A Honvéd tulajdonosai nem feledkeztek meg George F. Hemingwayről

Dorogi László
Dorogi László

Mendelényi Dániel és Bozó Zoltán szezon közben vették át a klub irányítását a korábbi tulajdonostól, ám most egy nemes gesztussal kedveskedtek George F. Hemingwaynek.

Fotó: honvedfc.hu

Összességében nem futott rossz szezont a Budapest Honvéd labdarúgó csapata a 2018/2019-es idényben, az NB I-ben a negyedik helyen zárt a fővárosi alakulat, amivel kiharcolta az Európa-liga selejtezőben való szereplés jogát, a Magyar Kupában pedig csupán néhány perc választotta el a csapatot attól, hogy a MOL Vidi ellen elhódítsa a trófeát.

Ez végül nem jött össze, de az ezüstérem talán így utólag már szépen csillog a Honvédos nyakakban. A klubnál történt egy igen fontos változás is szezon közben, hiszen április 8-án George F. Hemingway tizenhárom év után úgy döntött, eladja a Honvédot, az új befektetők pedig a Reditus Equity Zrt. tulajdonosai személyében érkeztek meg.

A Honvéd új tulajdonosai: szeretjük a kispesti szurkolókat, mi is azok vagyunk

A Honvéd céljai a tulajdonosváltás után is változatlanok, az új klubvezetés nem szeretne belefolyni a szakmai munkába, de továbbra is egy gazdaságilag erős klubot kíván működtetni. Új korszak kezdődik a kispesti labdarúgás életében, hiszen ahogy korábban arról a Sportfaktor is beszámolt, George F. Hemingway tizenhárom sikerekkel tűzdelt év után eladta a Budapest Honvéd labdarúgó-csapatát.

Mendelényi Dániel és Bozó Zoltán most úgy döntöttek, hogy mivel a Honvéd idén elért sikereiből a korábbi tulajdonos is oroszlánrészt vállalt, megajándékozzák a Magyar Kupa után kapott ezüstéremmel. Hemingway természetesen elfogadta a medált, de a tulajdonosok lelkére kötötte, hogy jövőre már egy aranyérem másolatával lepjék meg és természetesen Bozó Zoltánékat is ez tenné igazán boldoggá.

A Honvédnál egyébként nem pihenhetnek sokáig, hiszen jövő szerdán már sorsolnak az Európa-liga selejtezőjében, így a Supka Attilát váltó olasz trénernek, Giuseppe Sanninónak gyorsan meg kell találnia a közös hangot a játékosokkal.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49331/pics/lead_800x600.png
Magyar labdarúgás,Bp. Honvéd

További cikkek

Magyar foci

Bajnokok Ligája-selejtező: kettős győzelemmel jutott a második körbe a Ferencváros

2019.07.17. 21:30
Hazai pályán aratott 2-1-es győzelmét követően idegenben 3-2-re legyőzte a Ferencváros a Ludogorecet a Bajnokok …

Magyar foci

Hihetetlen fordulat: az Újpest FC zsarolja az UTE-t?

2019.07.17. 12:45
Több dolgot is kér a címer visszaállításáért cserébe az Újpest FC az UTE-tól. Kemény követelések, szinte már zsarolás.

Magyar foci

Labdarúgás: a magyar csapatok szerezték a legtöbb koefficienspontot

2019.07.17. 11:25
A Kassiesa összegzése szerint a magyar együttesek szerezték a legtöbb koefficienst a nemzetközi kupák első selejtezőkörének első mérkőzésein.

Magyar foci

Közvetítések: továbbjuthat a Ferencváros a Bajnokok Ligájában

2019.07.17. 07:30
A bolgár Ludogorec otthonában lép pályára a Ferencváros a továbbjutásért a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

Magyar foci

MLSZ: újra ülésezik a Licencadó Bizottság

2019.07.16. 12:20
Az elmúlt napokban több sajtóorgánumban is megjelentek találgatások azzal kapcsolatban, hogy egyes profi klubok elveszíthetik a 2019/2020-as bajnokságra érvényes licencüket.

Magyar foci

Dárdai Pálnak egyelőre a szakkommentátorkodás mozgatta meg a fantáziáját

2019.07.16. 10:20
Dárdai Pálnak még nem hiányzik a labdarúgás, a Hertha BSC kispadjáról szezon végén távozott edző a sportágat illetően egyelőre csak a …

Magyar foci

Eppel Márton üzent Marco Rossinak - videó

2019.07.15. 10:05
A Budapest Honvéd korábbi csatára mesterhármassal jelentkezett a kazah labdarúgó-bajnokság legutóbbi fordulójában.

Magyar foci

Red Bull Neymar Jr's Five: magyar csapat nyerte a világdöntőt!

2019.07.13. 22:20
A "Zsírkréták" névre hallgató magyar együttes győzelmével zárult a világ leghíresebb 5 az 5 elleni futballtornájának, a Red Bull Neymar Jr's Five-nak a …

Magyar foci

Labdarúgás: a visszavonult Sándor György lesz Gera Zoltán segítője

2019.07.12. 12:35
Gera Zoltán tegnap este az MLSZ honlapján jelentette be, hogy az aktív futballtól a napokban visszavonuló Sándor Györgyöt kérte fel segítőjének az U21-es …

Magyar foci

Európa-liga: nem Torinóban játszik a Debrecen ha továbbjut

2019.07.12. 10:40
Amennyiben a Debrecen továbbjut az Európa-ligában, akkor nem Torinóban találkozik az olasz klubbal, hanem Alessandriában.