Labdarúgás: a visszavonult Sándor György lesz Gera Zoltán segítője

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Gera Zoltán tegnap este az MLSZ honlapján jelentette be, hogy az aktív futballtól a napokban visszavonuló Sándor Györgyöt kérte fel segítőjének az U21-es válogatottnál.

Fotó: MTI

 

Gera Zoltán még júniusban nevezték ki az U21-es válogatott szövetségi edzőjének. A fiatal szakemberrel az a cél, hogy a magyar csapat minél jobban szerepeljen a részben hazai rendezésű 2021-es Európa-bajnokságon. 

Arról, hogy ki lesz Gera segítője nem született döntés, egészen tegnap estig. A szövetségi edző ugyanis bejelentette, hogy a nemrég visszavonult Sándor Györgyöt kérte fel másodedzőnek, aki el is vállalta a felkérést. A két játékos együtt végezte el az MLSZ A illetve B-licenszes tanfolyamát, így nem csak a pályáról ismerik jól egymást. 

Gyuriról korábban is tudtam, hogy nagyon profi szemléletű labdarúgó. Az edzői képzés során pedig az is kiderült számomra, hogy nagyon hasonlóan gondolkodunk a futballról, a hozzáállásunk is hasonló és emberileg is kitűnően kijövünk egymással. Ő is most fejezte be a pályafutását, így azt gondolom, nagy segítségemre lesz abban, hogy a játékosok keményen vegyék a munkát, de ugyanakkor a hangulat is jó legyen a csapatnál. 

-indokolta döntését Gera Zoltán az MLSZ.hu-nak. 

A 35 éves Sándor György 2004-ben az Újpest színeiben lett élvonalbeli labdarúgó. Egyéves győri kitérő után 2009-ig ismét az újpestiek játékosa volt, közben fél-fél szezont töltött el a Plymuthban és a Litex Lovecsben is. 2009-ben a Videotonhoz szerződött, a fehérvári csapattal hat év alatt két bajnokságot nyert (2011, 2015), valamint 2012-ben szerepelt az Európa-ligában is. Futballozott Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is, ám 2016-ban 
hazatért a Puskás Akadémiához, amellyel visszajutott az élvonalba. Pályafutása utolsó két évében a másodosztályú Csákvárt erősítette. Pályafutása során kilenc alkalommal szerepelt a magyar válogatottban 2006 és 2014 között. 2018-ban részt vett a FIFA által el nem ismert államok világbajnokságán ahol aranyérmes lett a kárpátaljai válogatottal (Sándor Ungváron született.)

Talán mondanom sem kell, hogy Zolit mindig is nagyon nagyra tartottam. Kétség sem fér hozzá, hogy az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb magyar labdarúgója, így már az is óriási dolog számomra, hogy ő kért fel erre a feladatra.  Ezen felül pedig a magyar válogatott sikeréért dolgozni a legnagyobb megtiszteltetés, ami érheti az embert – akár játékosként, akár stábtagként. Éppen ezért nagyon hálás vagyok Gera Zolinak és az MLSZ-nek is a belém vetett bizalomért, amit minden erőmmel és tudásommal bizonyítani szeretnék, hogy megérdemlek. A feladat persze óriási felelősséget is jelent, de bízom benne, hogy a szövetségi edző irányításával és a stábtagok segítségével sikeres lesz a csapat.

- nyilatkozta a szövetség honlapjának a frissen kinevezett másodedző. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49779/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Utánpótlás

További cikkek

Külföldi foci

Labdarúgás: küzdött, de kikapott a magyar válogatott a stadionavatón

2019.11.15. 20:55
A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Uruguaytól az új Puskás Aréna történetének első mérkőzésén.

Magyar foci

ÉLŐ: Magyarország - Uruguay stadionavató, felkészülési mérkőzés

2019.11.15. 18:30
Négy és fél év után újra a Puskás Stadionban a magyar válogatott. Az új aréna megnyitó mérkőzésén az ellenfél Uruguay lesz
Kövesse élő …

Magyar foci

Stadionavató: Puskás Ferencre emlékezett az 1953-as nyitómérkőzés egyik hőse

2019.11.15. 15:10
Nyikita Szimonyan az egyetlen külföldi, aki a Népstadion vendége volt az 1953-as avatón, és ma este is ott lesz a Puskás Arénában. …

Magyar foci

Stadionavató: piros-fehér-zöldben a válogatott Uruguay ellen

2019.11.15. 13:00
A hétfőn bemutatott új hazai mezben lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Aréna nyitómérkőzésén Uruguay ellen, tette közzé Instagram-oldalán az MLSZ.

Magyar foci

Stadionavató - ORFK: a rend fenntartása és a gyalogosforgalom biztonsága az elsődleges cél

2019.11.15. 11:20
A rend fenntartását és a gyalogosforgalom biztonságát tartja elsődleges céljának a rendőrség a budapesti Puskás …

Magyar foci

Stadionavató: több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a vonatok

2019.11.15. 10:20
Megemelt járatszámmal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban - közölte pénteken a MÁV …

Magyar foci

Képernyőn a Puskás Aréna első mérkőzése és négy Eb-selejtező

2019.11.15. 07:30
A mieink Uruguay ellen avatják a Puskás Arénát, de négy Eb-selejtező, de Forma-1 és Moto GP szabadedzés is a műsorban.

Külföldi foci

U17-es világbajnokság: tizenegyespárbaj után Mexikó az első döntős

2019.11.14. 23:35
Mexikó jutott elsőként döntőbe a Brazíliában rendezett U17-es világbajnokságon miután tizenegyeseket követően legyőzte Hollandiát az elődöntőben.

Magyar foci

Labdarúgás: döntetlent játszott Észak-Írországban az U21-es válogatott

2019.11.14. 22:15
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írországgal felkészülési mérkőzésen.

Magyar foci

Labdarúgás: dicsérik a Puskás Arénát az uruguayiak

2019.11.14. 21:35
Oscar Tabarez szövetségi kapitány és Diego Godin csapatkapitány is megtiszteltetésnek nevezte, hogy a magyarok éppen az uruguayi labdarúgó-válogatottal játsszák pénteken a Puskás …