Lecsóval és málnaszörppel gyógyul a Szőke Szikla

Dorogi László
Dorogi László

Mészöly Kálmánt tavaly januárban agyvérzés gyanújával szállították kórházba, de szerencsére a legnehezebb időszakon már túl van a magyar futball legendája.

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Nagy volt az ijedtség másfél évvel ezelőtt, amikor kiderült, kórházba kell szállítani Mészöly Kálmánt. A magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitánya agyvérzés gyanújával került kórházba, majd kiderült, hogy kétoldali bakteriális tüdőgyulladással küszködik, a szakemberek pedig azt is megállapították, hogy koszorúér-szűkülete van, de műteni végül nem kellett a legendát.

Szerencsére a legnehezebb időszakon már túl van a játékosként négyszeres magyar bajnok és Európa-bajnoki bronzérmes legenda, fia, Mészöly Géza a Blikknek pedig elmondta, hogy most már minden rendben van az édesapjával.

"Néhány hónappal ezelőtt kapott egy nagyon komoly fertőzést. Erről az orvosok azt mondták, nem biztos, hogy más kikecmergett volna belőle, viszont apunak vasszervezete van, így le tudta küzdeni. Valószínűleg az élsportolói múlt segített neki ebben. Boldogok vagyunk, hogy most már kifogástalan az állapota, és remekül érzi magát"

- mondta fia a Blikknek.

Mészöly Kálmán állapotának javulásában hatalmas szerepet játszott feleségének remek főztje, fia elmondta, édesapjának a lecsó a kedvence, szinte bármennyit meg tudna belőle enni, mellé málnaszörpöt iszik és néha még egy kisfröccs is engedélyezett számára, ma már a gyógytornát és a teljes felépülését szolgáló edzéseket is jobb kedvvel végzi el, mint néhány hónappal ezelőtt.

"Korábban sokat kellett noszogatni az edzések miatt, ma már becsületesen és maradéktalanul elvégzi a feladatokat"

- tette hozzá Mészöly Géza.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49170/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Mészöly Géza

További cikkek

Magyar foci

NB I: Szentes Lázár Kisvárdán folytatja

2019.12.05. 21:15
Szentes Lázár lett a Várda Labdarúgó Akadémia szakmai igazgatója.

Magyar foci

Király Gábort méltatja az UEFA

2019.12.05. 18:55
Twitter oldalán képpel emlékezett meg az UEFA Király Gáborról, a 108-szoros magyar válogatott labdarúgóról, aki az Európa-bajnokságok történetének legidősebb pályára lépő játékosa.

Magyar foci

Magyar Kupa: megvannak az elmaradt mérkőzések időpontjai

2019.12.05. 17:55
Az MLSZ kijelölte az elhalasztott Vác–Újpest és Dorog–DVSC Magyar Kupa-mérkőzés új időpontját.

Magyar foci

Magyar Kupa: ha továbbjut az Újpest akkor a Fehérvárral mérkőzik

2019.12.04. 23:05
Kisorsolták a Magyar Kupa kilencedik fordulójának párosítását. Amennyiben az Újpest továbbjut, akkor a MOL Fehérvár FC-vel mérkőzik ebben a körben.

Magyar foci

Magyar Kupa: kiesett a Ferencváros!

2019.12.04. 21:50
A Ferencváros egy korai piros lap miatt majdnem egy teljes mérkőzésen emberhátrányban futballozva 2-0-ra kikapott Békéscsabán és így kiesett a Magyar Kupából.

Magyar foci

Magyar Kupa: megszenvedett a továbbjutásért a Mezőkövesd

2019.12.04. 20:15
Az NB I harmadik helyén álló Mezőkövesd a hosszabbításban hátrányba került a Győr otthonában, mégis sikerült továbbjutnia.

Magyar foci

Labdarúgás: éber kómában a DVTK játékosa

2019.12.04. 19:20
Súlyos autóbalesetet szenvedett Takács Márton, a DVTK U17-es együttesének kapitánya. A fiatal labdarúgó elhagyhatta az intenzív osztályt, állapota stabil, de éber kómában van.

Magyar foci

Magyar Kupa: a Haladás a Budafokot legyőzve a 16 között

2019.12.04. 17:25
Az NB II-ben a Haladás kieső helyen áll, a Budafok pedig második, a kupában mégis a szombathelyiek örülhettek.

Magyar foci

Magyar Kupa: Pécsett ért véget a Kisvárda kupakalandja

2019.12.04. 14:25
A szabolcsi gárda a Diósgyőr után a második élvonalbeli búcsúzó. Nem hibázott a Puskás, a Paks, a Honvéd és a Zalaegerszeg, kiesett a Vasas és a Gyirmót.

Magyar foci

Magyar Kupa: elmarad az Újpest és a Debrecen meccse

2019.12.04. 11:00
A fővárosi gárda Balassagyarmaton, a hajdúságiak Dorogon léptek volna pályára a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között, de egyik játéktér sem alkalmas a játékra.