Puskás Suzuki Kupa: idén is jön a Bayern München és a Real Madrid

Kecskés István
Kecskés István

Tavalyhoz hasonlóan idén is nyolc csapat vesz részt a Puskás-Suzuki Kupa U17-es labdarúgótornán, amelyet 12. alkalommal rendeznek meg június 6-10-én Felcsúton.

Az eseményt felvezető szerdai sajtótájékoztatón Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia kuratóriumi elnöke elmondta, hogy az európai topklubok utánpótláscsapatai mellett a brazil Flamengo újra elfogadta a meghívásukat. Hozzátette, reméli, hogy végre a felcsúti akadémia meg tudja nyerni a tornát, mert eddig az ezüstérem a legjobb eredményük.

Jelezte, hogy a Magyar Suzuki Zrt-vel szerződést hosszabbítottak, így továbbra is a cég lesz a főtámogatója a tornának.

Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte: a torna támogatásával a magyar futball megújulását segítik, vagyis az innovációt, amit a Suzukinál nagyon jól ismernek, hisz az a jövő záloga. Úgy vélte, a futballban ésszel, előrelátással, megújulva lehet folyamatosan előrelépni, s ezt képviseli a Puskás-Suzuki Kupa is, nem véletlenül került a kontinens elit utánpótlástornái közé.

Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója elmondta, hogy a résztvevőket két csoportba sorsolták. Az A jelűben a házigazda Puskás Akadémia mellett a német Bayern München, a horvát Eszék és a görög Panathinaikosz szerepel, a B jelűben pedig a Budapest Honvéd, a spanyol Real Madrid, a román Hagi Akadémia és a Flamengo.

A mérkőzések kétszer harminc percesek lesznek, s a csoportban megszerzett helyezések alapján az utolsó napon helyosztókat rendeznek a hetedik, az ötödik, a harmadik és az első helyért.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48882/pics/lead_800x600.jpg
Külföldi labdarúgás,Magyar labdarúgás,Real Madrid,Bayern München,Puskás-Suzuki Kupa

További cikkek

Külföldi foci

Lewandowski nemzeti csúcstartó lett

2017.10.06. 11:05
Nem sokkal azután, hogy új Bundesliga rekordot állított föl. hazája válogatottjában is abszolút csúcstartó lett Robert Lewandowski.

Külföldi foci

A sorsdöntő vb-selejtezők előtt a fradis lányokért is izgulhatunk

2017.10.06. 07:30
Képernyőre kerül a spanyol és az olasz fociválogatott mellett a magyar rögbiválogatott is! Gibraltárral játszunk! A Fradi női kézilabdacsapata pedig megkezdi a …

Külföldi foci

VB2018: Anglia és Németország is kijutott Oroszországba – videó

2017.10.05. 22:50
A németek az elején az angolok a végén döntötték el a meccsüket.

Magyar foci

Csúnya nagy verést kapott az U21-es válogatottunk

2017.10.05. 22:20
A olasz U21-es labdarúgó-válogatott kiütéses, 6-2-es győzelmet aratott a magyar korosztályos csapat felett a Szusza Ferenc Stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen.

Külföldi foci

ÉLŐ: Észak-Írország–Németország, Anglia–Szlovénia – vb-selejtezők

2017.10.05. 20:45
A világbajnok Németország és az eddig magabiztosan szereplő Anglia is fontos meccset játszik ma este.

Magyar foci

Jó hangulatban készül a válogatottunk Svájc ellen

2017.10.05. 20:40
A magyar labdarúgó-válogatott tagjai frissen és jó fizikai állapotban várják a világbajnoki selejtezőcsoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető svájci csapat elleni szombati …

Külföldi foci

A lengyelek letarolták Örményországot

2017.10.05. 20:10
A mai vb-selejtezők délutáni mérkőzései nem hoztak meglepetést, bár a csehek vért izzadva nyertek csak Azerbajdzsán ellen azon a mérkőzésen, amin már csak a harmadik hely volt tét.

Külföldi foci

Bombameglepetés lehet a Bayern "új" edzője

2017.10.05. 16:55
A biztos befutónak hitt Tuchelt állítólag az utolsó pillanatban ejtette a Bayern vezérkara és a csapat kérésének engedve az utolsó sikeredzőt fogják reaktiválni

Külföldi foci

Élethalál meccsek a világbajnokságért

2017.10.05. 07:30
Ma megkezdődik a vb-selejtezők utolsó két köre. De a tenisz és a kosárlabda szerelmesei is csemegézhetnek a mai kínálatból

Magyar foci

NB I: Kettős mérkőzést tartanak a Nagyerdei Stadionban

2017.10.04. 18:45
Október 21-én Debrecenben két mérkőzést is rendeznek a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában.