Hihetetlen fordulat: az Újpest FC zsarolja az UTE-t?

sportfaktor.hu

Több dolgot is kér a címer visszaállításáért cserébe az Újpest FC az UTE-tól. Kemény követelések, szinte már zsarolás. 

Az ujpestfigyelo.blogstar.hu oldal cikke: 

Röviden? Az Újpest FC-nél néhány döntéshozónak elgurult a gyógyszere. Legalábbis erre kell következtetnünk azokból az információkból, amelyek kiszivárogtak a Kft. és az UTE vezetői között folytatott megbeszélésekről.

Hogy a balga belga tulajdonos nem áll két lábbal a magyar anyaföldön, az eddig is biztos volt, de most újabb agymenésekkel álltak elő az emberei a címervitában. Roderick Duchatelet körzeti megbízottjai tárgyaltak az UTE vezetőivel és elképesztő dolgokat kértek azért, hogy visszaállítsák a logó helyett a címert.

Nézzük először még magát a tárgyalást. Az UTE ragaszkodott hozzá, hogy a megbeszélésen ott legyenek a szurkolók is, ám a Kft. ettől elzárkózott, vagyis kizárta a drukkereket a tárgyalásból, pedig az egész nekik szól. Az UTE az átláthatóság miatt szerette volna, hogy a drukkerek képviselői is ott legyenek, mert így garantálható lett volna, hogy a tárgyalópartnerekről kiderül, mit is akarnak igazán. 

Mondjuk, ha lett volna szurkoló az asztal mellett lehet, hogy a Kft. képviselőit többen is elküldték volna melegebb éghajlatra. A belga sportvállalkozás budapesti leányvállalatának körzeti megbízottjai előadták a követeléseiket kéréseiket. 

Úgy tudjuk, hogy a Kft. 130 millió forintot kér az UTE-tól. Emlékezetes, hogy amikor majdnem megszűnt a cég, akkor az anyagyesület mentette meg, amikor 600 milliós kötelezettséget vállalt a cég érdekében. Ekkor a Kft.-nek 130 milliót be kellett tennie a vállalkozásba, amit korábban kivontak onnan, vagyis a csődbüntett csak így volt elkerülhető. Ezt a 130 millát kéri most Kft – ehhez a pénzhet semmi köze nincs az UTE-nak. 

A Kft. körzeti megbízottjai jelezték, hogy a címer visszaállításának feltétele még, hogy az UTE adja el a cégben meglévő tulajdonrészét a belga tulajdonos cégének. Az anyaegyesület minimális részesedéssel rendelkezik, de a társasági szerződésben szerepel, hogy az UTE hozzájárulása nélkül sem a szín, sem a címer, sem a telephely nem változtatható meg. A logó megváltoztatása ilyen formán természetesen jogellenes volt, amit ki is mondott a cégbíróság, csak Roderick és bandája magasról tesz az ítéletre. 

A Kft. kéri, hogy az UTE adja át a címer értékesítési jogait. A normális emblémával ellátott újpesti termékek értékesítésének bevételéből részesedne az 1885-ben alapított egyesület – hiszen a címer az övé. Úgy tudjuk, hogy erről a jogról könnyedén lemondanának, mert már nyolc éve egy fillért sem kapnak…

A Kft. elvenné az UTE-tól az akadémiát és az ahhoz tartozó területeket is. Pontosabban azt kéri a cég, hogy az egyesület ezeket adja át ingyen. Az utánpótlás-csapatokat végleg, a pályákat használatra kéri az FC. Emellett a diktátumban az is szerepel, hogy Újpest Önkormányzata engedje el a Kft. számára telek- és építményadót. 

Végül azt is kérték még, hogy az iskolákban az Újpest FC toborozhasson gyerekeket, amire most az UTE-nak van csak lehetősége. 

Ha valaki felfedezi az együttműködés lehetőségének csíráját abban, amit az Újpest FC szeretne, akkor szóljon. Kicsit inkább zsarolásnak, amolyan terrorista módszernek tűnik ez az egész. 

Tényleg elgurult a gyógyszer…

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49866/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,UTE,címercsere

További cikkek

Magyar foci

Magyar Kupa: ha döntőbe jut a Mezőkövesd, vezetőedzője nélkül meccsel

2020.05.25. 14:55
Két mérkőzésre tiltotta el a Magyar Labdarúgó Szövetség a Fehérvár ellen kiállított Kuttor Attilát.

Magyar foci

Labdarúgás: megérdemelt győzelmet aratott a Ferencváros Rebrov szerint

2020.05.24. 09:05
Így látták az edzők a két Magyar Kupa-elődöntőt, valamint a Ferencváros-DVSC bajnokit.

Magyar foci

Magyar Kupa: nem bírt egymással az MTK és a Honvéd

2020.05.23. 22:00
Az MTK Budapest és a Budaperst Honvéd gól nélküli döntetlenre végzett egymással a Magyar Kupa elődöntős párharcának első mérkőzésén.

Magyar foci

Magyar Kupa: a Fehérvár döntetlent játszott Mezőkövesden

2020.05.23. 19:55
A Mol Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd-Zsóry ellen a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, és így egy fokkal jobb helyzetből várhatja a …

Magyar foci

NB I: Sigér vezérletével nyert a Ferencváros

2020.05.23. 17:50
A listavezető Ferencváros 2-1-re győzött a Debreceni VSC ellen a magyar élvonalbeli bajnokság első fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Magyar foci

NB I: egyelőre két klub nem kapott licencet

2020.05.23. 12:35
Az MLSZ licencadó bizottsága közzétette azoknak az NB I-es és NB II-es csapatoknak a listáját, amelyek megkapták a játékengedélyt a 2020-21-es futballidényre.

Magyar foci

Közvetítések: képernyőn a magyar bajnokság visszatérése

2020.05.23. 07:25
A mai napon összesen hét labdarúgómérkőzés közvetítését láthatjuk hazánkból illetve Németországból.

Magyar foci

Euro 2020: Magyarország további Eb-meccsekre pályázhat

2020.05.22. 21:30
Csányi Sándor az MLSZ elnöke az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a jövőévi Európa-bajnokság rendezői közül néhány város visszamondaná a rendezést, akkor a hazai …

Magyar foci

Magyar Kupa: a Puskás Arénában lesz a döntő

2020.05.22. 20:30
Az MLSZ hivatalos közleményben bejelentette, hogy a Magyar Kupa fináléját június 3-án a Puskás Arénában bonyolítják le, természetesen zárt kapuk mögött.

Magyar foci

NB I: keményen válaszolt az UTE Duchatelet-nek

2020.05.22. 19:00
Roderick Duchatelet a mai napon közzétett egy Facebook-üzenetet, amelyben a megegyezést sürgetett az Újpesti Torna Egylet és az Újpest FC között. Az UTE egy kemény hangú közleményben reagált a …