Budapest Urban Games: ötszázan úszhatják át a Dunát

MTI

Ötszázan úszhatják át a Dunát szerdán az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games (BUG) keretein belül.

Fotó: welovebudapest.com

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a jelentkezők a Műegyetem rakparttól teljesíthetik majd a 470 méteres távot.

Az úszók biztonsága érdekében 9 és 14 óra között teljes hajózár lép életbe a Duna belvárosi szakaszán, vagyis ebben az időszakban a hajóforgalom leáll a Rákóczi híd és az Árpád híd között, a kikötőkben álló hajók pedig nem hagyhatják el a pontonokat.  

Az eseményt idén is a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat biztosítja 15 mentőhajóval, hajónként három vízimentővel. Az átúszást menet közben megszakító versenyzőket azonnal kiemelik a vízből. Az úszófolyosót a zakértők a legbiztonságosabb folyószakasznak tartják, ezen a részen nincsenek örvények és augusztus végére az apadás is elkezdődik. A vízminőséget a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Vízminőségi Vizsgáló Laboratóriuma a verseny előtti napokban ismét ellenőrzi majd.

Tavaly a legjobb időeredményt elérő úszó 4:13 perc alatt teljesítette a távot, az átlagteljesítmény 7-10 perc volt. A szakértők elsősorban a gyorsúszást ajánlják, ami természetesen kiegészíthető mellúszással.

A regisztráció ingyenes, azonban érvényes orvosi igazoláshoz kötött. Amatőrök esetében egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolást kell a helyszínen bemutatni, de a szervezők elfogadják az idei Balaton-átúszáson és Velencei-tó-átúszáson résztvevők igazolásait is. Hivatásos sportolók esetében érvényes éves sportorvosi engedély szükséges az induláshoz.

A negyedik Budapest Urban Gamest a Budapest 2019 Európa Sportfőváros sorozat részeként rendezik meg. Az Utcalimpia - amelynek célja, hogy összekovácsolja a sportközösségeket és népszerűsítse a városi sportolást - több sportolási lehetőséget kínál a futástól a streetballon át a minden évben kiemelt népszerűségnek örvendő Duna-átúszásig.

Címkék: Tömegsport, Budapest
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50078/pics/lead_800x600.jpg
Tömegsport,Budapest

További cikkek

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Barka Emese meggyőző produkcióval jutott elődöntőbe

2018.10.24. 14:10
Az 57 kilogrammban szereplő versenyző magabiztos, 11-4-es győzelmet aratott a negyeddöntőben, s éremért küzdhet majd a budapesti birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Bemutatták a budapesti asztalitenisz-vb logóját

2018.10.23. 14:35
A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) hétfőn bemutatta a 2019-es, budapesti világbajnokság logóját.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: amerikai, orosz és japán aranyak

2018.10.23. 08:20
Az amerikai válogatott már három aranyéremnél tart a budapesti birkózó-világbajnokságon, melynek hétfői napján két szabadfogású súlycsoportban is győztek versenyzői.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Olejnik nem bírt a címvédővel, bronzért mérkőzhet

2018.10.22. 18:30
A szabadfogásúak 97 kilogrammos kategóriájában szereplő Olejnik Pavlo az elődöntőben kikapott a címvédő Kyle Snydertől, így kedden a bronzéremért léphet …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Olejnik meccs nélkül nyert, Galambos kikapott

2018.10.22. 14:25
Az 55 kilogrammban induló Galambos Ramóna technikai tussal kapott ki a nyolcaddöntőben a budapesti birkózó-világbajnokság hétfői versenynapján.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Ligeti számára elúszott az érem

2018.10.21. 12:05
Ligeti Dániel közel volt a bravúrhoz, ám végül nagy csatában, 10-6-ra kikapott a szabadfogásúak 125 kilogrammos kategóriájának vigaszágán, ezzel pedig kiesett a budapesti …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: vasárnap már érmeket osztanak

2018.10.21. 11:30
A második versenynap lesz a budapesti birkózó-világbajnokság leghosszabb napja, mivel a hivatalos megnyitót is vasárnap rendezik a Papp László Budapest Sportarénában.

Egyéni sportok

Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnoksága lesz Budapesten

2018.10.17. 12:45
A Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke látogatott a magyar fővárosba a verseny előtt.

Egyéni sportok

Rekrodot döntött a Budapesti Maraton Fesztivál

2018.10.07. 13:40
Több mint 33 ezren vettek részt a 33. Spar Budapest Maraton Fesztivál versenyein, így megdőlt a nevezési rekord. A fő számot, a maratont Csere Gáspár és Szabó Tünde nyerte meg, ezzel ők lettek a …

Csapatsportok

Kézilabdacsarnokot avatott a BVSC-Zugló

2018.10.06. 10:50
A csarnokot egy rendkívül ellenálló sportpadló borítja, továbbá energiatakarékos légfűtéses rendszerrel szerelték fel.