Címerügy: az UTE azt akarja, amit a szurkolók – mindent vissza!

Kecskés István
Kecskés István

A végtelen történet folytatódik: közleményt adott ki az UTE a címerügyben szurkolókkal folytatott tárgyalásaival kapcsolatban és az 1885-ben alapított klub vezetői levelet írtak a belga sportvállalkozás magyarországi leányvállalatának. 

Az Újpesti Torna Egylet egyes szurkolói csoportoktól úgy értesült, hogy a belga tulajdonú Újpest 1885 Kft. nyitott a tárgyalásra a címerkérdésben, míg más szurkolói portálok arról írtak, hogy nincs nyitottság Roderick Duchatelet részéről – kezdődik a patinás klub közleménye.

Mivel az UTE és a szurkolói csoportok véleménye a címer visszaállítással kapcsolatban egyező, ezért találkozót javasolt a szurkolóknak, hogy együtt alakítsák ki az álláspontjukat, és egységesen közös erővel képviseljék a címer visszaállítás ügyét. A megbeszélésre az Újpest 1885 Szurkolói Klub (a sikeres VVK 50 főszervezője) és az UTE Baráti Kör elfogadta a meghívást, míg a Viola Fidelity sajnálatosan távol maradt. A megjelentek az alábbi levéllel fordulnak címerügyben a belga tulajdonú futballklub vezetése felé.

A labda most ismét az Újpest FC térfelén. Kérdés, hogy a leányvállalat kihelyzett vezetője Roderick Duchatelet valóban tenni akar-e a címerkérdés megoldásának érdekében. A korábbi nyilatkozataiból úgy tűnik, hogy nincs benne nyitottság, vagyis valóban az UTE az egyetlen, amely szeretné, ha rendeződne a helyzet, visszaállna a régi állapot. 

Amúgy az Újpest FC-t egy cégbírósági döntés is kötelezi arra, hogy állítsa vissza a régi címert, de ezzel nem foglalkoznak a Megyeri út 13. bal oldalán. A jobb oldalon – ez talán szimbólikus –, vagyis az UTE irodáiban szeretnék, ha érvényesülne a szurkolói akarat és a jog. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49493/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,UTE,címercsere

További cikkek

Külföldi foci

Európa-liga: nem jött össze a továbbjutás a Ferencvárosnak

2019.12.12. 22:55
Túlságosan későn egyenlített a magyar bajnok a Ludogorec otthonában az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, így nem jutott az egyenes kieséses szakaszba.

Magyar foci

Seria A: olasz csapatok figyelik a Ferencváros játékosát

2019.12.12. 10:30
A sajtóhírek szerint négy élvonalbeli olasz csapat is figyeli a jelenleg a Ferencvárosnál kölcsönben játszó Olekszandr Zubkovot.

Magyar foci

Európa-liga: történelmet írhat Bulgáriában a Ferencváros

2019.12.11. 18:00
Szerhij Rebrov szerint fontos lesz, hogy a Ferencváros a győzelmi kényszer ellenére megtalálja a megfelelő egyensúlyt a védekezés és a támadás között a Ludogorec ellen.

Magyar foci

Megérkezett Bulgáriába a Ferencváros

2019.12.11. 16:50
Hatalmas lehetőség kapujában áll a magyar bajnok, ha legyőzi a Ludogorecet csütörtök este, bejut az Európa-liga egyenes kieséses szakaszába.

Magyar foci

Magyar Kupa: Dorogon ért véget a Debrecen kupaidénye

2019.12.11. 14:45
A labdarúgó másodosztályban szereplő Dorogi FC 1-1-es rendes játékidőt követően tizenegyesekkel győzte le az élvonalbeli hajdúságiakat. Az Újpest simán nyert a Vác ellen.

Magyar foci

NB II: visszavágott az MTK a Csákvárnak

2019.12.09. 21:05
Félgőzzel is simán nyert a fővárosi együttes a Csákvár ellen a Merkantil Bank Liga NB II 19. fordulójában.

Magyar foci

NB I: öngyilkos lett a DVSC egykori játékosa

2019.12.09. 17:30
A szabolcsfociinfo.hu értesülései szerint vasárnap öngyilkos lett Molnár Tamás. A 25 esztendős futballista legutóbbi klubja a Dombrád volt.

Magyar foci

NB I: magyar állampolgár lett Stopira

2019.12.09. 11:05
Letette hétfőn az állampolgársági esküt a MOL Fehérvár FC zöld-foki szigeteki labdarúgója, Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira.

Csapatsportok

Közvetítések: Elnök-kupa döntő, rangadó az NB II-ben és Londonban is

2019.12.09. 07:30
Kim Rasmussen csapata, a világbajnoki címvédő Franciaországgal találkozik, az Elnök Kupa döntőjében.

Magyar foci

Labdarúgó NB II: a Tiszakécskét is legyőzte a Békéscsaba

2019.12.08. 19:00
A Ferencváros Magyar Kupában való legyőzése után a békéscsabaiak a bajnokságban is győzni tudtak méghozzá a Tiszakécske otthonában.