Vizes-vb: elődöntős a női vízilabda-válogatott!

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A magyar női vízilabda-válogatott óriási küzdelemben 7-6-ra legyőzte Olaszországot és így bejutott a világbajnokság legjobb négy csapata közé. 

Fotó: MTI

Az előző világbajnoksághoz illetve a tavalyi Európa-bajnoksághoz hasonlóan ismét összekerült a magyar és az olasz válogatott. A mieink ugyan eggyel több mérkőzést vívtak, mint az eddig veretlen ellenfél, ám a hollandok és az oroszok kiesése megmutatta, hogy semmit nem számít a csoportelsőség. 

Nagyszerűen kezdődött magyar szempontból a mérkőzés: Illés Anna révén hamar megszerezte a vezetést a magyar csapat, majd Leimeter Dóra is feliratkozott a góllövők közé. Az  olaszok ugyan szépítettek, de a harmadik magyar emberelőny sem maradt kihasználatlanul, miután Gurisatti Gréta vette be az ellenfél kapuját. Újabb olasz találatot követően Keszthelyi Rita bizonyította, hogy a magyarok akcióból is tudnak gólt szerezni, így nyolc perc után 4-2 állt az eredményjelzőn. 

Aki azt hitte, hogy sokgólos lesz ez a mérkőzés az a második negyedben már beláthatta, hogy tévedett. Rengeteget hibáztak a csapatok, Gangl Edina illetve Giulia Gorlero is kiválóan védett. A magyar kapus 150. meccsét játszotta a válogatottban, és eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az idei vb-n. Az olaszok kihasználták a magyarok hibáit, Chiappini emberelőnyből, Emmolo akcióból talált be (szerencsés módon), de Szilágyi Dorottya gondoskodott arról, hogy a magyar csapat vezessen a nagyszünetben.  

Fordulás után sem változott a helyzet és ez kedvezett a magyaroknak. Csapatunk támadójátéka ugyan helyenként döcögött, de ami nem ment elől, azt hátul tökéletesen kompenzálták a játékosok. Erre a legjobb példa Vályi Vanda teljesítménye: a válogatott leggyorsabb játékosa két óriási blokkal hívta fel magára a figyelmet. Tabani révén ugyan az olaszok egyenlítettek, ám Gurisatti Gréta büntetőből ismét a mieinket juttatta vezetéshez. 

Nem sikerült azonban növelni az előnyt a zárónegyed elején és Quirolo kiegyenlített. A csata hevében mindkét válogatott elveszítette egy-egy kulcsemberét: a magyarok közül Szilágyi, az olaszok közül Bianconi pontozódott ki. Az itáliaiak fizettek meg jobban ezért a hibáért, mivel Leimeter Dóra ismét vezetéshez juttatta a magyarokat. A véghajrában aztán Gangl Edina két óriási védéssel tovább növelte szerepét a mai mérkőzésen és végül nem tudtak egyenlíteni az olaszok. 

Magyarország női vízilabda-válogatottja 7-6-os győzelemmel jutott a világbajnokság legjobb négy közé. A magyar csapat hat év után játszik ismét elődöntőt világbajnokságon, az ellenfél Spanyolország lesz szerda délelőtt. 

Olaszország-Magyarország 6-7 (2-4, 2-1, 1-1, 1-1)
Gólszerzők: Avegno, Picozzi, Chiappini, Emmolo, Tabani, Queirolo,  ill. Gurisatti 2, Leimeter 2, Illés, Keszthelyi, Szilágyi
 

További végeredmények:

Egyesült Államok-Görögország 15-5
Oroszország-Ausztrália 7-9
Spanyolország-Hollandia 12-8

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49958/pics/lead_800x600.jpg
Vízilabda,Női vízilabda-válogatott

További cikkek

Csapatsportok

Tokió 2020: Nagy Viktor optimista

2020.03.22. 16:10
Nagy Viktor, a vízilabda-válogatott kapusa optimista az olimpia megrendezése kapcsán.

Csapatsportok

Vízilabda: az elsőosztályú meccsek is halasztásra kerülnek

2020.03.14. 07:45
A koronavírus terjedésének megfékezése miatt a Magyar Vízilabda-szövetség alá tartozó valamennyi sportrendezvény halasztásra került.

Csapatsportok

Koronavírus: karanténban a topfutballisták, sorra halasztják el a sportversenyeket

2020.03.12. 21:10
Csütörtökön jó néhány sportrendezvény és sorozat menetrendjét írta át a világméretűre duzzadt koronavírus-járvány. Cikkünkben …

Egyéni sportok

A FINA is bedobta a törölközőt, április végéig szinte mindent töröltek

2020.03.12. 20:10
A vizes sportokat tömörítő szervezet videokonferencián tartott tanácskozást azután, hogy a WHO világjárvánnyá minősítette a koronavírus …

Csapatsportok

Vízilabda: a fiúk és a lányok világliga meccse is elmarad

2020.03.09. 17:45
Férfi és női vízilabda-válogatottunk az olaszokkal játszott volna a világligában, de mindkét találkozót elhalasztják a koronavírus-járvány miatt.

Csapatsportok

Labdarúgó kupameccsek, vízilabda és röplabda a képernyőn

2020.03.03. 07:30
Kupameccsek itthonról, Angliából és Németországból, Nemzetek Ligája sorsolás, férfi vízilabda BL, és női röplabda Challenge-Kupa kínál ma szórakozást a …

Egyéni sportok

Az örömből és a bánatból is bőségesen kijutott, avagy erről írtunk februárban

2020.03.01. 16:30
Péni István Európa-bajnokságot, Liu Shaolin Sándor összetett világkupát, Szilágyi Áron és Marosi Ádám pedig vk-versenyt nyert …

Csapatsportok

Férfi vízilabda ob I: elmarad az OSC-Eger mérkőzés

2020.02.27. 20:20
A koronavírus-fertőzés veszélye miatt elmaradt az A-Híd OSC Újbuda és a ZF-Eger szombatra kiírt összecsapása a férfi vízilabda ob I-ben.

Csapatsportok

Koronavírus: májusra halasztják a női vízilabda olimpiai selejtezőtornát

2020.02.27. 19:20
A koronavírus veszélye miatt májusra halasztják a női olimpiai vízilabda selejtezőtornát, amelyet jövő vasárnaptól rendeztek volna meg az …

Csapatsportok

Vízilabda: törölhetik a női olimpiai selejtezőtornát

2020.02.26. 13:00
A magyar női vízilabda-válogatott Triesztben szállt volna medencébe az olimpiai részvételért, de úgy fest, nem rendezik meg Olaszországban a selejtezőt.