Kajak-kenu-vb: Nagy Bianka és Bodonyi András is finalista

sportfaktor.hu

A kenus Nagy Bianka 200 méteren Bodonyi András 500 méteren jutott döntőbe, de finalista a férfi 500 méteres kajakpáros is a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Fotó: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Igazán rossz híreket kapott a magyar csapat csütörtökön kora délután Szegeden, az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság helyszínén, ugyanis kiderült, hiába nyerte meg a Kárász Anna, Kozák Danuta páros ötszáz méteren a futamát, végül a hajójuk nem megfelelő súlya miatt kizárták őket, így eldőlt, hogy nem védhetik meg címüket és az olimpiai kvótaszerzés lehetősége is elúszott.

Kajak-kenu-vb: nagyon rossz hír, Kizárták a Kárász, Kozák párost

Nem védheti meg címét a Kárász Anna, Kozák Danuta kajakpáros a szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, miután kizárták őket 500 méteren az előfutamban. A magyar páros hajóját azért zárták ki, mert könnyebbnek bizonyult a megengedettnél a mérlegelésnél, így a magyar csapat ebben a számban nem szerezhet olimpiai kvótát a jövő évi, 2020-as tokiói olimpiára.

Szerencsére azért volt minek örülni is, hiszen a magyar csapat legfiatalabb tagja, a 19 éves Nagy Bianka - aki szegediként duplán is hazai környezetben versenyezhet - egy gyengébb rajtot követően összeszedte magát, és végül másodikként lapátolt a célba a kínai Csang Lu-csü mögött.

"Nehezen indult ez a futam, a hátszél nagyon nem kedvez nekem"

- kezdte az értékelést a parton Nagy Bianka.

"A rajtot leszámítva azonban szerintem jól megoldottam, felzárkóztam, és nagyon örülök a második helynek, nem gondoltam volna, hogy sikerül ilyen elöl végeznem."

A fiatal versenyző hozzátette, hatalmas élmény számára, hogy itthon versenyezhet, a lelátón ott vannak a családtagjai, a barátai, és ezt ő nagy előnyként éli meg. Nagy pénteken folytatja a középfutamban, a szám döntőjét - amelyben öt tokiói kvóta talál gazdára - szombaton rendezik.

Bár Bodonyi András nem olimpiai számban versenyez C-1 500 méteren, Nagyhoz hasonlóan ő sem kerülhetett egyből a szombati döntőbe, az előfutamból továbbjutókra pénteken kötelező középfutam vár. A diósgyőri versenyző a kilences pályán debütált a vb-n, s az erejével jól gazdálkodva negyedikként simán befért a biztos továbbjutást érő első hat közé.

Már a férfi K-2 500 méter sem ötkarikás szám, ebben Noé Zsombor és Bogár Gábor képviseli a magyar színeket, s nekik egy előfutamos első hellyel lehetőségük volt megspórolni a középfutamot. Ennek megfelelően is versenyeztek, féltávnál még másodikak voltak a németek mögött, a második 250 méteren azonban elléptek riválisuktól, és sikerült győzniük. A szám döntőjére szombaton kerül sor.

A csütörtöki nap további programja

Középfutamok 15.00:

női C-1 500 m (Bragato Giada)
férfi K-1 500 m (Dombvári Bence)
női K-2 500 m (Kárász Anna, Kozák Danuta)

Paraverseny, döntők 16.30

Előfutamok 16.50:

férfi C-4 500 m (Sáfrán Mátyás, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Bakó Tamás)
női C-2 500 m (Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső) - olimpiai szám
női K-4 500 m (Gazsó Dorka Alida, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Bodonyi Dóra) - olimpiai szám
férfi K-4 500 m (Nádas Bence, Tótka Sándor, Birkás Balázs, Kuli István) - olimpiai szám

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50432/pics/lead_800x600.jpg
kajak,MOB,világbajnokság,kajak-kenu,Magyar Kajak-Kenu Szövetség

További cikkek

Egyéni sportok

Idén nem lesz öttusa-világbajnokság

2020.09.28. 13:05
A Nemzetközi Öttusa Szövetség törölte a sportág idei felnőtt világbajnokságát, melyet eredetileg Kínában, majd a februári módosítás után Mexikóban rendeztek volna meg.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vk: 15 éremmel zártak a magyarok

2020.09.27. 17:45
A leghosszabb távon, 5000 méteren a kenus Adolf Balázs és a kajakos Bodonyi Dóra révén két győzelmet arattak a hazai versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupán.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vk: taroltak a magyar vegyespárosok

2020.09.27. 15:45
A szegedi kajak-kenu világkupa vasárnapi, kora délutáni versenyszámaiban is örülhettünk magyar érmeknek.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vk: magyar ezüstdélelőtt Szegeden

2020.09.27. 12:55
Két ezüstérmet szereztek a magyar versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupa vasárnapi versenynapjának délelőttjén.

Egyéni sportok

Súlyemelés: hullanak ki a csontvázak a szekrényből az IWF-nél

2020.09.27. 12:05
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség jelentése szerint a Nemzetközi Súlyemelő Szövetségnél 130 doppingmintát nemes egyszerűséggel nem vizsgáltak meg.

Csapatsportok

Közvetítések: brutális vasárnapi választék

2020.09.27. 07:30
Megkezdi a szezont a Barcelona labdarúgó-csapata, megkoronázzák a férfi vízilabda Magyar Kupa királyát, indul a Roland Garros, Oroszországban köröz a Forma-1 mezőnye.

Egyéni sportok

Kajak-kenu vk: hét magyar érem, közte három arany a mai nap termése

2020.09.26. 15:45
Három aranyérmet, két ezüstérmet és két bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a szegedi kajak-kenu világkupa mai döntői során.

Amerika

Közvetítések: Forma-1-es időmérő Oroszországban, elődöntők a vízilabda MK-ban

2020.09.26. 07:30
Napestig tartó kínálattal érkezik a szombat, így biztos, hogy nem fogunk unatkozni, hiszen labdarúgást, autó- és motorsportot, …

Egyéni sportok

Kajak-kenu vk: újabb magyar döntős egységek, további nyolc érem a paraversenyben

2020.09.25. 18:10
Szinte hibátlanul sikerült a délutáni középfutamos program a házigazda magyar csapatnak, a paradöntőkben pedig újabb érmeket …

Csapatsportok

Reggeltől estig nézhetünk sportműsort a tévében

2020.09.25. 07:30
Technikai sportok két- és négy keréken, tenisz, kajak-kenu, kerékpár, sznúker, a nap végén pedig jönnek a labdajátékok, futsal, labdarúgás, kosárlabda és jégkorong a programban.