Európa Játékok: Minszkben célba ért a „Béke lángja”

sportfaktor.hu

Minszkben megérkezett a végleges helyére a II. Európa Játékok lángja. A többek között Budapesten is „járó” fáklyaváltó utolsó szakaszán három neves fehérorosz sportoló, köztük a négyszeres olimpiai bajnok Darya Domracheva kísérte a lángot. 

Az állam zászlaját is őrző téren több mint 2000 ember fogadta a fáklyavivőket, majd Anatoly Sivak, Minszk polgármestere, valamint Viktor Lukashenko, a Fehérorosz Olimpiai Bizottság helyettes alelnöke és a turisztikai miniszter Sergei Kovalchuk közösen meggyújtották a kimondottan a játékokra készült egyedi tálat. Ezt követően a háromszoros olimpiai bajnok birkózó Alexander Medved átnyújtotta a fáklyát három fiatal sportolónak, átadva ezzel a stafétát a jövő generációjának.

„Minszk ezzel átvette a soron következő Európa Játékok legfőbb jelképét, a „Béke lángját". Hatalmas megtiszteltetés és élmény hazánkban fogadni Európa sportolóit és szurkolóit." – mondta Anatoly Sivak, a főváros polgármestere.

Az esemény közkedvelt fehérorosz énekesek fellépésével zárult.

Az Európa Játékok június 21-én pénteken veszi kezdetét.

A magyar csapat egy jelentős része kedden reggel indult a fehérorosz főváros felé.

Forrás: olimpia.hu

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49371/pics/lead_800x600.jpg
Európa Játékok

További cikkek

Egyéni sportok

Európa Játékok: a MOB főtitkára szerint a magyar eredmények "vállalhatóak"

2019.07.01. 11:45
Vállalhatónak nevezte a magyar éremtermést a vasárnap zárult minszki Európa Játékokon Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai …

Egyéni sportok

Európa Játékok: kialudt a láng, Lőrincz Tamás vitte a magyar zászlót

2019.06.30. 23:15
Vasárnap este kialudt a "béke lángja" a minszki Dinamo Stadionban, ezzel hivatalosan is véget ért az Európa Játékok, melyen a magyar …

Egyéni sportok

Európa Játékok: Vecsernyés Dávid is bronzérmes!

2019.06.30. 16:35
A tornász Vecsernyés Dávid is felállhatott a dobogóra a Minszkben rendezett II. Európa Játékok során miután harmadikként végzett a nyújtó döntőjében.

Egyéni sportok

Európa Játékok: Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is bronzérmes!

2019.06.30. 15:40
Tadissi Martial és Hárspataki Gábor egyaránt bronzérmet szerzett karatéban a minszki Európa Játékokon, miután mindketten elveszítették az elődöntőjüket.

Egyéni sportok

Európa Játékok: mindkét magyar karatés biztosan érmes!

2019.06.30. 13:40
Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is elődöntőbe jutott a Minszkben zajló Európa Játékokon és így mindkét magyar karatés biztosan érmet szerzett.

Egyéni sportok

Európa Játékok: Péter Sára bronzérmes ugrásban!

2019.06.30. 13:20
A tornász Péter Sára bronzérmet szerzett a Minszkben rendezett II. Európa Játékokon miután a harmadik helyen zárta az ugrás döntőjét.

Egyéni sportok

Európa Játékok: Lőrincz Viktor bronzérmes!

2019.06.30. 12:50
A 87 kg-os súlycsoportban induló Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett a Minszkben rendezett II. Európa Játékok utolsó versenynapján.

Egyéni sportok

Európa Játékok: Lőrincz Viktor bronzéremért mérkőzhet

2019.06.30. 12:20
A kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában szereplő Lőrincz Viktor megnyerte vigaszági mérkőzését, így a bronzéremért mérkőzhet vasárnap a minszki Európa Játékok …

Egyéni sportok

Európa Játékok: Szalontay nem jutott a középdöntőbe keirinben

2019.06.30. 11:35
A pályakerékpáros Szalontay Sándor az első forduló reményfutama után búcsúzott keirinben a minszki Európa Játékokon.

Csapatsportok

Közvetítések: pompás programmal zárul a június

2019.06.30. 07:30
A hónap utolsó napján többek között láthatjuk a magyar női kosárlabda-válogatottat, a MotoGP legpatinásabb versenyét, az U21-es Eb döntőjét és a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat is.