Teljes újratervezés Rákospalotán, mindenkit elküldtek a focicsapattól

Dorogi László
Dorogi László

Komoly következményekkel járt a REAC-nál, hogy nem sikerült kiharcolniuk a feljutást az NB III-ba, az egykori élvonalbeli csapattól minden játékost kirúgtak.

Mátyus János munkája is véget ért Rákospalotán. (Fotó: Üllői 129)

Komoly izgalmakat tartogatott a budapesti I. osztály utolsó fordulója, ugyanis a szebb napokat látott REAC-nak ez volt az utolsó lehetősége arra, hogy kiharcolja a harmadosztályba való feljutást. Nos, a várt siker elmaradt, a rákospalotaiak 3-0-s vereséget szenvedtek a Kelen SC-től, ezt pedig nem nézhette tovább tétlenül a klub vezetése.

Forgács Tamás, a klub ügyvezetője a csakfoci.hu-nak nyilatkozva elmondta, a játékosoknak vállalniuk kell a felelősséget a bukásért, ezért drasztikus lépésre szánta el magát a vezetőség.

"Másodszor buktuk el a feljutásért folytatott küzdelmet, tavaly legalább az osztályozóig eljutottunk, most azonban még addig sem. A bajnoki döntőben momentumunk sem volt, pedig NB III-as költségvetéssel dolgoztunk, a lehetőségeink határát súroltuk. A játékosok azonban megmérettettek és könnyűnek találtattak. Úgy gondoltunk, hogy a megújuláshoz drasztikus lépésre van szükség, ezért gyökerestől kell kiirtani mindent. Elengedhetetlen, hogy következménye legyen az újabb kudarcnak, felelősség nélkül ugyanis nem lehet élni"

- fogalmazott az ügyvezető.

A Kelen elleni vereség az utolsó csepp volt a pohárban, ezt követően a REAC a klub összes játékosának szerződését felbontotta, valamint Mátyus János klubigazgató sem folytathatja a munkáját.

"Teljesen új alapokra fogjuk helyezni a klubot. Egy jóval kisebb költségvetéssel, főleg fiatalokra épülő csapatot szeretnénk kialakítani, amely elé reális célokat akarunk kitűzni. Tisztában vagyunk vele, hogy a következő szezonban nem a feljutásért harcolunk majd"

- tette hozzá Forgács Tamás.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49171/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás

További cikkek

Magyar foci

Európa-liga: történelmet írhat Bulgáriában a Ferencváros

2019.12.11. 18:00
Szerhij Rebrov szerint fontos lesz, hogy a Ferencváros a győzelmi kényszer ellenére megtalálja a megfelelő egyensúlyt a védekezés és a támadás között a Ludogorec ellen.

Magyar foci

Megérkezett Bulgáriába a Ferencváros

2019.12.11. 16:50
Hatalmas lehetőség kapujában áll a magyar bajnok, ha legyőzi a Ludogorecet csütörtök este, bejut az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába.

Magyar foci

Magyar Kupa: Dorogon ért véget a Debrecen kupaidénye

2019.12.11. 14:45
A labdarúgó másodosztályban szereplő Dorogi FC 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel győzte le az élvonalbeli hajdúságiakat. Az Újpest simán nyert a Vác ellen.

Magyar foci

NB II: visszavágott az MTK a Csákvárnak

2019.12.09. 21:05
Félgőzzel is simán nyert a fővárosi együttes a Csákvár ellen a Merkantil Bank Liga NB II 19. fordulójában.

Magyar foci

NB I: öngyilkos lett a DVSC egykori játékosa

2019.12.09. 17:30
A szabolcsfociinfo.hu értesülései szerint vasárnap öngyilkos lett Molnár Tamás. A 25 esztendős futballista legutóbbi klubja a Dombrád volt.

Magyar foci

NB I: magyar állampolgár lett Stopira

2019.12.09. 11:05
Letette hétfőn az állampolgársági esküt a MOL Fehérvár FC zöld-foki szigeteki labdarúgója, Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira.

Csapatsportok

Közvetítések: Elnök-kupa döntő, rangadó az NB II-ben és Londonban is

2019.12.09. 07:30
Kim Rasmussen csapata, a világbajnoki címvédő Franciaországgal találkozik, az Elnök Kupa döntőjében.

Magyar foci

Labdarúgó NB II: a Tiszakécskét is legyőzte a Békéscsaba

2019.12.08. 19:00
A Ferencváros Magyar Kupában való legyőzése után a békéscsabaiak a bajnokságban is győzni tudtak méghozzá a Tiszakécske otthonában.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: újra kifogott mumusa a Ferencvároson

2019.12.08. 18:15
Kétgólos hátrányból mentett pontot a Puskás Akadémia az FTC vendégeként.

Külföldi foci

Labdarúgó NB II: emberhátrányban is győzött a Győri ETO

2019.12.08. 15:05
A Magyar Kupától búcsúzó győriek emberhátrányban tudtak fordítani az Ajka ellnei mérkőzésen a magyar másodosztály 20. fordulójában.