Kosárlabda Eb: már Nisben a magyar női válogatott

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

Székely Norbert az edzések minden másodpercét igyekszik a lehető legjobban kihasználni, hogy a csapathoz szombaton csatlakozó Yvonne Turnert beépítse. A kiváló játékos szerencsére remek tanítvány, néhány közös gyakorlás után aligha lesz ezzel probléma.

Fotó: hunbasket.hu

A magyar válogatott kedden délután érkezett meg repülővel Bécsből a dél-szerbiai városba, és a szakmai stáb este egyórás átmozgató edzést vezényelt a keretnek. Szerdán reggel 9 órakor már ismét a Cair Csarnokban gyakorolt a nemzeti együttes, és a másfél órás tréning végén Székely Norbert összegzést adott az eddig látottakról.

"Pozitív a hangulat a csapatnál, amelyet tovább javított Yvonne érkezése. A felkészülés során azt szerettem volna látni, hogy nélküle is normális játékot játszunk, persze nagy szakmai hiba lett volna, ha nem így gondolkodunk. Három edzés alapján nem lehet Turnert tökéletesen beilleszteni, nehéz őt a teljes repertoárból felkészíteni, ugyanakkor biztos, hogy az ő képességeire és nemzetközi rutinjára építeni kell. Emberileg nagyon gyorsan beilleszkedett a társaságba, részben mert novemberben már töltött velünk időt, de ha szakmailag látnám előre, hogy miként épül be a csapatba, akkor rögtön kérném a felvételemet a delphoi jósdába"

- tette hozzá tréfásan a honosított Turnerről, aki az idén az orosz Orenburgba szerződött a Soprontól, mellyel három magyar bajnoki cím mellett tavaly ezüstérmes, idén pedig negyedik lett az Euroligában.

A szlovénok elleni Eb-nyitómeccsről Székely Norbert kifejtette, az eddigi információk, videofelvételek alapján talán a csütörtöki ellenfél a legverhetőbb a C csoportban.

"A második helyre az olaszokat tenném, a legerősebbnek pedig a törökök tűnnek, hangsúlyoznám ugyanakkor, hogy az Eb legkiegyensúlyozottabb csoportjába kerültünk. A szlovénoknál olyan euroligás játékosok vannak, akik meghatározóak a saját klubjukban. Eva Lisec remek szezont futott az olasz Schióval, Teja Oblak Euroliga-bronzérmes lett az USK Prahával a soproni négyes döntőben, Nika Baric pedig hosszú évek óta az Euroliga-bajnok orosz Jekatyerinburgot erősíti. A magyarok ha kisebb súllyal is, de szintén szereplői az Euroligának, tudják, hogy mire készülhetnek, és profi módon gondolkodnak"

- vélekedett a szövetségi kapitány. 

"Remélem, az első meccsen megmutatjuk, hogy mi szélesebb rotációban tudunk gondolkodni, és ha a kispadról érkezik elég pont és energia, akkor jó meccset tudunk játszani a szlovénokkal"

- mondta még a magyarok nyitómérkőzéséről, amely csütörtökön 16 órakor kezdődik Nisben.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Nis városa az Eb lázában égne. A turisztikai látványosságnak még jóindulattal sem nevezezhető, 180 ezres, dél-szerbiai település azért még nem minden területen lépett a fejlődés útjára, s ez tetten érhető az utcák arculatán is. Ugyanakkor nyüzsgő, fiatalokkal teli város, kiváló egyetemmel, így aztán teli van élettel.

A csapatok egy új, remek szállodában lakhatnak, kellően messze a belvárostól, így mindenki csak a mérkőzésre tud koncentrálni. Studer Ágiék számára már rögtön az első, csütörtöki mérkőzés meghatározó, ugyanis a csoportunk két éremesélyese, Törökország és Olaszország mellett bizony nagy szükségünk van a győzelemre. De tudják ezt a lányok is, akiknek a csütörtökön délután 16 órakor kezdődő mérkőzés előtt még három edzésük lesz.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49501/pics/lead_800x600.jpg
kosárlabda,Kosárlabda Európa-bajnokság

További cikkek

Csapatsportok

Élő tévéközvetítések: fókuszban a kézi Eb

2016.12.14. 07:30
A magyar női kézilabda-válogatott Oroszországgal csap össze az Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában.

Csapatsportok

Férfi kosárlabda BL: Szolnoki vereség Szardínián

2016.12.13. 22:45
A Szolnoki Olaj kilenc ponttal kikapott kedden az olasz Sassari vendégeként a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája kilencedik fordulójában.

Csapatsportok

Kosárlabda: Alba Fehérvár siker a Europe Cup második körében

2016.12.13. 22:05
A román U-BT Cluj Napoca ellen győzelemmel kezdett a Alba Fehérvár a kosárlabda Europe Cup második körének első fordulójában.

Csapatsportok

Tévében a női kézilabda-válogatott, az Arsenal, az Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj is

2016.12.13. 07:10
Mindenből lesz egy kics. Kis kosár, kis kézilabda, kis foci – bár az Everton–Arsenal a Premier League egyik hagyományos …

Csapatsportok

Kosárlabda: Hanga Ádámék nyertek az Euroligában és a spanyol bajnokságban is

2016.12.12. 15:55
Hanga Ádám csapata, a Baskonia Vitoria Gasteiz az Euroligában és a spanyol kosárlabda-bajnokságban is nyert a hétvégén.

Csapatsportok

Hétvégi sportműsor: rengeteg labdajáték, ökölvívás és birkózás

2016.12.10. 09:40
Hazai bajnokság labdarúgásban, kézi-, kosár- és röplabdában, a vízilabdázók viszont a nemzetközi kupákban mérkőznek.

Csapatsportok

Női kosárlabda Eb: a házigazda csehekkel egy csoportban a magyarok

2016.12.09. 19:20
A házigazda csehekkel is találkozik a csoportküzdelmek során a magyar női kosárlabda-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon.

Egyéni sportok

Tévében az úszók, a kézilabda válogatott és a Bajnokok Ligája is

2016.12.07. 07:20
A dánokkal játszik a kézilabda-válogatott, az úszók folytatják a szereplésüket, de láthatjuk a Realt, a Dortmundot és a Legiát is.

Csapatsportok

Élő tévéközvetítések: a csoportmeccsek utolsó fordulója a BL-ben

2016.12.06. 07:30
A labdarúgó Bajnokok Ligája mellett, elkezdődik Kanadában a rövid pályás úszó-világbajnokság, de képernyőre kerülnek a Veszprém és a Szeged férfi …

Csapatsportok

Hanga Ádámék remek hétvégéje

2016.12.05. 15:55
Hanga Ádám csapata, a Baskonia Vitoria Gasteiz az Euroligában és a spanyol kosárlabda-bajnokságban is nyert a hétvégén.