Még a vesztes is elégedett

Kecskés István
Kecskés István

Fernando Fernández, a DVTK vezetőedzője a vereség után is elégedett volt. Disztl László pedig a meleg miatt osztott elismerést.

Diósgyőr–Újpest 1–2

Fernando Fernández: „Az eredmény nagyon rossz, de büszke lehetek a játékosokra, mert mindent megtettek ma a pályán. Döntetlen szagú mérkőzést játszottunk, a különbséget az jelentette, hogy ők több gólt lőttek (a második félidőben például két lövésből egyet, azt viszont el kell ismerni, gyönyörű volt), mi pedig nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Az utolsó tíz percben a mélységi játék sokkal élesebb is lehetett volna. Szabó jól szállt be a mérkőzésbe, beállása után megvolt a helyzetünk az egyenlítéshez, sajnos kimaradt. Ahogy előre tudtuk, az Újpest nagyon masszív és szervezett csapat, de mi is azok vagyunk, ezért nagyon szoros mérkőzést láttunk. Az első gól egy beadás utáni kipattanóból született, és sokat számított, mert amikor az Újpest vezetést szerez, akkor nehéz fordítani ellenük. Több szempontból is egészen másként alakult volna a találkozó, ha egyszer nálunk az előny, mert akkor több terület nyílt volna előttünk a fellépő szélső védők mögött. A mérkőzés ritmusa kiváló volt, ebből is látszik, sokat fejlődik a magyar bajnokság, és ez a mérkőzés is jó példa erre.  Az eredmény miatt szomorú vagyok, de jó mérkőzést játszottunk.

Fotó: dvtk.eu

Nebojša Vignjević: - Köszönöm a meleg fogadtatást a DVTK vezetőedzőjének és a klubnak! Mindig jól érzem magam Miskolcon, szeretem a DVTK szurkolói által teremtett hangulatot, különösem akkor, ha nyerünk, de ez nagyon nehéz. A játékosok ma jól koncentráltak, nem tudta kizökkenteni őket ez a hangulat sem, és jókor szereztük a vezető gólt. Az első félidőben uraltuk a játékot, majd a DVTK egyenlített. A második gólunkat követően a DVTK agresszívebbé vált, magasabbra tolta a védelmi vonalát, és a második félidő közepétől pedig érezni lehetett meleget hatását is a játékon. A sok sérülés miatt kockáztatni kellett a csapat összeállításakor (például Koszta sérülése miatt Mészáros és Nwobodo közül kellett választanom legelöl), és szerencsénk is volt a döntésnél. Összességében jobbak voltunk ezzel a góllal. A folytatásban sok sikert kívánok a DVTK vezetőedzőjének és a csapatnak.

Kaposvár–Mezőköves 1–2

Disztl László: „Hihetetlen meleg volt, így elismerés illeti az összes játékost, aki pályára lépett. Egyik csapat részéről sem volt gond a hozzáállással és a küzdeni akarással. Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, s nagyon jókor rúgtunk gólt, de sajnos egy óriási egyéni hiba után gyorsan kiegyenlített az ellenfél. Az NB I-ben jobban megbüntetik a hibákat az ellenfelek, így nem tudtuk a saját játékunkat játszani a vezető gólunk után. Az egyenlítő találat feldobta a mezőkövesdieket, jól tarották a labdát, míg a mi labdajáratásunk körülményes volt. A második félidőben próbáltunk ezen gyorsítani, feljebb toltuk a védekezést, beadásokkal próbáltunk operálni, de nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Olyan mérkőzés volt, amelyet egy egyéni villanás döntött el, sajnos ez nálunk hiányzott.”

Kuttor Attila: „Több szempontból is nagyon kemény volt a mérkőzés. Egyrészről, mert egy feljutó csapat az első hazai bajnokiját játszotta, másrészről pedig az időjárás miatt. Hátrányból kellett fordítanunk, így büszke vagyok a csapatomra, mert kitartottunk az elveink mellett és a saját játékunkat játszottunk. Talán előbb is eldönthettük volna a három pont sorsát, hiszen voltak erre lehetőségeink, de brusztosra sikerült a mérkőzés vége.”

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50257/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,Diósgyőri VTK

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgó NB I: hamarosan kiderülhet ki veszi át a Zalaegerszegi TE irányítását

2020.07.12. 12:25
A Nemzeti Sport információi szerint már vasárnap délután bejelentheti a zalai csapat Boér Gábor érkezését.

Magyar foci

Elhunyt az 1968-as olimpiai bajnok labdarúgó-válogatott tagja, Szűcs Lajos

2020.07.12. 11:40
Életének 77. évében elhunyt a korábbi olimpiai bajnok labdarúgó Szűcs Lajos, közölte a Ferencváros hivatalos honlapja.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: egy év után hazatér Baráth Botond

2020.07.12. 08:15
A Sporting Kansas City hivatalos oldalán jelentette be, hogy távozik a csapattól Baráth Botond, aki ismét a Budapest Honvéd játékosa lesz.

Külföldi foci

Európa-liga: a MOL Fehérvár FC és a Budapest Honvéd is kiemelt lesz a selejtezőben

2020.07.10. 20:50
A 2018/19-es szezonban csoportkörig menetelő székesfehérváriak, valamint a tavalyi szezonban a Craiova ellen búcsúzó kispestiek is …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Mezőkövesdről szerződtetett támadót a MOL Fehérvár FC

2020.07.10. 16:40
Székesfehérváron folytatja pályafutását Budu Zivzivadze, a Mezőkövesd támadója, jelentette be hivatalos oldalán a bajnoki ezüstérmes együttes.

Magyar foci

NB I: Zsótér Donát visszatér Kispestre

2020.07.09. 13:40
Az Újpestről érkező középpályás tagja volt a 2017-ben magyar bajnoki címet szerző Budapest Honvédnak.

Magyar foci

NB I: Székesfehérváron folytatja a Mezőkövesd grúz támadója

2020.07.09. 12:45
A borsodiak fél évvel ezelőtt vásárolták meg, most pedig túl is adnak rajta.

Magyar foci

NB I: Márton Gábor a Mol Fehérvár új vezetőedzője

2020.07.08. 17:15
A Mol Fehérvár FC hivatalosan bejelentette, hogy Márton Gábor váltja a távozó Joan Carrillót a kispadon a következő szezontól.

Magyar foci

NB I: Supka Attila a Kisvárda vezetőedzője

2020.07.08. 11:15
Az élvonalban szereplő Kisvárda bejelentette, hogy a következő idénytől Supka Attila irányítja a csapatot.

Magyar foci

NB I: magyar állampolgár lett az MTK támadója

2020.07.07. 13:20
Letette a magyar állampolgársági esküt Myke Bouard Ramos az élvonalba visszajutó MTK támadója.