Budapest Urban Games: ötszázan úszhatják át a Dunát

MTI

Ötszázan úszhatják át a Dunát szerdán az Utcalimpiának is nevezett Budapest Urban Games (BUG) keretein belül.

Fotó: welovebudapest.com

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a jelentkezők a Műegyetem rakparttól teljesíthetik majd a 470 méteres távot.

Az úszók biztonsága érdekében 9 és 14 óra között teljes hajózár lép életbe a Duna belvárosi szakaszán, vagyis ebben az időszakban a hajóforgalom leáll a Rákóczi híd és az Árpád híd között, a kikötőkben álló hajók pedig nem hagyhatják el a pontonokat.  

Az eseményt idén is a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat biztosítja 15 mentőhajóval, hajónként három vízimentővel. Az átúszást menet közben megszakító versenyzőket azonnal kiemelik a vízből. Az úszófolyosót a zakértők a legbiztonságosabb folyószakasznak tartják, ezen a részen nincsenek örvények és augusztus végére az apadás is elkezdődik. A vízminőséget a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. Vízminőségi Vizsgáló Laboratóriuma a verseny előtti napokban ismét ellenőrzi majd.

Tavaly a legjobb időeredményt elérő úszó 4:13 perc alatt teljesítette a távot, az átlagteljesítmény 7-10 perc volt. A szakértők elsősorban a gyorsúszást ajánlják, ami természetesen kiegészíthető mellúszással.

A regisztráció ingyenes, azonban érvényes orvosi igazoláshoz kötött. Amatőrök esetében egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolást kell a helyszínen bemutatni, de a szervezők elfogadják az idei Balaton-átúszáson és Velencei-tó-átúszáson résztvevők igazolásait is. Hivatásos sportolók esetében érvényes éves sportorvosi engedély szükséges az induláshoz.

A negyedik Budapest Urban Gamest a Budapest 2019 Európa Sportfőváros sorozat részeként rendezik meg. Az Utcalimpia - amelynek célja, hogy összekovácsolja a sportközösségeket és népszerűsítse a városi sportolást - több sportolási lehetőséget kínál a futástól a streetballon át a minden évben kiemelt népszerűségnek örvendő Duna-átúszásig.

Címkék: Tömegsport, Budapest
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50078/pics/lead_800x600.jpg
Tömegsport,Budapest

További cikkek

Egyéni sportok

Kétmillióan sportoltak egyszerre

2017.09.29. 13:45
Huszonhat országban több mint kétmillióan, közte 300 ezer magyar tanuló sportolt egyszerre legalább 120 percet pénteken, az Európai Diáksport Napján.

Egyéni sportok

115 sportágat lehet kipróbálni

2017.09.12. 15:30
Rekordszámú, 115 sportágat lehet ingyenesen kipróbálni a XXI. Budapesti Nagy Sportágválasztón, amelyet pénteken és szombaton rendeznek meg Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban.

Egyéni sportok

Tömegsport: Kiss Gergely és Verrasztó Dávid "tesztelte" a dunai úszást

2017.08.24. 17:30
Bő egy héttel a jövő szombati budapesti Duna-átúszás előtt - amelyet a második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül rendeznek meg …

Egyéni sportok

Tömegsport: Szeptemberben először rendeznek Duna-átúszást Budapesten

2017.07.20. 09:40
A második Budapest Urban Games (BUG) keretein belül először rendeznek hivatalos Duna-átúszást Budapesten, szeptember 2-án.

Egyéni sportok

Mese a hólyagról, amit fedettnek neveznek... – szegedi uszodakálvária

2017.06.08. 07:20
Korszerűsítik a szegedi városi sportuszodát. Felújítják többek között a medencék összes közművét, új sátrat szereznek be, szebbek lesznek a …

Egyéni sportok

Elképesztő adat a magyar gyerekek sportolásával kapcsolatban

2017.05.23. 17:35
Szabó Tünde szerint a mindennapos testnevelés bevezetésének eredményeként ma már több mint 1,2 millió gyerek mozog naponta rendszeresen legalább 45 percet.

Egyéni sportok

Folytatódik a tanuszoda- és tornaterem-építési program

2017.02.03. 16:45
Idén elsőként a Komárom-Esztergom megyei Szomódon adtak át újabb tornatermet a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében pénteken.

Egyéni sportok

Ember vs. metró – futóverseny Budapesten

2017.01.05. 09:35
Összecsapott egy futó a metróval Budapesten – no nem a szó legszorosabb értelmében csak a gyorsaságukat mérték össze.

Egyéni sportok

Diáksport napja: több mint 250 ezren mozogtak

2016.09.30. 17:40
A kontinensen összesen több mint egymillió diák, Magyarországon közel ezer oktatási intézményben majdnem 250 ezer általános és középiskolás sportolt

Csapatsportok

EU-s védjegy lett az európai diáksport napja

2016.09.08. 14:00
Az Európai Unió Szellemi Tulajdon Hivatala augusztus végén vette lajstromba a védjegyet.