Vizes vb: Rasovszky Kristóf már a 10 kilométerre gondol

MTI

A nyíltvízi úszásban aratott történelmi sikerét követően Rasovszky Kristóf már az olimpiai számra, a kvótaszerző 10 kilométerre koncentrál a Koreai Köztársaságban zajló vizes világbajnokságon.

Fotó: MTI

Az 5 kilométeren szombaton győztes magyar versenyző elmondta, ez a verseny megmutatta, hogy jól sikerült a felkészülése, a formájával nincs baj, ami nagyon jó jel a három nap múlva esedékes 10 kilométeres viadal előtt.

"Az elején gondolkodtam rajta, hogy meg kellene bújni az első-második sor környékén, de annyira nagy volt a tumultus, hogy muszáj volt előre mennem, azt gondoltam annál nincs biztosabb, nincs verekedés. Persze végig figyelni kellett, hiszen folyamatosan jöttek" - nyilatkozta a magyar úszósport nyíltvízi szakágának első világbajnoka.

"Ez az első felnőtt világbajnoki érmem. Úgy jöttem ide, hogy bármi is lesz, az jó, de bíztam benne, hogy valamelyik számban odaérhetek a dobogóra" - tette hozzá szerényen a szám Európa- és immáron világbajnoka, akit a helyi műsorközlő az egész verseny alatt mint a legnagyobb favoritot emlegetett.

Rasovszky elmondta, most ugyan nem érez fáradtságot, de a következő két nap legfontosabb feladata, hogy megfelelően regenerálódjon a 10 kilométer előtt, ahol az első tízbe kerülést, azaz az olimpiai kvóta megszerzését tűzte ki.

A fiatal úszó megjegyezte, az, hogy ő a szakág első magyar világbajnoka, fantasztikus érzés, de még fel kell dolgoznia.

A hatodik helyen célba érkező Székelyi Dániel arról beszélt, hogy mindvégig megpróbálta elkerülni a "verekedést" a vízben és sikerült teljesítenie az előzetesen kitűzött célját, azaz az első tíz közé jutást, amellyel megalapozta a 10 kilométeres viadalt.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49806/pics/lead_800x600.jpg
Rasovszky Krisóf,Nyílt vízi úszás,MOB

További cikkek

Egyéni sportok

Torna: fájdalmas bejelentés Berki Krisztiánnal kapcsolatban

2017.09.19. 09:20
Berki Krisztián vállsérülése miatt nem indul az október 2. és 8. között Montrealban sorra kerülő torna-világbajnokságon.

Csapatsportok

A 2032-es Olimpia lehet egy reális cél Magyarország számára

2017.09.15. 09:45
A MOB elnöke szerint a közelmúltban Magyarország sok európai és világversenyt rendezett, amelyeknek nagyon jó nemzetközi visszhangja volt, így van mire alapozni a tervezést.

Egyéni sportok

Vívás: megható bejegyzést tett közzé a világbajnok

2017.08.29. 20:35
Szatmári András csúcsra ért idén, világbajnok lett és az Univeriaden is aranyat nyert.

Egyéni sportok

Universiade: Olasz Anna aranyérmes nyíltvízi 10 kilométeres úszásban

2017.08.27. 12:35
Olasz Anna aranyérmes lett a nyíltvízi úszók női 10 kilométeres versenyében a tajvani Universiadén.

Egyéni sportok

Öttusa vb: Kasza Róbert ezüstérmes!

2017.08.26. 21:40
Az Európa-bajnokság után a Kairóban rendezett világbajnokságon is ezüstérmet szerzett Kasza Róbert. A magyar csapat negyedik helyen zárta a vb-t.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vb: női páros hozta a második aranyat

2017.08.26. 12:05
Farkasdi Ramóna és Medveczky Erika szerezte meg a magyar küldöttség második aranyát a csehországi világbajnokságon!

Egyéni sportok

Olimpia 2024: Budapest nyerhetett volna…

2017.08.26. 11:50
Duncan Mackay, az olimpiai és paralimpiai mozgalommal foglalkozó, tekintélyes insidethegames.biz szakportál szerkesztője szerint Budapest "surranópályán" elnyerhette volna a 2024-es olimpia és paralimpia …

Egyéni sportok

Kajak-kenu vb: megvan az első magyar arany!

2017.08.26. 11:25
Egy pillanatig nem volt kérdéses, hogy a Birkás Balázs, Balaska Márk duó megnyeri a párosok 200 méteres versenyét a racicei világbajnokság szombat déleltti döntőjében!

Egyéni sportok

Erdei Zsolt: Belevaló, bevállalós srácokat keresek

2017.08.25. 11:40
Meg kell találni a jövő bajnokait, akik most még talán a számítógép előtt ülnek - véli a Magyar Ökölvívó Szakszövetség nemrég kinevezett elnöke, aki szerint békére, nyugalomra és …

Egyéni sportok

Kajak-kenu vb: Kammerer Zoltán csodája

2017.08.25. 10:20
A Kammerer Zoltán vezette 1000 méteres férfi kajaknégyes remek futamgyőzelemmel mutatkozott be pénteken a csehországi Racicében zajló kajak-kenu világbajnokságon, és sikerének köszönhetően kihagyhatja a …