Íjászat: Banda Árpád szétlövés után veszített

MTI

Banda Árpád szétlövéssel veszítette el nyolcaddöntőjét, így kilencedik helyen zárt a férfiak olimpiai számában a minszki Európa Játékok olimpiai kvalifikációs íjászversenyén.

Fotó: misz.hu

A jelenlegi legjobb magyar íjász hétfőn nagyszerű teljesítménnyel két párharcot nyert a kieséses szakaszban, és csütörtökön úgy kezdhette meg a napot, hogy újabb két győzelemmel szinte biztosan olimpiai kvótát szerezne, mivel a férfiak versenyében egy helyett két kvótát osztanak ki az EJ-n.

A kiírás szerint a férfi és női számban is egy-egy tokiói hely volt kiadó, illetve a vegyepárosban a szám győzteseinek is jár egy-egy, ám ez utóbbi versenyt olasz duó nyerte, s az olasz férfiak már a két hete rendezett világbajnokságon csapatban megszerezték a kvótát. A férfi vegyespáros hely így átkerült az egyéni versenyhez, azzal a kikötéssel, hogy a kvótaszerzéshez elődöntőbe kell jutni.    

Banda a holland Steve Wijlerreel mérkőzött a negyeddöntőért. A párharcokban három-három nyílakat lőnek egyszerre a versenyzők, s az adott sorozat győztese két pontot kap, döntetlen esetén pedig egy-egy pont jár, a győzelemhez pedig hat pontot kell szerezni.

Az első körben mindkét sportoló 28-28 kört ért el, a másodikat viszont 28-27-re a holland nyerte, s 3-1-es vezetéshez jutott. Banda a következő szakaszban csak 25-öt lőtt, mégis egyenlített mivel Wijler két lövése csak hetes lett (23 kör). A folytatásban kézzel fogható közelségbe került a 24 éves szegedi versenyző számára a győzelem, 27-25-re ugyanis öve lett a negyedik szakasz (5-3), a záró körben azonban a holland nagyszerűen lőtt és egyenlített. 

Következett az egy-egy nyilas szétlövés, mely rögtön az első körben eldőlt, mivel Wijler 9-est, Banda pedig 8-ast talált, ezzel pedig utóbbi befejezte szereplését a viadalon.

"A rutin döntött. A hollandok a kontinens legjobbjai közé tartoznak, rengeteget versenyeznek, én viszont keveset. A kavargó szél sem segített, ilyen körülményeket otthon nem tudunk modellezni. Örülök, hogy jól szerepeltem, de több is lehetett volna ebben" - nyilatkozta Banda Árpád a verseny után.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49522/pics/lead_800x600.jpg
Íjászat,Európa Játékok

További cikkek

Egyéni sportok

Dubaji versenyen nyert aranyérmet az év magyar pályaíjásza

2020.02.20. 19:45
Gáspár Tamás aranyérmet nyert a Dubajban zajló nemzetközi paraíjász versenyen a W1 kategóriában.

Egyéni sportok

Íjászat: 918 méterre repült a magyar nyíl Amerikában

2019.09.08. 13:40
Mónus József László eredetileg a 907-es pozsonyi csatán aratott magyar diadalra emlékezve 907 méterre szeretett volna lőni, de ezt is sikerült felülmúlnia.

Egyéni sportok

Íjászat: 3D-s világbajnokságot rendeznek Szekszárdon

2019.07.12. 12:00
A vadon élő állatokat formázó célpontokról elnevezett, háromdimenziós (3D) íjász-világbajnokságot rendeznek 2020 augusztusában Szekszárdon mintegy 600 versenyző részvételével.

Egyéni sportok

Európa Játékok: a MOB főtitkára szerint a magyar eredmények "vállalhatóak"

2019.07.01. 11:45
Vállalhatónak nevezte a magyar éremtermést a vasárnap zárult minszki Európa Játékokon Vékássy Bálint, a Magyar Olimpiai …

Egyéni sportok

Európa Játékok: kialudt a láng, Lőrincz Tamás vitte a magyar zászlót

2019.06.30. 23:15
Vasárnap este kialudt a "béke lángja" a minszki Dinamo Stadionban, ezzel hivatalosan is véget ért az Európa Játékok, melyen a magyar …

Egyéni sportok

Európa Játékok: Vecsernyés Dávid is bronzérmes!

2019.06.30. 16:35
A tornász Vecsernyés Dávid is felállhatott a dobogóra a Minszkben rendezett II. Európa Játékok során miután harmadikként végzett a nyújtó döntőjében.

Egyéni sportok

Európa Játékok: Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is bronzérmes!

2019.06.30. 15:40
Tadissi Martial és Hárspataki Gábor egyaránt bronzérmet szerzett karatéban a minszki Európa Játékokon, miután mindketten elveszítették az elődöntőjüket.

Egyéni sportok

Európa Játékok: mindkét magyar karatés biztosan érmes!

2019.06.30. 13:40
Tadissi Martial és Hárspataki Gábor is elődöntőbe jutott a Minszkben zajló Európa Játékokon és így mindkét magyar karatés biztosan érmet szerzett.

Egyéni sportok

Európa Játékok: Péter Sára bronzérmes ugrásban!

2019.06.30. 13:20
A tornász Péter Sára bronzérmet szerzett a Minszkben rendezett II. Európa Játékokon miután a harmadik helyen zárta az ugrás döntőjét.

Egyéni sportok

Európa Játékok: Lőrincz Viktor bronzérmes!

2019.06.30. 12:50
A 87 kg-os súlycsoportban induló Lőrincz Viktor bronzérmet szerzett a Minszkben rendezett II. Európa Játékok utolsó versenynapján.