Sakk: Szabó László az egyetlen elnökjelölt

Kecskés István
Kecskés István

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vezetője lesz az egyetlen elnökjelölt a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) jövő szombati tisztújító közgyűlésén.

Az MSSZ hétfői tájékoztatása szerint lezárult a hivatalos jelölési időszak. Összesen 31-en kandidálnak elnökségi tagságra, a szövetségben az elnök mellett egy alelnök és tíz elnökségi tag dolgozik majd. A helyszínen - az alapszabálynak megfelelően - további jelölésekre nyílik mód.

"Sajnos nem áll módomban folytatni az elnöki munkát" - jelentette ki Seszták Tamás, az MSSZ jelenlegi elnöke, aki 2015 májusában Seszták Miklóstól, unokatestvérétől vette át a posztot. "Minden támogatómnak köszönöm az eddigieket, köszönöm a lehetőséget és biztos vagyok benne, hogy értő kezekben nagyszerű fejlődés vár a magyar sakkozásra."

Szabó László a Facebook oldalán jelentette be, hogy vállalja a jelöltséget. 

Az elmúlt hónapokban számos versenyző, sportszakember és sportszervezet keresett meg, kért fel arra és támogatott abban, hogy vállaljam el a Magyar Sakkszövetség elnöki posztját.
Miután sok-sok megbeszélést folytattam többtucatnyi, a magyar sakkéletet ilyen-olyan módon ismerő, alakító szakemberrel, úgy döntöttem, hogy a felkérést elfogadom és a Sakkszövetség május 11-edikei tisztújító közgyűlésén megméretem magam az elnöki posztért.

Köszönöm azoknak, akik az elmúlt hetekben jelöléssel, dokumentumokkal, javaslatokkal, elképzelésekkel segítették a felkészülésemet!

Arra kérlek Benneteket, hogy segítsétek a munkánkat (az elnökségbe, az Ellenőrző Bizottságba és a szövetség különböző testületeibe kiváló szakembereket kértem fel) abban, hogy a magyar sakk szép hagyományai előtt tisztelegve újíthassuk meg ezt a sportágat!

Sportágat írtam, de a sakk valójában sokkal többet jelent! A sakk kultúra: játék, művészet, közvetítő nyelv, sport, nevelési módszer, médium és még sok minden más.

Nagy tisztelője és rajongója vagyok, büszkeség hogy most talán majd tehetek is érte! Minden tanácsot, javaslatot, támogatást örömmel veszek! Köszönöm előre is minden segítségeteket!

Címkék: MOB, Sakk
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48634/pics/lead_800x600.jpg
MOB,Sakk

További cikkek

Egyéni sportok

Ökölvívás: Gedó György sokat tett az olimpiai bajnokok elismeréséért

2020.05.09. 17:15
Gedó György négy olimpián indult és legnagyobb sikerét 1972-ben érte el, amikor aranyérmes lett papírsúlyban. Cikkünkben a nehéz sorsú bajnok …

Egyéni sportok

Vívás: Fenyvesi Csabát semmi nem tudta megzavarni az olimpiai győzelemig vezető úton

2020.05.04. 14:00
Minden idők egyik legjobb magyar vívójaként Fenyvesi Csaba három olimpiai aranyérmet nyert, 1972-ben ráadásul egyéniben is a …

Egyéni sportok

Öttusa: Balczó András Münchenben tette fel a koronát a pályafutására

2020.05.03. 21:50
Minden idők legjobb öttusázójának 34 éves korában sikerült az, amit élete küldetéseként tűzött ki maga elé, vagyis, hogy olimpiai bajnok legyen …

Egyéni sportok

Hosszú Katinka is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

2020.05.02. 18:50
Sok aláírás hiányzik még Székely Nemzeti Tanács petíciójához, a május hetedikei határidő pedig vészesen közeleg. Nincs mese, összefogás kell, …

Egyéni sportok

Birkózás: Varga János megtartva az ígéretét olimpiai bajnok lett Mexikóban

2020.05.02. 10:30
Mexikóvárosban lett olimpiai bajnok a Nemzet Sportolójának is megválasztott Varga János. Cikkünkben minden idők egyik legsikeresebb magyar …

Magyar foci

Labdarúgás: Varga Zoltán távozása ellenére is sikerült a címvédés Mexikóban (videó)

2020.04.30. 14:15
A magyar labdarúgó-válogatott annak ellenére is megvédte olimpiai bajnoki címét Mexikóvárosban, hogy Varga Zoltán még …

Egyéni sportok

Tokió 2020: több százmilliós kárt kell lenyelnie a NOB-nak

2020.04.29. 18:00
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, több százmillió dollárt veszít a szervezet a tokiói olimpia halasztásával.

Egyéni sportok

Kajak-kenu: Tatai Tibor és Hesz Mihály sikere alapozta meg a későbbi sikersorozatot

2020.04.28. 18:30
Az 1968-as mexikóvárosi volt az első olimpia, ahol két magyar is a dobogó legtetejére állhatott kajak-kenuban. Hesz Mihály és …

Magyar foci

Labdarúgás: Tokióban sikerült megismételni az Aranycsapat bravúrját

2020.04.23. 17:00
Tizenkét év várakozás után 1964-ben lett ismét olimpiai bajnok a magyar labdarúgó-válogatott. Cikkünkben a tokiói diadalt idézzük fel.

Egyéni sportok

A Nemzet Sportolói közé választották az első magyar világbajnok tájfutó

2020.04.22. 08:45
Hivatalosan is a Nemzet Sportolói közé került Monspart Sarolta, a magyar amatőr futóélet egyik legnagyobb alakja.