Hivatalos: Budapestről rajtol a Giro d`Italia 2020-ban!

Dorogi László
Dorogi László

A korábbi sajtóhírt hétfőn erősítette meg a Giro d`Italia versenyigazgatója, az RCS Sport ügyvezetője, Mauro Vegni.

Fotó: stickybottle.com

"A nézők millióinak mutatjuk majd be, hogy milyen szép tájak és vidékek vannak még Magyarországon Vudapesten kívül. Három szakaszt fogunk itt rendezni, de azt később tárjuk a közönség elé, hogy pontosan merre mennek ezek. Egyelőre csak abban állapodtunk meg a magyar kormánnyal, hogy Budapestről indulunk és még két szakasz lesz ezen kívül"

- idézi az Index Mauro Vegnit.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos úgy fogalmazott, egy ilyen patinás verseny rajtja gazdaságilag is megtérülő befektetés, továbbá kiemelte, hogy a verseny megrendezésének ténye hatalmas reklámértékkel bír az ország számára, hiszen az előző évben 189 országban közvetítették a legendás körversenyt.

Már az első becslések szerint is több tízezer ember látogat majd várhatóan Magyarországra, hogy megnézze a Giro rajtját, a magyar kormány 7,8 milliárd forintot biztosít a rendezvényre, ebbe az összegbe beletartozik a verseny előkészítésének költsége, illetve a Giro több felvezető versenye is.

Révész Máriusz arról is szót ejtett, hogy terveik szerint június végén jelentik be a három magyarországi szakasz pontos útvonalát és szeretnék megteremteni annak lehetőségét, hogy legalább egy magyar versenyző is rajthoz állhasson a versenyen.

Nemcsak a Giro d`Italia, de a másik két legendás kerékpáros körverseny, a Tour de France és a Vuelta a Espana útvonala is rendre átível a határokon, de a földrajzi elhelyezkedés miatt a Giro Magyarországra költöztetésének volt a legnagyobb esélye.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48401/pics/lead_800x600.jpg
kerékpár,Giro d` Italia,MOB

További cikkek

Egyéni sportok

Sportlövő vk: Péni István a világ élvonalában

2019.04.24. 13:25
Péni István az alapversenyből első helyen jutott a férfi kisöbű szabadpuska szám döntőjébe, melyben a negyedik helyen zárt az olimpiai kvalifikációs pekingi sportlövő világkupa-verseny …

Külföldi foci

Tévéműsor: a szemünk előtt dőlhet el a Premier League

2019.04.24. 07:30
Ma van az a nap, amikor Liverpool vörös fele az amúgy gyűlölt Manchester Unitednek szurkol, amely győzelmével nagyon jó helyzetbe hozhatja a 'Poolt.

Egyéni sportok

Ökölvívás: hetven éves a müncheni olimpia bajnoka

2019.04.23. 10:55
Hetvenéves Gedó György olimpiai és Európa-bajnok ökölvívó, az egyetlen magyar bokszoló, aki négy olimpián vett részt.

Magyar foci

Közvetítések: a Vidi vagy a Debrecen ma kupadöntőbe jut

2019.04.23. 07:30
Nemcsak itthon, külföldön is kupáznak a labdarúgók, de lesz néhány hétközi bajnoki meccs is. Tenisz is lesz, minden mennyiségben.

Csapatsportok

Közvetítések: folytatódnak az európai topligák küzdelmei

2019.04.21. 07:30
Élőben a német, a spanyol és a francia bajnokság meccsei. Emellett lesz még kosárlabda, kézilabda és jégkorong is a kínálatban.

Magyar foci

Közvetítések: képernyőn az NB I rangadója

2019.04.20. 07:30
A Ferencváros-Vidi rangadó mellett valamennyi topligából műsorra kerülnek mérkőzések, de teniszt, NBA-t és kerékpárversenyt is lehet nézni.

Csapatsportok

Közvetítések: negyeddöntőkkel folytatódik a kosárlabda Euroliga

2019.04.19. 07:30
Élőben a kosárlabda Euroliga negyeddöntői és a monte-carlói tenisztorna, emellett képrenyőn a francia, a spanyol és a portugál bajnokság meccsei.

Külföldi foci

Közvetítések: kialakul az Európa-liga elődöntőinek párosítása

2019.04.18. 07:30
A mai nap során négy Európa-liga negyeddöntő mellett kosárlabdát dartsot és kerékpárt láthatunk.

Csapatsportok

Labdarúgó Bajnokok Ligája és Magyar Kupa mérkőzés is a programban

2019.04.17. 07:30
A labdarúgó Bajnokok Ligájában az utolsó két negyeddöntős párharcot nézhetjük ma, itthonról a Magyar Kupában már a döntőbe jutásért vívja első …

Egyéni sportok

Vívás: megvédte világbajnoki címét a párbajtőr-válogatott!

2019.04.14. 22:00
Magabiztos vívással megvédte címét a magyar junior férfi párbajtőr-válogatott vasárnap, a Torunban rendezett korosztályos vívó-világbajnokságon.