Hihetetlen fordulat: az Újpest FC zsarolja az UTE-t?

sportfaktor.hu

Több dolgot is kér a címer visszaállításáért cserébe az Újpest FC az UTE-tól. Kemény követelések, szinte már zsarolás. 

Az ujpestfigyelo.blogstar.hu oldal cikke: 

Röviden? Az Újpest FC-nél néhány döntéshozónak elgurult a gyógyszere. Legalábbis erre kell következtetnünk azokból az információkból, amelyek kiszivárogtak a Kft. és az UTE vezetői között folytatott megbeszélésekről.

Hogy a balga belga tulajdonos nem áll két lábbal a magyar anyaföldön, az eddig is biztos volt, de most újabb agymenésekkel álltak elő az emberei a címervitában. Roderick Duchatelet körzeti megbízottjai tárgyaltak az UTE vezetőivel és elképesztő dolgokat kértek azért, hogy visszaállítsák a logó helyett a címert.

Nézzük először még magát a tárgyalást. Az UTE ragaszkodott hozzá, hogy a megbeszélésen ott legyenek a szurkolók is, ám a Kft. ettől elzárkózott, vagyis kizárta a drukkereket a tárgyalásból, pedig az egész nekik szól. Az UTE az átláthatóság miatt szerette volna, hogy a drukkerek képviselői is ott legyenek, mert így garantálható lett volna, hogy a tárgyalópartnerekről kiderül, mit is akarnak igazán. 

Mondjuk, ha lett volna szurkoló az asztal mellett lehet, hogy a Kft. képviselőit többen is elküldték volna melegebb éghajlatra. A belga sportvállalkozás budapesti leányvállalatának körzeti megbízottjai előadták a követeléseiket kéréseiket. 

Úgy tudjuk, hogy a Kft. 130 millió forintot kér az UTE-tól. Emlékezetes, hogy amikor majdnem megszűnt a cég, akkor az anyagyesület mentette meg, amikor 600 milliós kötelezettséget vállalt a cég érdekében. Ekkor a Kft.-nek 130 milliót be kellett tennie a vállalkozásba, amit korábban kivontak onnan, vagyis a csődbüntett csak így volt elkerülhető. Ezt a 130 millát kéri most Kft – ehhez a pénzhet semmi köze nincs az UTE-nak. 

A Kft. körzeti megbízottjai jelezték, hogy a címer visszaállításának feltétele még, hogy az UTE adja el a cégben meglévő tulajdonrészét a belga tulajdonos cégének. Az anyaegyesület minimális részesedéssel rendelkezik, de a társasági szerződésben szerepel, hogy az UTE hozzájárulása nélkül sem a szín, sem a címer, sem a telephely nem változtatható meg. A logó megváltoztatása ilyen formán természetesen jogellenes volt, amit ki is mondott a cégbíróság, csak Roderick és bandája magasról tesz az ítéletre. 

A Kft. kéri, hogy az UTE adja át a címer értékesítési jogait. A normális emblémával ellátott újpesti termékek értékesítésének bevételéből részesedne az 1885-ben alapított egyesület – hiszen a címer az övé. Úgy tudjuk, hogy erről a jogról könnyedén lemondanának, mert már nyolc éve egy fillért sem kapnak…

A Kft. elvenné az UTE-tól az akadémiát és az ahhoz tartozó területeket is. Pontosabban azt kéri a cég, hogy az egyesület ezeket adja át ingyen. Az utánpótlás-csapatokat végleg, a pályákat használatra kéri az FC. Emellett a diktátumban az is szerepel, hogy Újpest Önkormányzata engedje el a Kft. számára telek- és építményadót. 

Végül azt is kérték még, hogy az iskolákban az Újpest FC toborozhasson gyerekeket, amire most az UTE-nak van csak lehetősége. 

Ha valaki felfedezi az együttműködés lehetőségének csíráját abban, amit az Újpest FC szeretne, akkor szóljon. Kicsit inkább zsarolásnak, amolyan terrorista módszernek tűnik ez az egész. 

Tényleg elgurult a gyógyszer…

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49866/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,UTE,címercsere

További cikkek

Magyar foci

NB II: a DVSC nyerte a városi rangadót, kikapott a Gyirmót

2020.08.05. 19:20
A papírformának megfelelően a DVSC 3-0-ra győzött a DEAC ellen a magyar másodosztály második fordulójának városi derbijén.

Magyar foci

NB II: másodszorra sem tudott nyerni a Vasas

2020.08.05. 16:40
A Vasas döntetlent játszott a Békéscsaba otthonában a magyar másodosztály második fordulójának nyitómérkőzésén.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: csatlakozott a Honvéd edzéséhez Davide Lanzafame

2020.08.05. 10:20
Az olasz futballista eddig egyéni edzésterv alapján készült, most pedig már egy közös tréningen is részt vett.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: tehetséges mali támadót igazolt a Budapest Honvéd

2020.08.04. 19:25
A kispesti együttes hivatalos oldalán jelentette be, hogy két éves szerződést írt alá Boubacar Traoréval.

Magyar foci

Labdarúgás: elmarad az Újpest-Kisvárda egy pozitív koronavírusteszt miatt

2020.08.04. 17:55
A kisvárdaiak lemondták a fővárosiak elleni mérkőzést, miután a hivatalos oldal közleménye szerint az egyik játékosuk pozitív …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Grúziából és Horvátországból igazolt a Mezőkövesd

2020.08.04. 16:45
A matyóföldi együttes hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a grúz Luka Lakvehelianit és az orosz Szerder Szerderovot.

Magyar foci

Labdarúgás: az MTK-val készül Dzsudzsák Balázs

2020.08.04. 15:45
A legutóbb az Al-Ainnál futballozó Dzsudzsák Balázs az MTK-nál jelentkezett edzésre, viszont kiderült, hogy a kék-fehérek nem fogják szerződtetni a válogatott játékost.

Magyar foci

NB I: horvát utánpótlás válogatottat igazolt a Ferencváros

2020.08.03. 14:25
Roko Baturina a Dinamo Zagrebtől érkezik a magyar bajnokhoz.

Magyar foci

NB I: címert vált a Honvéd

2020.08.03. 12:25
Ismét a régi embléma jelenik majd meg a Budapest Honvéd mezén a 2020/2021-es szezontól.

Magyar foci

Labdarúgó NB II: nem bírt egymással a Vasas és a Kazincbarcika

2020.08.02. 21:55
Az egyik feljutó helyre várt Vasas hiába alakított ki rengeteg helyzetet, végül csak 1-1-es döntetlent tudott játszani a Kazincbarcikával a magyar másodosztály …