Hihetetlen fordulat: az Újpest FC zsarolja az UTE-t?

sportfaktor.hu

Több dolgot is kér a címer visszaállításáért cserébe az Újpest FC az UTE-tól. Kemény követelések, szinte már zsarolás. 

Az ujpestfigyelo.blogstar.hu oldal cikke: 

Röviden? Az Újpest FC-nél néhány döntéshozónak elgurult a gyógyszere. Legalábbis erre kell következtetnünk azokból az információkból, amelyek kiszivárogtak a Kft. és az UTE vezetői között folytatott megbeszélésekről.

Hogy a balga belga tulajdonos nem áll két lábbal a magyar anyaföldön, az eddig is biztos volt, de most újabb agymenésekkel álltak elő az emberei a címervitában. Roderick Duchatelet körzeti megbízottjai tárgyaltak az UTE vezetőivel és elképesztő dolgokat kértek azért, hogy visszaállítsák a logó helyett a címert.

Nézzük először még magát a tárgyalást. Az UTE ragaszkodott hozzá, hogy a megbeszélésen ott legyenek a szurkolók is, ám a Kft. ettől elzárkózott, vagyis kizárta a drukkereket a tárgyalásból, pedig az egész nekik szól. Az UTE az átláthatóság miatt szerette volna, hogy a drukkerek képviselői is ott legyenek, mert így garantálható lett volna, hogy a tárgyalópartnerekről kiderül, mit is akarnak igazán. 

Mondjuk, ha lett volna szurkoló az asztal mellett lehet, hogy a Kft. képviselőit többen is elküldték volna melegebb éghajlatra. A belga sportvállalkozás budapesti leányvállalatának körzeti megbízottjai előadták a követeléseiket kéréseiket. 

Úgy tudjuk, hogy a Kft. 130 millió forintot kér az UTE-tól. Emlékezetes, hogy amikor majdnem megszűnt a cég, akkor az anyagyesület mentette meg, amikor 600 milliós kötelezettséget vállalt a cég érdekében. Ekkor a Kft.-nek 130 milliót be kellett tennie a vállalkozásba, amit korábban kivontak onnan, vagyis a csődbüntett csak így volt elkerülhető. Ezt a 130 millát kéri most Kft – ehhez a pénzhet semmi köze nincs az UTE-nak. 

A Kft. körzeti megbízottjai jelezték, hogy a címer visszaállításának feltétele még, hogy az UTE adja el a cégben meglévő tulajdonrészét a belga tulajdonos cégének. Az anyaegyesület minimális részesedéssel rendelkezik, de a társasági szerződésben szerepel, hogy az UTE hozzájárulása nélkül sem a szín, sem a címer, sem a telephely nem változtatható meg. A logó megváltoztatása ilyen formán természetesen jogellenes volt, amit ki is mondott a cégbíróság, csak Roderick és bandája magasról tesz az ítéletre. 

A Kft. kéri, hogy az UTE adja át a címer értékesítési jogait. A normális emblémával ellátott újpesti termékek értékesítésének bevételéből részesedne az 1885-ben alapított egyesület – hiszen a címer az övé. Úgy tudjuk, hogy erről a jogról könnyedén lemondanának, mert már nyolc éve egy fillért sem kapnak…

A Kft. elvenné az UTE-tól az akadémiát és az ahhoz tartozó területeket is. Pontosabban azt kéri a cég, hogy az egyesület ezeket adja át ingyen. Az utánpótlás-csapatokat végleg, a pályákat használatra kéri az FC. Emellett a diktátumban az is szerepel, hogy Újpest Önkormányzata engedje el a Kft. számára telek- és építményadót. 

Végül azt is kérték még, hogy az iskolákban az Újpest FC toborozhasson gyerekeket, amire most az UTE-nak van csak lehetősége. 

Ha valaki felfedezi az együttműködés lehetőségének csíráját abban, amit az Újpest FC szeretne, akkor szóljon. Kicsit inkább zsarolásnak, amolyan terrorista módszernek tűnik ez az egész. 

Tényleg elgurult a gyógyszer…

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49866/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,UTE,címercsere

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgás: az UEFA elnöke is jön a Puskás Aréna nyitómeccsére

2019.11.14. 15:50
Aleksander Ceferin is részt vesz a Puskás Aréna pénteki ünnepélyes megnyitóján, illetve a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzésen.

Magyar foci

Grosics Gyulát másként búcsúztatták – videó

2019.11.13. 19:30
Napok óta megy az adok-kapok annak kapcsán, hogy Gera Zoltán nem lép pályára a búcsúmérkőzésén, mivel egy éve nincs játékban. Annak idején Grosics Gyula másként búcsúzott.

Magyar foci

Válogatott: veretlenek vagyunk Uruguay ellen

2019.11.13. 18:20
Igaz nem találkozott túl sokszor a két ország válogatottja, de Uruguaynak eddig nem sikerült győznie Magyarország ellen.

Külföldi foci

Futballünnep lesz Székesfehérváron

2019.11.13. 16:50
Futballünnepre készül Székesfehérvár a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű, U21-es labdarúgó Európa-bajnokság kapcsán – hangsúlyozta a város polgármestere és egyik alpolgármestere szerdán, a MOL Aréna …

Magyar foci

Így néz ki a Puskás Aréna a magasból – videó

2019.11.13. 13:40
Íme egy film a Puskás Arénáról, így azok is betekinthessenek, akiknek nem adatik meg az a szerencse, hogy pénteken ott legyen a megnyitón.

Külföldi foci

Sajtóhír: a Köln még nem adta fel Dárdai Pál szerződtetését

2019.11.13. 13:05
A Berliner Kurier úgy tudja, hogy továbbra is megy az egyeztetés Dárdai Pál és az 1. FC Köln között.

Magyar foci

Puskás Aréna: minden új – hasznos információk a meccsre indulóknak

2019.11.13. 12:45
A nemzeti stadion nemcsak belülről, hamem a környezetében is megváltozik. Azok a szerencsések, akik ott lehetnek az Uruguay elleni stadionavatón, ne …

Magyar foci

NB III: Taksonyba igazolt az egykori magyar gólkirály

2019.11.13. 10:10
Bajzát Péter másfél évvel ezelőtt bejelentette visszavonulását, de most mégis úgy döntött, hogy az NB III-as Taksonyban pályára lép.

Magyar foci

NB II: újra jött a nyíregyházi beugró – Lengyel a Szapri vezetőedzője

2019.11.13. 09:05
Ahogy egy évvel ezelőtt is, ezúttal is Lengyel Roland lett a Nyíregyháza megbízott vezetőedzője, most is a szezon végéig szól a megbízása.

Magyar foci

NB III: már nem Várhidi Péter az Ózd vezetőedzője

2019.11.13. 08:10
A korábbi szövetségi kapitány közleményben jelentette be, hogy elhagyja a borsodi klubot, ahol gyakorlatilag nincs értelme a munkának.