Hihetetlen fordulat: az Újpest FC zsarolja az UTE-t?

sportfaktor.hu

Több dolgot is kér a címer visszaállításáért cserébe az Újpest FC az UTE-tól. Kemény követelések, szinte már zsarolás. 

Az ujpestfigyelo.blogstar.hu oldal cikke: 

Röviden? Az Újpest FC-nél néhány döntéshozónak elgurult a gyógyszere. Legalábbis erre kell következtetnünk azokból az információkból, amelyek kiszivárogtak a Kft. és az UTE vezetői között folytatott megbeszélésekről.

Hogy a balga belga tulajdonos nem áll két lábbal a magyar anyaföldön, az eddig is biztos volt, de most újabb agymenésekkel álltak elő az emberei a címervitában. Roderick Duchatelet körzeti megbízottjai tárgyaltak az UTE vezetőivel és elképesztő dolgokat kértek azért, hogy visszaállítsák a logó helyett a címert.

Nézzük először még magát a tárgyalást. Az UTE ragaszkodott hozzá, hogy a megbeszélésen ott legyenek a szurkolók is, ám a Kft. ettől elzárkózott, vagyis kizárta a drukkereket a tárgyalásból, pedig az egész nekik szól. Az UTE az átláthatóság miatt szerette volna, hogy a drukkerek képviselői is ott legyenek, mert így garantálható lett volna, hogy a tárgyalópartnerekről kiderül, mit is akarnak igazán. 

Mondjuk, ha lett volna szurkoló az asztal mellett lehet, hogy a Kft. képviselőit többen is elküldték volna melegebb éghajlatra. A belga sportvállalkozás budapesti leányvállalatának körzeti megbízottjai előadták a követeléseiket kéréseiket. 

Úgy tudjuk, hogy a Kft. 130 millió forintot kér az UTE-tól. Emlékezetes, hogy amikor majdnem megszűnt a cég, akkor az anyagyesület mentette meg, amikor 600 milliós kötelezettséget vállalt a cég érdekében. Ekkor a Kft.-nek 130 milliót be kellett tennie a vállalkozásba, amit korábban kivontak onnan, vagyis a csődbüntett csak így volt elkerülhető. Ezt a 130 millát kéri most Kft – ehhez a pénzhet semmi köze nincs az UTE-nak. 

A Kft. körzeti megbízottjai jelezték, hogy a címer visszaállításának feltétele még, hogy az UTE adja el a cégben meglévő tulajdonrészét a belga tulajdonos cégének. Az anyaegyesület minimális részesedéssel rendelkezik, de a társasági szerződésben szerepel, hogy az UTE hozzájárulása nélkül sem a szín, sem a címer, sem a telephely nem változtatható meg. A logó megváltoztatása ilyen formán természetesen jogellenes volt, amit ki is mondott a cégbíróság, csak Roderick és bandája magasról tesz az ítéletre. 

A Kft. kéri, hogy az UTE adja át a címer értékesítési jogait. A normális emblémával ellátott újpesti termékek értékesítésének bevételéből részesedne az 1885-ben alapított egyesület – hiszen a címer az övé. Úgy tudjuk, hogy erről a jogról könnyedén lemondanának, mert már nyolc éve egy fillért sem kapnak…

A Kft. elvenné az UTE-tól az akadémiát és az ahhoz tartozó területeket is. Pontosabban azt kéri a cég, hogy az egyesület ezeket adja át ingyen. Az utánpótlás-csapatokat végleg, a pályákat használatra kéri az FC. Emellett a diktátumban az is szerepel, hogy Újpest Önkormányzata engedje el a Kft. számára telek- és építményadót. 

Végül azt is kérték még, hogy az iskolákban az Újpest FC toborozhasson gyerekeket, amire most az UTE-nak van csak lehetősége. 

Ha valaki felfedezi az együttműködés lehetőségének csíráját abban, amit az Újpest FC szeretne, akkor szóljon. Kicsit inkább zsarolásnak, amolyan terrorista módszernek tűnik ez az egész. 

Tényleg elgurult a gyógyszer…

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49866/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,UTE,címercsere

További cikkek

Külföldi foci

Szoboszlai Dominik esete a BL himnusszal

2019.09.16. 16:40
Szoboszlai Dominik, a Salzburg magyar válogatott labdarúgója biztos benne, hogy kedden a belga Genk elleni mérkőzésen nem fog elfáradni, olyan komoly hatással van rá a Bajnokok Ligája himnusza.

Egyéni sportok

Lőrincz Viktor világbajnok lehet és jön az első őszi pesti derbi

2019.09.16. 07:30
Lőrincz Viktor ma délután világbajnoki címet nyerhet, este pedig jön az első őszi derbi: UTE–FTC lesz a jégkorong-bajnokságban.

Magyar foci

NB I: Rebrov szerint önbizalomnövelő győzelmet aratott csapata

2019.09.15. 12:40
A Ferencváros vezetőedzője szerint csapata akár az Espanyol elleni mérkőzésre is önbizalmat szerezhet a Paks elleni fölényes győzelemből.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: négyet lőtt Pakson a Ferencváros

2019.09.14. 21:30
A címvédő Ferencváros 4-0-ra nyert Pakson a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójában.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: még mindig hibátlan a Videoton

2019.09.14. 18:55
A fehérváriak a Honvéd vendégeként is nyerni tudtak, Feczkó Tamás győzelemmel mutatkozott be a DVTK kispadján, a Mezőkövesd Kisvárdán tudott győzni és ott liheg a Videoton nyakában.

Külföldi foci

Több tucatnyi közvetítés közül választhatunk

2019.09.14. 07:30
Kis túlzással azt is állíthatnánk, hogy ami ma nem lesz a tévében, azt nem is érdemes nézni.

Magyar foci

NB I: fontos játékossal hoszabbított a Ferencváros

2019.09.13. 14:35
Szokatlan időpontban kötött fontos szerződést a Ferencváros: a zöld-fehérek meghosszabbították a Sigér Dáviddal kötött megállapodásukat.

Magyar foci

Horvát–magyar: megtelt a vendégszektor

2019.09.13. 09:30
Biztosan hangos lesz a vendégszektor a spliti horvát–magyar meccsen, hiszen csakem minden, a magyar szurkolóknak értékesített jegy elkelt.

Magyar foci

NB I: néma csend lesz két stadionban is

2019.09.13. 08:45
Újpesten és Diósgyőrben akár jó hangulat is lehetne a hétvégén, de garantáltan nem lesz.

Egyéni sportok

Európa-liga: már kaphatóak a jegyek a Ferencváros barcelonai vendégjátékára

2019.09.12. 20:50
Már megvásárolhatóak a jegyek a labdarúgó Európa-ligában főtáblára jutott Ferencváros első csoportmérkőzésére, amelyet jövő …