Hiába az angol bajnoki cím, kizárhatják a Manchester City-t a BL-ből

Dorogi László
Dorogi László

Az Európai Labdarúgó Szövetség nyomozóhatósága szerint ki kellene zárni az angol bajnokot a Bajnokok Ligájából, mert az megszegte a pénzügyi Fair Play szabályait.

Fotó: Eurosport

A UEFA nyomozóhatósága hónapok óta szimatol a manchesteri klub háza táján, a nyomozás akkor vette kezdetét, amikor a Football Leaks kiszivárogtatta azokat a dokumentumokat, amelyek terhelő bizonyítékként szolgálhatnak az angol klub ellen. A dokumentumok szerint a Manchester City és szponzorai úgy manipulálták a különböző szerződéseket, hogy papíron ne vétsenek az UEFA pénzügyi Fair Play szabályai ellen. A szabályok értelmében egy futballklub csak annyit költhet egy gazdasági éven belül, amennyi bevételt generál, ám vélhetően azért kellett trükközni a különböző kontraktusokkal, hogy hivatalosan ne szegjék meg az előírásokat.

Az európai szövetségnek van egy pénzügyi ellenőrző testülete, amelyet kifejezetten azért hoztak létre, hogy a költségellenőrzési szabályok megsértésével gyanúsított klubok számláit ellenőrizze. A testület két hete ülésezett Nyonban, ekkor vonták le az eddigi következtetéseket. A szervezet várhatóan legalább egyéves eltiltást indítványoz majd a Manchester City-vel szemben, a végső szót a vizsgálóbizottság vezetője, Yves Leterme mondja majd ki.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ha valóban eltiltják a Manchester City-t a Bajnokok Ligája küzdelmeitől, az már a következő szezonban megtörténik-e, vagy majd csak a 2020/2021-es idénytől kezdődően.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48867/pics/lead_800x600.jpg
Külföldi labdarúgás,Bajnokok Ligája,Manchester City,UEFA

További cikkek

Külföldi foci

Közvetítések: befejeződik a francia bajnokság

2019.05.24. 07:30
A Ligue 1 zárófordulója mellett Forma-2, U20-as vb és kosárlabdamérkőzés színesíti a pénteki programot.

Külföldi foci

Labdarúgás: egyelőre marad a 32 csapatos világbajnokság

2019.05.23. 08:35
Bár korábban szóba került, végül mégsem emelik fel 48 csapatosra a 2022-es labdarúgó-világbajnokság mezőnyét, így Katarban az eredeti tereknek megfelelően 32 válogatott lesz …

Külföldi foci

Copa América: nagy visszatérő és nagy hiányzó is van az argentin keretben

2019.05.22. 09:30
Lionel Scaloni szövetségi kapitány behívta a Copa Américára készülő argentin labdarúgó-válogatott keretébe Sergio Agüerót, a Manchester City …

Külföldi foci

Európa-liga: Mhitarjan nem utazik el a döntőre

2019.05.21. 13:15
Hazája, Örményország és az Európa-liga döntőjének otthont adó Azerbajdzsán feszült politikai viszonya miatt nem utazik el a sorozat bakui fináléjára Henrikh Mhitarjan, az Arsenal labdarúgója.

Külföldi foci

Női labdarúgás: újabb magyar válogatott igazolt Leverkusenbe

2019.05.20. 19:40
A Bayer Leverkusen női csapata hivatalosan is bejelentette, hogy szerződtette a magyar válogatott támadóját Zeller Dórát.

Külföldi foci

La Liga: a Real Madrid vereséggel, a Barcelona döntetlennel zárta a bajnokságot (videó)

2019.05.19. 21:25
A bajnok Barcelona döntetlent játszott az Eibar otthonában a spanyol bajnokság utolsó fordulójában, míg a Real Madrid hazai …

Külföldi foci

Labdarúgás: Szoboszlai Dominik győztes gólt lőtt Grazban (videó)

2019.05.19. 20:55
A Red Bull Salzburg 2-1-re győzött Grazban az osztrák bajnokság rájátszásának kilencedik fordulójában. A címvédő győztes gólját Szoboszlai Dominik szerezte.

Külföldi foci

Premier League: távozik a Manchester City csapatkapitánya

2019.05.19. 10:50
Vincent Kompany bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg szerződését a Manchester Cityvel így tizenegy szezont követően távozik a klubtól.

Amerika

MLS: Németh Krisztián gólt lőtt majd kiállították (videó)

2019.05.19. 08:45
Németh Krisztián előbb betalált a Sporting Kansas-Vancouver Whitecaps mérkőzésen majd a kiállítás sorsára jutott.

Külföldi foci

Primeira Liga: bajnok a Benfica (videó)

2019.05.18. 22:20
A Benfica nyerte a portugál bajnokságot miután az utolsó fordulóban 4-1-re verte a San Clarát és így maga mögött tartotta a rangadót nyerő Portót.