Puskás Suzuki Kupa: idén is jön a Bayern München és a Real Madrid

Kecskés István
Kecskés István

Tavalyhoz hasonlóan idén is nyolc csapat vesz részt a Puskás-Suzuki Kupa U17-es labdarúgótornán, amelyet 12. alkalommal rendeznek meg június 6-10-én Felcsúton.

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke elmondta, hogy az európai topklubok utánpótláscsapatai mellett a brazil Flamengo újra elfogadta a meghívásukat. Hozzátette, reméli, hogy végre a felcsúti akadémia meg tudja nyerni a tornát, mert eddig az ezüstérem a legjobb eredményük.

Jelezte, hogy a Magyar Suzuki Zrt-vel szerződést hosszabbítottak, így továbbra is a cég lesz a főtámogatója a tornának.

Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte: a torna támogatásával a magyar futball megújulását segítik, vagyis az innovációt, amit a Suzukinál nagyon jól ismernek, hisz az a jövő záloga. Úgy vélte, a futballban ésszel, előrelátással, megújulva lehet folyamatosan előrelépni, s ezt képviseli a Puskás-Suzuki Kupa is, nem véletlenül került a kontinens elit utánpótlástornái közé.

Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója elmondta, hogy a résztvevőket két csoportba sorsolták. Az A jelűben a házigazda Puskás Akadémia mellett a német Bayern München, a horvát Eszék és a görög Panathinaikosz szerepel, a B jelűben pedig a Budapest Honvéd, a spanyol Real Madrid, a román Hagi Akadémia és a Flamengo.

A mérkőzések kétszer harminc percesek lesznek, s a csoportban megszerzett helyezések alapján az utolsó napon helyosztókat rendeznek a hetedik, az ötödik, a harmadik és az első helyért.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48882/pics/lead_800x600.jpg
Külföldi labdarúgás,Magyar labdarúgás,Real Madrid,Bayern München,Puskás-Suzuki Kupa

További cikkek

Külföldi foci

Aranylabda: ők harmican még reménykedhetnek

2017.10.09. 20:35
A France Football szaklap hétfőn nyilvánosságra hozta annak a harminc labdarúgónak a nevét, akik közül kikerül 2017 aranylabdása.

Külföldi foci

ÉLŐ: világbajnoki-selejtezők, fókuszban a horvátok, a szerbek, a spanyolok és az olaszok

2017.10.09. 20:15
Az ukrán–horvát és a szerb–grúz találkozón nagy a tét, pályán a spanyolok és az olaszok is.

Külföldi foci

Újra az élvonalban dolgozik a Fradi volt edzője

2017.10.09. 19:00
A Ferencváros korábbi vezetőedzője, a holland Ricardo Moniz lett a dán élvonalban szereplő Randers FC vezetőedzője.

Magyar foci

Újpesten vendégeskedett Lőw Zsolt

2017.10.09. 18:15
Egy hetet Magyarországon tölthetett Lőw Zsolt, a Bundesligában szereplő RB Leipzig segédezője, aki ezalatt jelentkezett a pro licences edzőképzésre.

Magyar foci

Elhunyt Tóth II József, az Aranycsapat csatára

2017.10.09. 12:40
A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint 88 esztendős korában elhunyt Tóth II József, aki az Aranycsapat játékosaként 1954-ben gólt szerzett a világbajnokságon az NSZK elleni meccsen.

Csapatsportok

Jégkorong Erste Liga és labdarúgó vb-selejtezők a műsorban

2017.10.09. 07:30
A hazai jégkorong bajnokságból az FTC-DVTK rangadó kerül képernyőre, és újabb három csoportban zárulnak a labdarúgó világbajnoki-selejtezők, ahonnan két mérkőzést …

Külföldi foci

Vb 2018: Tizenöten már ott vannak az oroszországi tornán

2017.10.08. 23:25
Európából Lengyelország, míg Afrikából Egyiptom labdarúgó-válogatottja jutott ki vasárnap a jövő évi, oroszországi világbajnokságra, amelyre így már 15 csapat biztosította …

Külföldi foci

Vb 2018: Szászszázalékosan végzett Németország

2017.10.08. 23:15
Tét nélküli mérkőzéseket rendeztek vasárnap este a zárófordulóban a C csoportban. Két meccsen is nagyon sok gólt láthattak a nézők. Németország százszázalékosan végzett.

Külföldi foci

VB 2018: Egyiptom kijutott Oroszországba (videó)

2017.10.08. 21:55
28 év után lesz ott ismét a világbajnokságon Egyiptom válogatottja, miután a mai nap egyetlen afrikai selejtezőjén legyőzte Kongót.

Külföldi foci

ÉLŐ: labdarúgó vb-selejtezők - már tét nélkül a C-csoportban

2017.10.08. 20:40
Estére a C-csoport küzdelmeinek utolsó fordulója maradt, tét nélkül. Hiszen Németország már kijutott, Észak-Írország pedig a pótselejtezős helyet biztosította …