Forma-1: szaporodnak a ráncok a Ferrari vezetőinek homlokán

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

A Kanadában és Franciaországban érvényben lévő szigorú dohányreklámokat tiltó szabályok miatt módosul a Ferrari festése a következő két nagydíjon. De talán nem is ez most a csapat legnagyobb gondja. Az olasz istálló úgy döntött, hogy következő két futamon sem futtatja a Mission Winnow brandet, megfelelvén ezzel a hatósági jogszabályoknak. Ez az idény első versenyén, az Ausztrál Nagydíjon már gondot okozott.

Az olaszok pedig ma meg is erősítették, hogy Kanadában nem a Mission Winnow brandjével fognak versenyezni, hasonló okok miatt, mint Ausztráliában. Egy másik versenysorozatban, a Ducati MotoGP csapata Franciaországban nem használta a Mission Winnow feliratokat, és a logót, a Ferrari is így fog tenni.

A Ferrari tájékoztatása szerint a Mission Winnow helyett a 90. évfordulójuk előtt fognak tisztelegni Kanadában, csakúgy, mint az Ausztrál Nagydíjon és majd Franciaországban is ugyanez lehet a helyzet. Ezzel együtt a név is változik ezeken a hétvégéken – Scuderia Ferrari Mission Winnow-ról egyszerűen Scuderia Ferrarira. A csapat egyúttal megerősítette, hogy ezen változtatások ellenére a Mission Winnow a csapat főtámogatója marad.

Viszont nem csak emiatt főszereplő a hírekben a Ferrari. A balul sikerült monacói hétvége után borult a bili. Merthogy Charles Leclerc nagy reményekkel érkezett hazai versenyére, Monacóba, ahol azonban már az időmérőn megpecsételődött a sorsa. Stratégiai hiba miatt a monacói már a Q1-ben kiesett, így csak a 15. helyről várhatta a versenyt. A futamon aztán határozottan próbált előrejutni és kockázatos előzésekkel próbálkozott, egy darabig sikerrel. Viszont Nico Hülkenberg túl kemény diónak bizonyult, a fiatal monacói a Rascasse-ban akarta előzni a németet, ahol összeütköztek, Leclerc pedig fel kellett, hogy adja a versenyt.

Ezek után a Formula Passion című olasz lap már arról ír, Leclerc és a Ferrari között egyre rosszabb a kapcsolat, és ez akár odáig vezethet, hogy a monacói távozik Maranellóból.

„A Monacói Nagydíj valószínűleg nagyon sokba kerül a Ferrarinak”

– írják, és szerintük a Ferrari és Leclerc menedzsmentje közti kapcsolat „közel áll a törésponthoz”. Az olasz lap szerint Leclerc lényegében kinyilatkoztatott Monacóban bevállalós versenyzésével, ellentmondva a csapatutasításnak, a Ferrari ugyanis kifejezetten óvatos versenyzést és előzéseket kért tőle a pontszerzés reményében.

Mivel a fiatal pilóta nincsen híján a tehetségnek, így értelemszerűen máris nagy iránta az érdeklődés, és úgy hírlik, egy másik topcsapat érdeklődik iránta, ahol hamarosan elérhetővé válhat egy versenyzői ülés…

Címkék: Forma 1, Ferrari
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49070/pics/lead_800x600.jpg
Forma 1,Ferrari

További cikkek

Autó-motor

Forma-1: a Mercedes pontosan ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta

2020.02.21. 19:40
Az ezüst nyilak zárták az első két pozícióban a szezon első, kollektív tesztjének utolsó napját. Bajban a Ferrari?

Autó-motor

Forma-1: az FIA reagált a Mercedes trükkjére

2020.02.21. 15:35
A Nemzetközi Automobil-szövetség 2021-től betiltja a Mercedes által alkalmazott duplatengelyes-kormányzást, de idén még használhatják.

Autó-motor

Forma-1: a Mercedes mindenkit meglepett

2020.02.20. 17:15
Lewis Hamilton egy trükkös megoldással hozakodott elő az első barcelonai teszt második napján, amely azonnal vitát generált.

Autó-motor

Forma-1: a Mercedes nem teketóriázott az első barcelonai teszt nyitó napján

2020.02.19. 19:05
Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az első kollektív téli teszt nyitó napján Barcelonában.

Autó-motor

Forma-1: a Renault és a Racing Point is megmutatta autóját

2020.02.19. 14:00
Az Alfa Romeóhoz és Haashoz hasonlóan a Renault és a Racing Point is Barcelonában leplezte le a 2020-as autóját.

Autó-motor

Forma-1: a McLaren is megmutatta magát

2020.02.13. 17:10
Bemutatkozott a McLaren idei - remélhetőleg - rakétája, az MCL35. Nagy meglepetés nincs rajta, legalábbis ami a külsőségeket illeti.

Autó-motor

Robert Kubica a német túraautó-bajnokságba igazolt

2020.02.13. 11:45
A német túraautó-bajnokságban (DTM) folytatja pályafutását Robert Kubica, a lengyelek korábbi Forma-1-es versenyzője.

Autó-motor

Forma-1: elhalasztják a Kínai Nagydíjat - hivatalos

2020.02.12. 13:40
Az FIA hivatalosan is bejelentette, hogy az országban tomboló koronavírus miatt elhalasztják az áprilisra tervezett Kínai Nagydíjat.

Autó-motor

Forma-1: kifinomult olasz elegancia - lehullott a lepel a 2020-as Ferrariról

2020.02.12. 11:30
A maranellóiak szokásukhoz híven megadták a módját legújabb gépük bemutatójának, a Reggio Emiliában található, ikonikus Romolo Valli Színházban …

Autó-motor

Autósport: tényleg filmre kívánkozott a Ford és a Ferrari legendás csatája

2020.02.10. 18:30
A ma hajnalban tartott Oscar-díjátadón két kategóriában is győzött az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyt bemutató Ford v Ferrari című …