt a tanácsot adta neki, ne szalassza el a lehetőséget ha ajánlatot kap egy Forma-1-es csapattól. Elvégre senki nem tudhatja mikor jön a következő esély.

Apropó Alonso! A spanyol világbajnok már a májusi Indy500-ra készül, nem is akárhogy. A McLaren kiadott egy vicces videót, ahogy Alonso már mindent 9 fokban megdöntve csinál, ahogy az Indianapolisi pálya kanyarjaiban. Még a cipőjét is átalakították, otthon a tévéje szintén megdöntve áll a falon, és ott is csak balra kanyarodva old meg mindent, ahol jobbra kéne menni. Parádés.

Címkék: Forma 1
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48282/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1

További cikkek

Autó-motor

Forma-1: Giovinazzi és az Alfa Romeo 10 rajthelyes büntetést kap Bakuban

2019.04.25. 16:15
A csapat mindkét autóba beépíti a Ferrari új specifikációjú vezérlőelektronikáját, ennek pedig az olasz issza meg a levét az azeri nagydíjon.

Autó-motor

Le Mans 24: visszalépett az indulástól a korábbi F1-es világbajnok

2019.04.19. 22:05
Jenson Button korábbi F1-es világbajnok mégsem indul a június közepén rendezendő Le Mans-i 24 órás autóversenyen.

Autó-motor

F1: Kína évi két nagydíjat rendezne

2019.04.16. 16:30
A jövőben évente két Forma-1-es nagydíjat rendezne Kína, ezzel kapcsolatban már tárgyalások is zajlanak a héten.

Autó-motor

Ha így folytatja a Ferrari, kicsinálja a Forma-1 legnagyobb ígéretét

2019.04.16. 15:35
Hiába nyújtott jobb teljesítményt Charles Leclerc a szezon első három futamán, a Ferrari egyelőre nem akarja Sebastian Vettel elé tenni a rangsorban.

Autó-motor

Forma-1: hetvenötödik győzelmét aratta Hamilton az ezredik futamon

2019.04.14. 10:05
Egy pillanatig sem forgott veszélyben a címvédő Lewis Hamilton győzelme a Kínai Nagydíjon, a brit pilóta második versenyét nyerte meg a szezonban és átvette a …

Csapatsportok

Követítések: Forma-1 és spanyol labdarúgás a kínálatban

2019.04.14. 07:30
A Forma-1 történetének 1000. nagydíja következik, emellett a spanyol bajnokságban a 32. fordulót rendezik.

Autó-motor

Forma-1: 999 futam, 33 világbajnok, 9 legenda

2019.04.13. 16:20
Az ezredik Forma-1-es futam előtt a sorozat azon legendáinak pályafutását vesszük röviden górcső alá, akik már nem tagjai az aktív mezőnynek, de egyértelműen a sportág úttörőinek számítanak.

Autó-motor

Forma-1: Bottas volt a leggyorsabb Kínában

2019.04.13. 09:10
A Mercedes finn pilótája verhetetlen volt szombaton Kínában: mindhárom szakaszt az élen zárta az időmérőn.

Csapatsportok

Négy magyar meccs a Bajnokok Ligájában

2019.04.13. 07:30
A női kézilabda BL-ben a Ferencváros és a Győr, a vízilabda csúcskupában a Szolnok és az FTC szerepel ma – láthatjuk ezt is.

Autó-motor

Forma-1: csapatok és motorgyártók 999 versenye

2019.04.12. 11:55
A versenyszellem mindig is ott szunnyadt az emberben, ennek köszönheti létjogosultságát s sport is. Ha nem saját erejét és ügyességét, akkor például a lovakét. Majd az autók megjelenése után …