Cselgáncs-vb - Ungvári: fénykoromban sem lett volna kegyes ez a sorsolás

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

Az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós főként a nehéz sorsolást emelte ki azután, hogy második mérkőzésén kikapott, így helyezetlenül zárt kedden a tokiói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

"Fénykoromban sem lett volna kegyes ez a sorsolás, mivel már a második fordulóban összetalálkoztam a súlycsoport meghatározó alakjával, aki szerintem meg is fogja nyerni a vb-t" - mondta a 38 éves versenyző. "A mexikói ellen jól bemelegítettem, felszívtam magam, de aztán sajnos gyorsan beleszaladtam egy ucsimatába. Szerintem nem volt ippon, de ha nem adják meg, akkor se tudtam volna legyőzni őt ma" - tette hozzá.

A háromszoros vb-bronzérmes kifejtette, ha nyer, később a londoni olimpia döntőjében őt legyőző georgiai Lasa Savdatuasvilivel találkozik, akivel ugyancsak meggyűlt volna a baja.

"Tegnapelőtt érkeztem Japánba, szinte beestem a vb-re. Akklimatizációról így nem lehet beszélni, de ez is volt a terv, és jól rápihentem a versenyre" - mondta Ungvári.

Súlycsoporttársa, az újpesti Szabó Frigyes ugyancsak a második meccsén kapott ki az Európa-bajnok azeri Hidajet Hejdarovtól, miután háromszor intették.

"Az első intést nem tartottam jogosnak, mert összefogtunk a kezünkkel, így az ellenfelet is figyelmeztetni kellett volna" - kezdte összegzését az újpesti dzsúdós. "A harmadik intést 10-15 másodperccel a vége előtt kaptam, örültem volna, ha továbbmegy a meccs a golden score-ba, ahol esetleg egy dobással tud egyikünk nyerni."

A tavalyi budapesti Grand Prix-n bronzérmese sajnálja, hogy nem sikerült a második mérkőzése, mert úgy érzi, több volt benne.

Az 57 kilós Karakas Hedvig már a nyitókörben búcsúzott, miután a bolgár Ivelina Ileva egy indítást megkontrázva földre vitte őt, és vazaarival győzött.

"Belülről jónak éreztem a meccset, az elején majdnem eldobtam őt combbal, úgyhogy a hosszabbításban megpróbáltam még egyszer. Talán taktikusabb lett volna várni, hogy intés legyen, de az első meccs nekem mindig problémás" - mondta a 2009-ben vb-harmadik versenyző, majd rátért a hétórás időeltolódásra való átállásra.

"Azt próbáltuk ki, hogy a mérés napján reggel érkeztem meg, mert itt nagyon rossz a klíma, így inkább otthon, a klubomban töltöttem az utolsó hetet. Jó állapotban voltam, erősnek éreztem magam, sajnálom, hogy így alakult" - fűzte hozzá a BHSE 29 esztendős cselgáncsozója.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50522/pics/lead_800x600.jpeg
cselgáncs,cselgáncs világbajnokság

További cikkek

Egyéni sportok

Halasztások és törlések egymás hátán - avagy erről irtunk áprilisban

2020.05.01. 08:40
Több mint 70 év után lezajlott az első olyan hónap a sportvilágban, ahol szinte nem rendeztek sporteseményeket (most ne számoljuk ide a virtuális …

Egyéni sportok

Cselgáncs: elmarad a budapesti verseny és az Európa-bajnokság is

2020.04.04. 08:30
A koronavírus miatt nem rendezik meg cselgáncsban sem a Budapestre tervezett Grand Slam-versenyt, sem pedig a prágai Európa-bajnokságot.

Egyéni sportok

Cselgáncs: júniusra halasztották az olimpiai kvalifikációs Eb-t

2020.03.23. 14:20
Júniusban rendezik meg az eredetileg május 1-től 3-ig tervezett prágai olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságot.

Egyéni sportok

Az örömből és a bánatból is bőségesen kijutott, avagy erről írtunk februárban

2020.03.01. 16:30
Péni István Európa-bajnokságot, Liu Shaolin Sándor összetett világkupát, Szilágyi Áron és Marosi Ádám pedig vk-versenyt nyert …

Egyéni sportok

Cselgáncs vk: Varga Brigitta bronzérmes Pozsonyban

2020.02.15. 19:50
Az 57 kilogammos Varga Brigitta bronzérmet nyert az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat pozsonyi állomásán.

Egyéni sportok

Cselgáncs: megszakadt a francia legenda veretlenségi sorozata

2020.02.09. 18:35
Közel egy évtized után szenvedett ismét vereséget Teddy Riner, minden idők egyik legjobb cselgáncsozója.

Egyéni sportok

Cselgáncs-vk: Karakas bronzérmes, Csernoviczki ötödik Tel-Avivban

2020.01.23. 17:40
Az 57 kilogrammos Karakas Hedvig bronzérmet nyert, a 48 kilós Csernoviczki Éva pedig ötödik lett az olimpiai kvalifikációs cselgáncs világkupa-sorozat tel-avivi …

Csapatsportok

Tévéműsor: őrületes szombati sportdömping

2019.12.14. 07:30
Aki ezen a napon nem talál kedvére való sportműsort a tévében, az nem is akar igazán találni. Topligák, téli sportok, darts-vb s minden mi szem-szájnak ingere.

Magyar foci

Közvetítések: kisorsolják a magyar csapat ellenfelét, rangadót játszik a Fehérvár

2019.11.22. 07:30
A mai nap közvetítései közül az Eb-pótselejtezők sorsolása, a Formula-E szezonnyitója és a fehérvári jégkorongcsapat …

Egyéni sportok

U23-as cselgáncs-Eb: Gőz Roland és Sipőcz Richárd is aranyérmes!

2019.11.03. 17:30
Gőz Roland és Sipőcz Richárd is aranyérmet szerzett az Oroszországban rendezett U23-as cselgáncs-világbajnokságon.