Sakk: Szabó László az egyetlen elnökjelölt

Kecskés István
Kecskés István

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) vezetője lesz az egyetlen elnökjelölt a Magyar Sakkszövetség (MSSZ) jövő szombati tisztújító közgyűlésén.

Az MSSZ hétfői tájékoztatása szerint lezárult a hivatalos jelölési időszak. Összesen 31-en kandidálnak elnökségi tagságra, a szövetségben az elnök mellett egy alelnök és tíz elnökségi tag dolgozik majd. A helyszínen - az alapszabálynak megfelelően - további jelölésekre nyílik mód.

"Sajnos nem áll módomban folytatni az elnöki munkát" - jelentette ki Seszták Tamás, az MSSZ jelenlegi elnöke, aki 2015 májusában Seszták Miklóstól, unokatestvérétől vette át a posztot. "Minden támogatómnak köszönöm az eddigieket, köszönöm a lehetőséget és biztos vagyok benne, hogy értő kezekben nagyszerű fejlődés vár a magyar sakkozásra."

Szabó László a Facebook oldalán jelentette be, hogy vállalja a jelöltséget. 

Az elmúlt hónapokban számos versenyző, sportszakember és sportszervezet keresett meg, kért fel arra és támogatott abban, hogy vállaljam el a Magyar Sakkszövetség elnöki posztját.
Miután sok-sok megbeszélést folytattam többtucatnyi, a magyar sakkéletet ilyen-olyan módon ismerő, alakító szakemberrel, úgy döntöttem, hogy a felkérést elfogadom és a Sakkszövetség május 11-edikei tisztújító közgyűlésén megméretem magam az elnöki posztért.

Köszönöm azoknak, akik az elmúlt hetekben jelöléssel, dokumentumokkal, javaslatokkal, elképzelésekkel segítették a felkészülésemet!

Arra kérlek Benneteket, hogy segítsétek a munkánkat (az elnökségbe, az Ellenőrző Bizottságba és a szövetség különböző testületeibe kiváló szakembereket kértem fel) abban, hogy a magyar sakk szép hagyományai előtt tisztelegve újíthassuk meg ezt a sportágat!

Sportágat írtam, de a sakk valójában sokkal többet jelent! A sakk kultúra: játék, művészet, közvetítő nyelv, sport, nevelési módszer, médium és még sok minden más.

Nagy tisztelője és rajongója vagyok, büszkeség hogy most talán majd tehetek is érte! Minden tanácsot, javaslatot, támogatást örömmel veszek! Köszönöm előre is minden segítségeteket!

Címkék: MOB, Sakk
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48634/pics/lead_800x600.jpg
MOB,Sakk

További cikkek

Egyéni sportok

Újabb legendás magyar sportolók kerültek be a halhatatlanok közé

2020.09.30. 13:45
A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete a mai közgyűlésén Schmitt Pált, Jónyer Istvánt és Kőbán Ritát választotta be a tagjai közé.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vk: 15 éremmel zártak a magyarok

2020.09.27. 17:45
A leghosszabb távon, 5000 méteren a kenus Adolf Balázs és a kajakos Bodonyi Dóra révén két győzelmet arattak a hazai versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupán.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vk: taroltak a magyar vegyespárosok

2020.09.27. 15:45
A szegedi kajak-kenu világkupa vasárnapi, kora délutáni versenyszámaiban is örülhettünk magyar érmeknek.

Egyéni sportok

Súlyemelés: hullanak ki a csontvázak a szekrényből az IWF-nél

2020.09.27. 12:05
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség jelentése szerint a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségnél 130 doppingmintát nemes egyszerűséggel nem vizsgáltak meg.

Egyéni sportok

Finndingi Eb: Berecz Zsombor Európa-bajnok!

2020.09.06. 15:30
Berecz Zsombor aranyérmet szerzett a lengyelországi Gdyniában rendezett vitorlázó finndingi Európa-bajnokságon.

Külföldi foci

Nemzetközi kupagyőzteseket avattunk - avagy erről írtunk augusztusban

2020.09.01. 18:10
Valamennyi nemzetközi klubfutballtorna befejeződött, megrendezték az országúti kerékpárosok Európa-bajnokságát, valamint a Forma-1-ben és a MotoGP-ben sem …

Egyéni sportok

Atlétika: babát vár Márton Anita

2020.08.13. 15:10
A kiváló dobóatléta és férje jövő februárra várják első gyermeküket.

Egyéni sportok

Atlétika: elhunyt Kulcsár Gergely háromszoros olimpiai érmes gerelyhajító

2020.08.12. 19:10
A Magyar Atlétikai Szövetség tájékoztatása szerint 86 éves korában elhunyt Kulcsár Gergely, háromszoros olimpiai érmes gerelyhajító.

Egyéni sportok

Kajak-kenu: elhunyt a kétszeres olimpiai bronzérmes Kassai-Farkas András

2020.08.12. 15:25
A Magyar Olimpiai Bizottság közleménye szerint hétfőn, 85 éves korában elhunyt Kassai-Farkas András, aki Farkas Imre néven szerzett bronzérmet 1956-ban …

Egyéni sportok

Csak 2026-ban lesz a következő ifjúsági olimpia

2020.07.15. 19:25
A szenegáli állam valamint a Nemezetközi Olimpiai Bizottság közös döntésének értelmében a 2022-re kiírt ifjúsági nyári olimpiát 2026-ra halasztották. A játékoknak ugyanúgy Dakar ad …