RG Európa-bajnokság: bízhatunk kiemelkedő szereplésben

Kecskés István
Kecskés István

A magyar junior kéziszercsapattól várható kiemelkedő szereplés a csütörtöktől vasárnapig tartó bakui ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

A Farkas Júlia, Fodor Nadin, Fekete Anita, Kis Janka, Magyar Hanna, Somhegyi Réka, Varga Lujza összetételű együttes április elején igen magas, 18,500-as pontszámmal megnyerte az öt szalag szerenkénti döntőjét a szófiai nemzetközi versenyen, megelőzve a nagy esélyes Oroszországot és a házigazda Bulgáriát. Ilyen eredményre magyar együttes kéziszercsapattól eddig még nem volt példa.

A juniorok márciusban a kijevi Gyerjugina Kupán öt karikával a negyedik, öt szalaggal a harmadik helyen végeztek.

A csapat számára nem lesz ismeretlen a kontinensviadal helyszíne, ugyanis részt vett az Eb főpróbáján, az április végén rendezett bakui nemzetközi versenyen is, ahol hatodikként zárt az öt szalag fináléjában.

"Hibátlan gyakorlatra lesz szükségünk, hogy a legjobbak közé jussunk. Mindenképpen szeretnénk a nyolcas fináléba kerülni" - nyilatkozta Lauber Zsófia, a kéziszercsapat edzője. Hozzátette, a felkészülés hajrájában heti hat napot, naponta pedig nyolc órát edzett a keret.

Deutsch-Lazsányi Erika, a magyar szövetség technikai bizottságának elnöke elmondta, a junior válogatottal tavaly nyáron kezdték a felkészülést.

"Az volt a koncepciónk, hogy megpróbáljuk a maximumot kihozni, és felnőtt szintű gyakorlatokat készíteni. Úgy tűnik, ez bejött, sikerült az élmezőny sarkára lépni, ezt a jövőben is szeretnénk tartani" - magyarázta.

A felnőttek az azerbajdzsáni Európa-bajnokságon csak egyéniben versenyezhetnek: karikával, labdával, szalaggal és buzogánnyal is Juhász Anna, illetve Pigniczki Fanni áll rajthoz. A szeptemberi, szófiai világbajnokság selejtezőjében labdával és buzogánnyal előbbi, szalaggal és karikával utóbbi ért el jobb eredményt.

Pigniczki felkészülése jól sikerült, márciusban a kijevi Grand Prix-n a labda döntőjében például hatodik lett, és Deutsch-Lazsányi Erika szerint a nemzetközi megítélése továbbra is pozitív.

Juhász Anna korábbi súlyos sérülése után csak március eleje óta végez teljes értékű edzésmunkát. Eredetileg Kis Alexandra indult volna Bakuban, de részleges bokaszalag-szakadása ezt nem tette lehetővé, és Váray Míra is sérüléssel bajlódik.

Az Eb programja:

csütörtök:
junior együttes kéziszercsapat összetett verseny (5 karika) 15.30
péntek:
felnőtt egyéni selejtező (karika és labda) 10.00
szombat:
felnőtt egyéni selejtező (buzogány és szalag) 8.00
junior együttes kéziszercsapat összetett verseny (5 szalag) 14.50
vasárnap:
junior együttes kéziszercsapat döntő: 5 karika 10.00, 5 szalag 10.45
felnőtt egyéni döntő: karika és labda 12.30, buzogány és szalag 14.00

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/48878/pics/lead_800x600.jpg
ritmikus gimnasztika

További cikkek

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika vb: A magyar csapat 17. lett összetettben

2017.09.03. 06:35
A magyar együttes kéziszercsapat a 17. helyen végzett a Pesaróban zajló ritmikus gimnasztika világbajnokság összetett versenyében, szombaton.

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika vb: Pigniczki a 32., Kis Alexandra a 37. helyen végzett

2017.09.01. 06:30
Pigniczki Fanni a 32., Kis Alexandra a 37. helyen végzett a Pesaróban zajló ritmikus gimnasztika világbajnokság egyéni összetett selejtezőben …

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika vb: Pigniczki Fanni a 25. helyen áll

2017.08.30. 22:55
Pigniczki Fanni a 25., Kis Alexandra a 34. helyen áll az egyéni összetett selejtezőjében a Pesaróban zajló ritmikus gimnasztika világbajnokság szerdai, első versenynapja után.

Egyéni sportok

Kontrolledzésen gyakorolt a magyar ritmikus gimnasztika-válogatott

2017.08.11. 19:20
A magyar ritmikus gimnasztika-válogatott tagjai az augusztus végén kezdődő olaszországi világbajnokság jegyében nyilvános kontrolledzésen vettek részt pénteken a …

Csapatsportok

Hazai pályán: kosárlabda elődöntő, atlétika, labdarúgás

2017.06.03. 08:35
Nem lesz unalmas a hétvége, hiszen jön a kosárlabda elődöntő, az atéltika Budapest Open és az NB II zárása.

Egyéni sportok

Csak orosz győzelem született

2017.05.21. 15:50
A vasárnapi szerenkénti döntőket is az oroszok nyerték és a junior együttes kéziszercsapatok mezőnyében is ők végeztek az élen a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Egy újabb pozitív visszajelzés Magyarország számára

2017.05.21. 08:25
Ismét sikerült világszínvonalon megrendeznie hazánknak egy európai sportrendezvényt.

Csapatsportok

Élő tévéközvetítések: kiderül ki lesz a spanyol bajnok, jégkorong vb döntő

2017.05.21. 07:30
Spanyolországban biztosan, Olaszországban valószínűleg bajnokot avatnak a labdarúgó bajnokságban a mai napon, a jégkorong …

Egyéni sportok

Ritmikus gimnasztika Eb: nyolcadikok lettek a magyarok

2017.05.20. 21:20
A nyolcadik helyen végeztek a magyarok a kombinált csapatversenyben a budapesti ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon.

Csapatsportok

Hazai sportmenü a hétvégére

2017.05.20. 09:30
Bajnoki döntő kézilabdában, kosárlabda rájátszás, labdarúgó forduló. Közben ritmikus gimnasztika Eb és kickbox világkupa a fővárosban, Szombathelyen pedig rali ob.