Hivatalos: Budapestről rajtol a Giro d`Italia 2020-ban!

Dorogi László
Dorogi László

A korábbi sajtóhírt hétfőn erősítette meg a Giro d`Italia versenyigazgatója, az RCS Sport ügyvezetője, Mauro Vegni.

Fotó: stickybottle.com

"A nézők millióinak mutatjuk majd be, hogy milyen szép tájak és vidékek vannak még Magyarországon Vudapesten kívül. Három szakaszt fogunk itt rendezni, de azt később tárjuk a közönség elé, hogy pontosan merre mennek ezek. Egyelőre csak abban állapodtunk meg a magyar kormánnyal, hogy Budapestről indulunk és még két szakasz lesz ezen kívül"

- idézi az Index Mauro Vegnit.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, egy ilyen patinás verseny rajtja gazdaságilag is megtérülő befektetés, továbbá kiemelte, hogy a verseny megrendezésének ténye hatalmas reklámértékkel bír az ország számára, hiszen az előző évben 189 országban közvetítették a legendás körversenyt.

Már az első becslések szerint is több tízezer ember látogat majd várhatóan Magyarországra, hogy megnézze a Giro rajtját, a magyar kormány 7,8 milliárd forintot biztosít a rendezvényre, ebbe az összegbe beletartozik a verseny előkészítésének költsége, illetve a Giro több felvezető versenye is.

Révész Máriusz arról is szót ejtett, hogy terveik szerint június végén jelentik be a három magyarországi szakasz pontos útvonalát és szeretnék megteremteni annak lehetőségét, hogy legalább egy magyar versenyző is rajthoz állhasson a versenyen.

Nemcsak a Giro d`Italia, de a másik két legendás kerékpáros körverseny, a Tour de France és a Vuelta a Espana útvonala is rendre átível a határokon, de a földrajzi elhelyezkedés miatt a Giro Magyarországra költöztetésének volt a legnagyobb esélye.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48401/pics/lead_800x600.jpg
kerékpár,Giro d` Italia,MOB

További cikkek

Külföldi foci

Közvetítések: képernyőn a Ferencváros, a MU, a Roma és az Arsenal is

2019.09.19. 00:30
Elkezdődik az Európa-liga 2019/20-as idénye. Természetes megnézhetjük a Ferencváros barcelonai vendégjátékát, de képernyőre kerülnek a sorozat …

Egyéni sportok

Giro d`Italia: a Grande Partenza rendezése bizonyítja, hogy a magyar erős kerékpárnemzet

2019.09.18. 15:10
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke szerint a Giro d'Italia olasz országúti körverseny jövő májusi nagy …

Külföldi foci

Újabb nyolc mérkőzés a Bajnokok Ligájából, és ma is ötöt követhetünk élőben

2019.09.18. 07:30
Ronaldo visszatér Madridba, NB2-es rangadó, továbbá, kajak-kenu, tenisz, birkózó világbajnokság és kézilabda BL is szerepel a …

Egyéni sportok

Birkózó vb: Lőrincz Tamás világbajnok!

2019.09.17. 15:20
Technikai tussal nyert világbajnoki címet Lőrincz Tamás!

Egyéni sportok

Birkózó vb: egy intésen múlt – Lőrincz Viktor ezüstérmes

2019.09.16. 15:10
Küzdelmes, de akciómentes döntőben lett második a világbajnokságon Lőrincz Viktor.

Egyéni sportok

Birkózó vb: újabb magyar olimpiai kvóta!

2019.09.16. 12:20
Lőrincz Tamás olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokságon, miután bejutott az elődöntőbe.

Egyéni sportok

Birkózó vb: Lőrincz Tamás bejutott a nyolcaddöntőbe

2019.09.16. 10:20
Lőrincz Tamás az esélyeknek megfelelően győzelemmel mutatkozott be a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon hétfőn és bejutott a nyolcaddöntőbe a …

Egyéni sportok

RG: kezdődik a kvalifikációs világbajnokság

2019.09.16. 08:10
Ma kezdődik a ritmikus gimnasztikázók számára az olimpiai kvalifikációs világbajnokság. A csaknem egyhetes versenynek az azerbajdzsáni Baku ad otthont, amelyen a magyar sportolók is részt vesznek, az …

Egyéni sportok

Lőrincz Viktor világbajnok lehet és jön az első őszi pesti derbi

2019.09.16. 07:30
Lőrincz Viktor ma délután világbajnoki címet nyerhet, este pedig jön az első őszi derbi: UTE–FTC lesz a jégkorong-bajnokságban.

Egyéni sportok

Kajak-kenu: két magyar győzelem az előolimpia utolsó napján

2019.09.15. 09:45
Tótka Sándor és a női kenupáros is győzött a Tokóban rendezett előolimpia utolsó versenynapján és így Magyarország három aranyéremmel zárta a megmérettetést.