A Honvéd tulajdonosai nem feledkeztek meg George F. Hemingwayről

Dorogi László
Dorogi László

Mendelényi Dániel és Bozó Zoltán szezon közben vették át a klub irányítását a korábbi tulajdonostól, ám most egy nemes gesztussal kedveskedtek George F. Hemingwaynek.

Fotó: honvedfc.hu

Összességében nem futott rossz szezont a Budapest Honvéd labdarúgó csapata a 2018/2019-es idényben, az NB I-ben a negyedik helyen zárt a fővárosi alakulat, amivel kiharcolta az Európa-liga selejtezőben való szereplés jogát, a Magyar Kupában pedig csupán néhány perc választotta el a csapatot attól, hogy a MOL Vidi ellen elhódítsa a trófeát.

Ez végül nem jött össze, de az ezüstérem talán így utólag már szépen csillog a Honvédos nyakakban. A klubnál történt egy igen fontos változás is szezon közben, hiszen április 8-án George F. Hemingway tizenhárom év után úgy döntött, eladja a Honvédot, az új befektetők pedig a Reditus Equity Zrt. tulajdonosai személyében érkeztek meg.

A Honvéd új tulajdonosai: szeretjük a kispesti szurkolókat, mi is azok vagyunk

A Honvéd céljai a tulajdonosváltás után is változatlanok, az új klubvezetés nem szeretne belefolyni a szakmai munkába, de továbbra is egy gazdaságilag erős klubot kíván működtetni. Új korszak kezdődik a kispesti labdarúgás életében, hiszen ahogy korábban arról a Sportfaktor is beszámolt, George F. Hemingway tizenhárom sikerekkel tűzdelt év után eladta a Budapest Honvéd labdarúgó-csapatát.

Mendelényi Dániel és Bozó Zoltán most úgy döntöttek, hogy mivel a Honvéd idén elért sikereiből a korábbi tulajdonos is oroszlánrészt vállalt, megajándékozzák a Magyar Kupa után kapott ezüstéremmel. Hemingway természetesen elfogadta a medált, de a tulajdonosok lelkére kötötte, hogy jövőre már egy aranyérem másolatával lepjék meg és természetesen Bozó Zoltánékat is ez tenné igazán boldoggá.

A Honvédnál egyébként nem pihenhetnek sokáig, hiszen jövő szerdán már sorsolnak az Európa-liga selejtezőjében, így a Supka Attilát váltó olasz trénernek, Giuseppe Sanninónak gyorsan meg kell találnia a közös hangot a játékosokkal.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49331/pics/lead_800x600.png
Magyar labdarúgás,Bp. Honvéd

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Guzmics Richárd januártól Mezőkövesden futballozik

2019.10.14. 15:30
Az újév első napjától Guzmics Richárd a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Mezőkövesd Zsóry FC-nél folytatja pályafutását.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: megvannak a 11-16. forduló kezdési időpontjai

2019.10.14. 15:15
A Magyar Labdarúgó Szövetség kijelölte az OTP Bank Liga 11-16. fordulójának kezdési időpontjait.

Magyar foci

Eb-selejtező: egy győzelemre a Puskás Aréna

2019.10.14. 09:55
Nemcsak a magyar sikernek örülhettünk tegnap, hanem a Wales-Horvátország döntetlennek is.

Magyar foci

Válogatott: Szoboszlai szerint ennél sokkal jobban is tud játszani a magyar csapat

2019.10.13. 22:10
Önkritikusan értékelte a csapat, illetve a saját teljesítményét Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott középpályása az …

Magyar foci

Eb-selejtező: óriási izgalmak után győzött a magyar válogatott Azerbajdzsán ellen (videó)

2019.10.13. 19:55
Korhut Mihály góljával 1-0 arányban győzött a magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán ellen, így megtartotta …

Magyar foci

ÉLŐ: Magyarország-Azerbajdzsán - Eb-selejtező

2019.10.13. 17:45
Mindenképpen győznie kell a magyar labdarúgó-válogatottnak Azerbajdzsán ellen, ha életben akarja tartani kijutási esélyét a következő Európa-bajnokságra. A találkozóról élő szöveges …

Magyar foci

Válogatott: Szoboszlai visszatér a kezdőbe

2019.10.13. 16:50
Marco Rossi szövetségi kapitány három helyen változtatott a csütörtökön a horvátoktól 3-0-s vereséget szenvedett magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatán.

Magyar foci

Közvetítések: fókuszban a kézilabda BL és az Eb-selejtezők

2019.10.13. 07:30
Mind a négy Bajnokok Ligájában szereplő magyar kézilabdacsapat valamint a magyar labdarúgó-válogatott is képernyőre kerül a mai napon.

Magyar foci

U19-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtező: kikapott a magyar válogatott Horvátországtól

2019.10.12. 22:10
Az U21-es és a felnőtt válogatott után az U19-esek is vereséget szenvedtek a horvátok ellen az Európa-bajnoki …

Magyar foci

Magyar válogatott – Rossi: csak a győzelem elfogadható

2019.10.12. 18:40
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint kizárólag a győzelem elfogadható eredmény a magyar labdarúgó-válogatott számára vasárnap az azeriek elleni Európa-bajnoki …