Vívó-vb: megszerezte az ötödik helyet a női kardcsapat

sportfaktor.hu

A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású magyar csapat előbb Kínát, majd Ukrajnát verte az 5-8. helyért zajló helyosztókon.

Fotó: MTI/Czagány Balázs

Nem jött össze az elődöntő a magyar női kardcsapatnak a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon, miután kedd délelőtt vereséget szenvedett Olaszországtól. Nem volt ideje csüggedni a lányoknak, ugyanis az ötödik helyet még meg lehetett szerezni, ehhez előbb a kínaiakat kellett legyőzni.

Az ázsiaiak már 25-14-re is vezettek, de Márton Anna a hatodik párban 9-5-re, nyolcadikban pedig 12-4-re verte ellenfelét, végül pedig Pusztai Liza is hozott egy 5-2-es győzelmet, amivel bebiztosította a magyar csapat győzelmét. Márton plusz 12-es, Katona és László mínusz 4-es mutatóval fejezte be a mérkőzést, Pusztai pedig annyi tust adott, amennyit kapott.

Az ötödik helyről döntő helyosztón a történelem megismételte önmagát, a magyar lányok Ukrajna ellen is jelentős hátrányba kerültek, az ötödik pár után 18-25-re vezettek az ukránok, de a hatodik asszóban Pusztai Liza egészen elképesztő vívással rukkolt elő és 12-2-re nyert Alina Komascsuk ellen, ezzel megfordította az állást, a további párharcokban pedig már nem történt újabb fordulat. Pusztai plusz 9-cel, Márton és Katona plusz 2-vel, László mínusz 8-cal zárt.

"Úgy is kell ünnepelni, mert ez olyan volt, mint fociban egy "hatpontos" meccs"

- reagált Gárdos Gábor vezetőedző arra, hogy a magyar csapat tagjai úgy örültek a végén, mintha érmet nyertek volna.

"Nekünk az ukránokat kell előzni az olimpiai kijutáshoz, és itt most négy plusz pont, illetve négy mínusz pont a különbség. Tehát nagyon fontos volt ez. Visszatérve az olaszok elleni mérkőzéshez, ennyire még nem láttam izgulni a lányokat. Nagyon várták, hogy győzelem lesz belőle, ez lebénította őket. Annyira izgultak, hogy se lábbal, se kézzel nem vívtak. A kínaiak ellen kaptunk egy kis lendületet, szerintem ott Panka egy kicsit meghúzta a csapatot és onnantól jól működött minden."

Gárdos Gábor arról is beszélt, hogy Mártonnak a kínaiak elleni mérkőzésen meghúzódott a lába, de amúgy is volt neki egy sípcsontsérülése.

"Talán ez kellett ahhoz, hogy ne rohanjon annyira, hanem kezdjen el vívni."

- tette hozzá.

"Az ötödik hely azért is jó, mert mégis csak két győzelemmel fejeztük be a világbajnokságot. Az ukránok elleni összecsapás presztízsharc volt, és az olimpiai kvalifikáció miatt is fontos. Az éremszerzés varázslatos dolog lett volna, de ez a két siker nagyon kellett a végén!"

- nyilatkozta Márton Anna, aki hozzátette, már reggel érezte, hogy fáradtabb a lába, de akkor azt hitte, csak azért van, mert már sokadik napja vív.

"Aztán kiderült, hogy meghúzódtam, ezért görcsölt be a lábam, ami iszonyú nagy fájdalommal járt. A páston ezért érzékenyültem el és sírtam el magam, mert egy sportolónak borzasztó érzés, ha a fizikai fájdalom miatt nem tud valamit megcsinálni. Aztán az edzőm odajött hozzám, nyugtatott, és mondtam neki, hogy megcsinálom"

- utalt a kínaiak elleni középső asszójára.

Vívó-világbajnokság, női kard, csapatverseny, az 5-8. helyért

Magyarország-Kína 45-41
Magyarország-Ukrajna 45-40

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49986/pics/lead_800x600.png
vívás,világbajnokság

További cikkek

Egyéni sportok

Öttusa-vb: megkezdődött a jegyértékesítés

2019.08.06. 18:10
Elkezdődött a jegyértékesítés a budapesti öttusa-világbajnokságra.

Egyéni sportok

Vizes-vb: Telegdy Ádám a hetedik helyen végzett

2019.07.26. 14:40
Hetedik helyen végzett a férfi 200 méter hát döntőjében Telegdy Ádám a kvangdzsui vizes-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Vizes-vb: döntőbe jutott Hosszú Katinka és Milák Kristóf

2019.07.26. 13:55
Az elődöntő után a döntőbe is bejutott Hosszú Katinka női 200 méter háton, míg Milák Kristóf szintén finalista férfi 100 pillangón.

Egyéni sportok

Vizes-vb: elődöntőbe jutott Hosszú Katinka és Milák Kristóf

2019.07.26. 08:25
Nagyszerűen folytatta szereplését Hosszú Katinka és Milák Kristóf a kvangdzsui világbajnokságon, miután előbbi 200 háton, míg utóbbi 100 mellen jutott a második …

Egyéni sportok

Vizes-vb: Németh Nándor a hatodik helyen végzett

2019.07.25. 13:40
Szép eredményt ért el Németh Nándor a férfi 100 méter gyors döntőjében, ahol a hatodik helyen végzett a magyar úszó.

Egyéni sportok

Vizes-vb: Milák Kristóf a legjobb idővel döntős 200 pillangón

2019.07.23. 15:05
Milák fantasztikus úszással nyerte meg a 200 méteres pillangóúszás elődöntőjét, Kenderesi Tamás szétúszásban juthat a fináléba a kavnagdzsui világbajnokságon.

Egyéni sportok

Vizes-vb: Késely hatodik 1500, Kozma hetedik 200 gyorson

2019.07.23. 13:30
Kozma Dominik elmaradt legjobbjától és hetedik helyen ért célba 200 méter gyorson a kvandzsui úszó világbajnokságon, Késely Ajna hatodikként zárt 1500-on.

Csapatsportok

Vizes vb: Olaszországgal játszik a vízilabda-válogatott az elődöntőben

2019.07.23. 12:30
Olaszország 7-6-ra győzte le Görögországot a kvangdzsui világbajnokság utolsó negyeddöntőjében és bejutott a legjobb négy közé.

Egyéni sportok

Vívó-vb: az olaszok ellen már nem sikerült a fordítás

2019.07.23. 12:15
Legjobb esetben is az ötödik helyen végezhet a magyar női kardválogatott a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Vívó-vb: hazaküldték a férfi karddöntőt vezető bírópárost

2019.07.23. 10:20
Felmentették a további munkavégzés alól a budapesti vívó-világbajnokságon azt a bírópárost, amely vasárnap közreműködött a Magyarország-Koreai Köztársaság …