Még a vesztes is elégedett

Kecskés István
Kecskés István

Fernando Fernández, a DVTK vezetőedzője a vereség után is elégedett volt. Disztl László pedig a meleg miatt osztott elismerést.

Diósgyőr–Újpest 1–2

Fernando Fernández: „Az eredmény nagyon rossz, de büszke lehetek a játékosokra, mert mindent megtettek ma a pályán. Döntetlen szagú mérkőzést játszottunk, a különbséget az jelentette, hogy ők több gólt lőttek (a második félidőben például két lövésből egyet, azt viszont el kell ismerni, gyönyörű volt), mi pedig nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Az utolsó tíz percben a mélységi játék sokkal élesebb is lehetett volna. Szabó jól szállt be a mérkőzésbe, beállása után megvolt a helyzetünk az egyenlítéshez, sajnos kimaradt. Ahogy előre tudtuk, az Újpest nagyon masszív és szervezett csapat, de mi is azok vagyunk, ezért nagyon szoros mérkőzést láttunk. Az első gól egy beadás utáni kipattanóból született, és sokat számított, mert amikor az Újpest vezetést szerez, akkor nehéz fordítani ellenük. Több szempontból is egészen másként alakult volna a találkozó, ha egyszer nálunk az előny, mert akkor több terület nyílt volna előttünk a fellépő szélső védők mögött. A mérkőzés ritmusa kiváló volt, ebből is látszik, sokat fejlődik a magyar bajnokság, és ez a mérkőzés is jó példa erre.  Az eredmény miatt szomorú vagyok, de jó mérkőzést játszottunk.

Fotó: dvtk.eu

Nebojša Vignjević: - Köszönöm a meleg fogadtatást a DVTK vezetőedzőjének és a klubnak! Mindig jól érzem magam Miskolcon, szeretem a DVTK szurkolói által teremtett hangulatot, különösem akkor, ha nyerünk, de ez nagyon nehéz. A játékosok ma jól koncentráltak, nem tudta kizökkenteni őket ez a hangulat sem, és jókor szereztük a vezető gólt. Az első félidőben uraltuk a játékot, majd a DVTK egyenlített. A második gólunkat követően a DVTK agresszívebbé vált, magasabbra tolta a védelmi vonalát, és a második félidő közepétől pedig érezni lehetett meleget hatását is a játékon. A sok sérülés miatt kockáztatni kellett a csapat összeállításakor (például Koszta sérülése miatt Mészáros és Nwobodo közül kellett választanom legelöl), és szerencsénk is volt a döntésnél. Összességében jobbak voltunk ezzel a góllal. A folytatásban sok sikert kívánok a DVTK vezetőedzőjének és a csapatnak.

Kaposvár–Mezőköves 1–2

Disztl László: „Hihetetlen meleg volt, így elismerés illeti az összes játékost, aki pályára lépett. Egyik csapat részéről sem volt gond a hozzáállással és a küzdeni akarással. Kiegyenlített játékkal kezdődött a mérkőzés, s nagyon jókor rúgtunk gólt, de sajnos egy óriási egyéni hiba után gyorsan kiegyenlített az ellenfél. Az NB I-ben jobban megbüntetik a hibákat az ellenfelek, így nem tudtuk a saját játékunkat játszani a vezető gólunk után. Az egyenlítő találat feldobta a mezőkövesdieket, jól tarották a labdát, míg a mi labdajáratásunk körülményes volt. A második félidőben próbáltunk ezen gyorsítani, feljebb toltuk a védekezést, beadásokkal próbáltunk operálni, de nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Olyan mérkőzés volt, amelyet egy egyéni villanás döntött el, sajnos ez nálunk hiányzott.”

Kuttor Attila: „Több szempontból is nagyon kemény volt a mérkőzés. Egyrészről, mert egy feljutó csapat az első hazai bajnokiját játszotta, másrészről pedig az időjárás miatt. Hátrányból kellett fordítanunk, így büszke vagyok a csapatomra, mert kitartottunk az elveink mellett és a saját játékunkat játszottunk. Talán előbb is eldönthettük volna a három pont sorsát, hiszen voltak erre lehetőségeink, de brusztosra sikerült a mérkőzés vége.”

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50257/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,Diósgyőri VTK

További cikkek

Magyar foci

Kisvárda: egyre szövevényesebb Miriuta kirúgásának ügye

2019.10.18. 12:40
A szabolcsi klub a közelmúltban váltott edzőt: Vasile Miriutának megköszönték az eddigi munkát.

Magyar foci

Kispályás vébé, vízilabda BL, labdarúgás, tenisz, kosár – színes pénteki program

2019.10.18. 07:30
Szlovénia ellen folytatja a kispályás válogatott a világbajnoki szereplését. Nagyobb gyepen nézhetjük a PSG-t és a …

Magyar foci

U17-es labdarúgó-vb: Preisinger a nyolcaddöntőbe akar jutni a válogatottal

2019.10.17. 21:30
Preisinger Sándor szövetségi edző kijelentette, hogy a magyar válogatott egyértelmű célja az, hogy csoportjából a nyolcaddöntőbe jusson a jövő …

Magyar foci

Kispályásfoci-vb: Pakisztán ellen is hibátlan maradt a magyar válogatott

2019.10.17. 19:35
A Krétán zajló kispályásfoci-vb csoportkörének harmadik fordulójában Pakisztán sem okozott gondot a magyar csapatnak, amelyik harmadik győzelmét …

Magyar foci

Futsal vb-selejtező: a továbbjutás a magyar válogatott célja

2019.10.17. 18:40
Turzó József szövetségi kapitány szerint a továbbjutás a célja a magyar futsalválogatottnak a jövő héten megrendezésre kerülő olaszországi világbajnoki …

Egyéni sportok

Közvetítések: ma a női teniszen lesz a hangsúly

2019.10.17. 07:30
Moszkvából és Luxemburgból is láthatunk ma női tenisz mérkőzéseket, valamint a kispályás labdarúgó válogatott Pakisztán elleni találkozóját is figyelemmel követhetjük.

Magyar foci

Kispályásfoci-vb: Romániát is legyőzte a magyar csapat

2019.10.16. 19:50
A Krétán zajló kispályásfoci-vb csoport körének második fordulójában a címvédő németek után a magyar válogatott 4–3-ra legyőzte Romániát is.

Magyar foci

Labdarúgás: 10 éve szerzett világbajnoki bronzérmet a magyar U20-as válogatott

2019.10.16. 19:10
2009-ben ezen a napon ért el történelmi sikert a magyar U20-as válogatott, amely bronzéremmel zárta az Egyiptomban rendezett …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: a Kocsis János, Dajka László páros irányít Kisvárdán

2019.10.16. 15:35
December végéig a Kocsis János, Dajka László edzőpáros irányítja a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good szakmai munkáját.

Magyar foci

Walesi-magyar: húsz perc alatt elkeltek a vendégjegyek

2019.10.16. 13:50
Mindössze húsz perc alatt elkelt az összes vendégjegy a Wales-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre.