Vizes-vb: kikapott az elődöntőben és bronzért játszik a női vízilabda-válogatott

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Hiába tartotta a lépést két negyeden keresztül az esélyesebb spanyolokkal, a magyar női vízilabda-válogatott 16-10-es vereséget szenvedett a dél-koreai világbajnokság elődöntőjében. 

Fotó: MTI

 
Abban a tudatban ugorhatott vízbe a magyar és spanyol válogatott, hogy a győztes nemcsak az döntőbe jut, de mivel az Egyesült Államok nyerte az első elődöntőt, így kvalifikálja is magát a tokiói olimpiára. A mérkőzés esélyesének nem a mieink számítottak, mivel hét éve nem győzték le mai ellenfelüket nagy tornán. 

Rosszul indult a magyarok számára a mérkőzés, mivel Roser Tarragó előbb büntetőből, majd emberelőnyből is eredményes volt. A magyar hölgyek ezután nem adták fel és Keszthelyi Rita ötméteresével, majd Leimetter Dóra akcióból is eredményes volt. A védekezés már az első nyolc percben sem működött magyar részről, de az első negyedet követő 5-3-as spanyol vezetés nem tűnt igazán vészesnek.

Ugyanolyan forgatókönyv alapján zajlottak a második negyed első percei: a spanyolok háromgólosra hizlalták a különbséget, majd következett egy magyar találat. Bíró Attila szövetségi kapitány a játékrész közepén kapust cserélt, de Magyari Alda sem tudott jól védeni, hasonlóan Gangl Edinához. A spanyolok szinte az összes blokkról vagy kapufáról levágódó labdát megszerezték és hamarosan 10-6-ra elhúztak. A magyar csapat azonban a játékrész végére felszívta magát és Gyöngyössy Anikó valamint Gurisatti Gréta góljával felzárkózott kétgólos differenciára a nagyszünetig. 

A harmadik negyed elején a különbség továbbcsökkentéséért támadhattak a mieink akik azonban lövésig sem jutottak. A túloldalon aztán Judith Forca gólt szerzett és ez megváltoztatta a meccs képét. A spanyolok hamarosan már négy, majd öt góllal is vezettek, így 24 perc után lényegében eldőlt a mérkőzés. A magyar szövetségi kapitány visszacserélte Ganglt a kapuba, de ez sem tudott változást hozni. 

Az utolsó játékrészen már mindkét csapat túl akart lenni: a spanyolok tovább növelték a különbséget, végül a mieink legjobbja Leimetter Dóra zárta le a meccset. 

A 16-10-os vereséget szenvedő magyar női vízilabda-válogatott pénteken 10 órától a bronzéremért mérkőzik Ausztráliával. A világbajnokság döntőjét péntek délelőtt az eddig veretlen Egyesült Államok és a szintén hibátlan Spanyolország vívja. 

Végeredmény:

Spanyolország-Magyarország 16-10 (5-3, 5-5, 4-1, 2-1)

GólszerzőkTarrago 4, Forca 4, A. Espar 2, Leiton 2, Ortiz 2, Pena, Garcia Godoy, ill. Leimeter 4, Gurisatti 2, Keszthelyi 2, Parkes, Gyöngyössy
 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/49996/pics/lead_800x600.jpg
Vízilabda,Női vízilabda-válogatott

További cikkek

Csapatsportok

Vízilabda: családi körben búcsúztatták el Benedek Tibort

2020.07.03. 15:00
Benedek Tibor családja jelezte, hogy a hosszú betegség után június 18-án elhunyt legendától a kívánsága szerint szűk családi körben búcsúztak el.

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Csapatsportok

Vízilabda: elhunyt Alekszandr Kabanov a sportág orosz legendája

2020.07.01. 16:10
Hetvenkét éves korában elhunyt Alekszandr Kabanov minden idők egyik legjobb orosz vízilabdázója.

Csapatsportok

Vízilabda: hiába nyert a Kanizsa, a KSI jutott fel az élvonalba

2020.06.27. 21:20
Bár a Kanizsai VSE 10-9-re győzött a KSI ellen, összesítésben a fővárosi csapat egy góllal jobbnak bizonyult az osztályozón és így feljutott az élvonalba.

Csapatsportok

Vízilabda: a KSI nyerte az osztályozó első felvonását

2020.06.25. 20:25
A KSI 11-9-re legyőzte a Kanizsai VSE-t a magyar férfi vízilabdabajnokság osztályozós párharcának első mérkőzésén a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Csapatsportok

Vízilabda: visszavonul a Dunaújváros női csapatának kapusa

2020.06.24. 23:35
A Dunaújvárosi FVE hivatalos közleményben jelentette be, hogy a csapat kapusa Laura Aarts 23 évesen befejezi pályafutását.

Csapatsportok

Vízilabda: a Recco-család is megemlékezett Benedek Tiborról

2020.06.22. 09:45
A háromszoros olimpiai bajnok összesen nyolc éven keresztül vízilabdázott a világ egyik legjobb klubcsapatában.

Csapatsportok

Vízilabda: így emlékeznek meg Benedek Tiborról

2020.06.18. 14:35
A mai napon tragikus hirtelenséggel elhunyt Benedek Tiborra emlékezik a magyar és a nemzetközi vízilabdavilág. A játékosok a közösségi médiában búcsúznak egykori játékostársuktól, …

Csapatsportok

Vízilabda: elhunyt Benedek Tibor

2020.06.18. 08:05
Óriási csapás érte a magyar sportot, ugyanis életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó.

Csapatsportok

Vízilabda: elhunyt Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok

2020.06.17. 18:40
Néhány nappal a 85. születésnapja előtt elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok, minden idők egyik legjobb vízilabdázója.