Birkózó Eb: a fiatalok jó birkózók, de még nem klasszisok

sportfaktor

Sike András, a birkózó válogatott szövetségi kapitánya szerint a magyar csapat teljesítette az alapcélkitűzést a bukaersti Európa-bajnokságon, de sok bosszantó vereség csúszott be.

Fotó: Magyar Birkózó Szövetség

A magyar birkózó válogatott egy arany- és négy bronzéremmel zárta a Bukarestben megrendezett Európa-bajnokságot, Barka Emese sporttörténelmi győzelme mellett - ő lett a magyar birkózósport történetének első női Eb-győztese - Sastin Marianna, Németh Zsanett és Szilvássy Erik állhatott fel a dobogó alsó fokára a kötöttfogásúak közül, a szabadfogásúaknál pedig Veréb István szerzett bronzérmet.

Birkózó Eb: Barka Emese aranyérmes!

SportFaktor Barka Emese lett a magyar birkózósport történetének első női Európa-bajnoka miután aranyérmet szerzett az 57 kilogrammos súlycsoportban a bukaresti kontinensviadalon.

Sike András, a válogatott szövetségi kapitánya a kontinenstornát követően úgy értékelt, hogy a csapat teljesítette az Eb előtt kitűzött célokat, ugyanakkor sok bosszantó vereség is becsúszott - Torba Erik 5-4-re kapott ki, Fritsch Róbert az utolsó másodpercben maradt alul a vigaszágon, Krasznai Máté ellenfelét pedig meg kellett volna inteni, de ez nem történt meg.

"Nem a legjobbjainkkal jöttünk. A fiatalok megmutatták, hogy jó birkózók, de még nem klasszisok"

- jelentette ki a szövetségi kapitány, aki szerint leginkább a rutin hiányzott tanítványaiból, de mint hozzátette, éppen azért adtak most lehetőséget a fiataloknak, mert azt csak ilyen éles helyzetekben, világversenyen lehet megszerezni. Ahogy a korábbi olimpiai bajnok szakember fogalmazott, fel kell őket építeni, s ennek ez most egy fontos állomása volt.

"Szilvássy Erik ugyan érmes lett, de ő is sokkal jobban tud ennél birkózni"

- mondta Sike a teljes, tízfős csapat négy újoncának egyikéről, aki viszont U23-as világ- és Európa-bajnokként első felnőtt világversenyén máris letette névjegyét.

A szövetségi kapitány arról is beszámolt az MTI-nek, hogy a lehetséges hatból négy indulási jogot szereztek a minszki Európai Játékokra, amelyen csak az olimpiai programban szereplő súlycsoportokban rendeznek versenyeket és csupán a legkisebbeknél (60 kg) és a legnagyobbaknál (130 kg) nem lesz magyar induló a fehérorosz fővárosban. Az öt Európa-bajnokságon szerzett medálból, csak Verébé nem olimpiai súlycsoportban született.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48394/pics/lead_800x600.jpg
birkózás,Európa-bajnokság

További cikkek

Egyéni sportok

Szumó-Eb: két magyar bronzérem a szumó Európa-bajnokságon

2019.04.22. 14:55
A felnőttek versenyeiben két magyar bronzérem született a Tallinnban rendezett szumó Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Kézilabda Eb-selejtező: megőrizte veretlenségét a magyar válogatott

2019.04.14. 17:40
Egy a végéig kiélezett mérkőzésen sikerült 23-23-as döntetlent játszania Magyarországnak Oroszországgal a kézilabda Eb-selejtező második szakaszának …

Egyéni sportok

Birkozó EB: magyar bronz Bukarestben

2019.04.13. 19:25
A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában Szilvássy Erik bronzéremmel debütált a felnőttek között a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Sastin Marianna bronzérmes

2019.04.12. 19:00
A 62 kilogrammosok súlycsoportjában induló Sastin Marianna bronzérmet szerzett a Bukarestben rendezett birkózó Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Barka Emese aranyérmes!

2019.04.12. 18:10
Barka Emese lett a magyar birkózósport történetének első női Európa-bajnoka miután aranyérmet szerzett az 57 kilogrammos súlycsoportban a bukaresti kontinensviadalon.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Sastin Marianna a bronzért küzdhet

2019.04.12. 13:55
A 62 kilós Sastin Marianna megnyerte vigaszágas mérkőzését a bukaresti birkózó Európa-bajnokság pénteki napján, így az esti programban a bronzéremért küzdhet.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Németh Zsanett bronzérmes

2019.04.11. 20:00
A nehézsúlyban induló Németh Zsanett bronzérmet szerzett a Bukarestben rendezett birkózó Európa-bajnokságon miután a bronzmeccsen fölényesen legyőzte norvég ellenfelét.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Barka Emese döntőbe jutott!

2019.04.11. 17:35
Barka Emese az 57 kilogrammos súlycsoport elődöntőjében nagyon simán, 11-3-ra győzött a bukaresti birkózó Európa-bajnokság csütörtöki napján, így pénteken már biztosan dobogóra állhat.

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Barka nagy fordítással, Dénes utolsó másodperces akcióval nyert

2019.04.11. 13:30
Nagy bravúrt bemutatva az 57 kilós Barka Emese elő-, míg az 53 kilogrammos Dénes Mercédesz negyeddöntőbe jutott a bukaresti birkózó …

Egyéni sportok

Birkózó Eb: Galambos tusgyőzelem után küzdhet a bronzért

2019.04.11. 11:35
Az 59 kilós Galambos Ramóna tusgyőzelmet aratott a vigaszágon, így a csütörtök esti programban a bronzéremért küzdhet a bukaresti birkózó Európa-bajnokságon.