NB I: a Honvéd edzője bízik abban, hogy áttört a gát - nyilatkozatok

Dorogi László
Dorogi László

Akadtak mesterek akik elégedetten, de olyanok is, akik elégedetlenül értékeltek az NB I ötödik fordulóját követően.

Debreceni VSC-Kaposvár 0-1 (Ádám M. 8.)

Herczeg András (DVSC): A mérkőzés elején hátrányba kerültünk, ez figyelmeztető jel, hiszen második hazai meccsen kaptunk gólt szögletből. Az első félidőben sok lehetőségünk adódott, a második félidőben még nagyobb erőket mozgósítottunk, de nem sikerült a gólszerzés. A Kaposvár fegyelmezetten játszott. Más mérkőzésen nekünk volt szerencsénk, most ez nem volt mellettünk. A fiúk hatalmas lelkesedéssel játszottak. Tennünk kell azért, hogy a következő időkben ne járjunk így.

Disztl László (Kaposvár): Eddig is mindent megtettünk a győzelemért. Ma is a lelkesedés, agresszivitás, küzdés megvolt, de hátul nem volt annyi hiba. Agresszívan, küzdve játszottunk. Igazi nagy helyzetre nem emlékszem a Debrecennek. Voltak lepattanó, lecsorgó labdáik, de hősiesen küzdöttünk. Sok párharcot megnyertünk, sok labdát megtartott Ádám Martin. A gólja feltette az i-re a pontot.

Mezőkövesd-Paks 0-2 (Hahn 22., 50. - az elsőt tizenegyesből)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Nagyon érdekes mérkőzés volt abból a szempontból, hogy az első félidőben azt gondolom, a szezon legjobb játékrészét produkáltuk, aminek sajnos gólokban nem jelentkezett az eredménye. Egy tizenegyes szituációból az ellenfél szerzett vezetést. Fordulás után már nem voltunk ennyire hatékonyak, a második bekapott gól után a felállt védelmet nehezen tudtuk feltörni. Ezután is voltak ugyan még lehetőségeink, de akkor már közel sem annyi, mint az első negyvenöt percben. Ez egy ilyen találkozó volt, szerintem, hogyha reggelig játszunk, akkor sem lőttünk volna gólt, ennek ellenére ma is megtettünk mindent azért, hogy eredményesek legyünk.

Tomiszlav Szivics (Paks): A Mezőkövesd egy nagyon jó csapat, sok nagyon jó játékossal, nem véletlenül várta négy győzelemmel a mai napot. Mi elemeztük őket, és azt beszéltük meg, hogy nem fogunk meghalni a szépségben, hanem olyan taktikát választunk, amivel eredményesek tudunk lenni. Eddig nagyon sok kihagyott helyzetünk volt, de nem ma, ugyanis ezen a napon száz százalékosak voltunk az ellenfél kapuja előtt. Összességében gratulálok a csapatomnak, mert fontos három pontot szereztünk, a Mezőkövesdnek pedig nagyon sok sikert kívánok a továbbiakban!

MOL Fehérvár FC-Kisvárda 3-0 (Musliu 41., Milanov 56., Hodzic 77.)

Marko Nikolics (Fehérvár): Gratulálok a csapatnak a győzelemhez és ahhoz, hogy öt mérkőzésen tizenöt pontot szereztünk. Nagyon erősen kezdtük a bajnokságot, sok gólt szerzünk, keveset kapunk, most lesz egy-két nap pihenő, utána pedig folytatjuk a csapat fejlesztését, hiszen az a célunk, hogy napról-napra jobbak legyünk. Sok sikert kívánok a magyar válogatottnak, tudom, hogy nagyon fontos meccs vár a nemzeti tizenegyre, és persze sok sikert azoknak a játékosainknak, akik hazájukat képviselik majd a következő napokban. A mai mérkőzés eleje nem tetszett, sok labdát eladtunk, ebből pedig veszélyes volt a Kisvárda. Nagyjából 25-30 perc játék után átvettük a kontrollt és jöttek a helyzetek is, a második félidő pedig remekül sikerült. A második félidei játékunkat akár annak a modelljének is tekinthetjük, ahogy játszani szeretnénk majd a jövőben. A bajnoki címről azt tudom mondani, hogy nem szeretnénk félrebeszélni, igen is, kimondjuk, hogy szeretnénk aranyérmesek lenni! De természetesen tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz a folytatásban is.

Miriuta László (Kisvárda): Nem lehet sok mindent elmondani a mai összecsapásról, a 3-0 önmagáért beszél. Az első félidőben még partnerei voltunk a Vidinek, volt kapufánk, ziccerünk, ha berúgjuk, talán máshogy alakul a mérkőzés, de egyébként az sem kizárt, hogy kikapunk 3-1-re vagy 4-1-re... Egész héten a pontrúgásokra készültünk, mindenki tudta, mi következik, mindenki tudta, ki az embere, mégis két ilyen szituációból kaptunk gólt. 2-0 után vége volt. A Vidi a Ferencvárossal együtt a bajnokság legerősebb csapata, két sorral is ki tudnának állni. A meccs előtt ránéztem a kispadra és olyan futballisták voltak ott, mint Futács, Elek vagy Stopira. Huszti és Juhász a Paks ellen nem játszott, most ott voltak a pályán. Mély a keret. Nálunk Rubus az NB II-ből jött, Tischler két éve nem futballozott, Bumba május óta. Idő kell nekik, de a jóslatom az, hogy ilyen szűk kerettel mi a bennmaradásért fogunk küzdeni.

Újpest-Budapest Honvéd 2-3 (Feczesin 4., Lanzafame 90+1. - öngól ill. Uzoma 9., Moutari 27., Gazdag 31.)

Giuseppe Sannino (Honvéd): Mindig is kiállt értem az együttesem, ez a mostani meccs előtt sem volt másként. Nagy szükségünk volt már a győzelemre, hogy áttörjön a gát, boldog vagyok, hogy győzni láttam a csapatomat, megérdemelték a játékosok ezt a sikert. Olyan mérkőzést játszottunk ma, amire méltán mondhatjuk, hogy igazi derbi volt. Nem gondolom, hogy ezzel a győzelemmel úsztam meg a menesztést, és egyébként sem gondolkoztam ezen, kizárólag a munkával foglalkoztam. Tudom, hogy a labdarúgásban az eredmény számít, de ha az embert olyan játékosok támogatják, mint amilyenekkel én dolgozhatok együtt, akkor nincs miért aggódni. Természetesen én sem voltam boldog a négy vereség után, azonban hiszek abban, mindenki látja, hogy jó irányba indultunk el.

Nebojsa Vignjevics (Újpest): Sokkal jobban kellett volna teljesítenünk, nem voltunk versenyképesek, ami azért is szomorú, mert az előző szezonban az Újpesté volt az egyik legjobb védelem, s ezt most nem mondhatjuk el magunkról. Nem látszott a mérkőzésen, hogy keményen dolgoznánk, hogy odatennénk magunkat. Feczesin révén korán vezetést szereztünk, de túl nagy területet hagytunk a Honvédnak, nem gyakoroltunk rájuk nyomást, ők pedig 25 perc alatt lőttek hármat, amire nem volt válaszunk. A második félidőben próbáltunk többet támadni, a játékunkból azonban hiányzott a kellő tudatosság.

Zalaegerszeg-Puskás Akadémia 1-1 (Radó 43. - tizenegyesből ill. Vanecek 38.)

Dobos Barna (Zalaegerszeg): Kicsit elégedetlen vagyok, mert bár örülünk az egy pontnak, de hármat kellett volna szereznünk. A befejezések ma nem sikerültek, megtettünk mindent, ilyenkor gólokat kell szereznünk, hogy az ilyen mérkőzéseket megnyerjük.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Itt hagytunk Zalaegerszegen két pontot, az első 35 percben megmutattuk, hogy mit akarunk játszani, azt vártuk, hogy a ZTE főleg az első félidőben euforikus hangulatban ugrik bele a meccsbe, de ez nem történt meg. Sajnos az első fél órát követően átadtuk a kezdeményezést a hazai csapatnak, és akkor olyan hibát vétettünk, amire ráfáztunk. Nagyon jó tempójú mérkőzést játszottunk, erőben jól bírtuk, kár, hogy a pontokban ez nem mutatkozott meg. A játékkal elégedett vagyok, az eredménnyel nem.

(Nyitó kép: honvedfc.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50606/pics/lead_800x600.png
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,Debreceni VSC,Paksi FC,Bp. Honvéd,Mezőkövesd-Zsóry FC,Puskás Akadémia FC,Kisvárda Master Good,MOL Fehérvár FC,Kaposvári Rákóczi,Zalaegerszegi TE

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgás: elhunyt a Budapest Honvéd első aranycsapatának utolsó tagja

2019.10.23. 13:05
Életének 87. évében elhunyt Törőcsik I. István a Budapest Honvéd első aranycsapatának utolsó játékosa.

Magyar foci

Válogatott: romlott Nagy Ádám állapota

2019.10.22. 16:05
A középpályás sérülése nem javult, sőt Lee Johnson a Bristol City menedzsere arról számolt be, hogy a helyzet rosszabb, mint volt.

Magyar foci

Válogatott: Kleinheisler biztos nem utazik Wales-be

2019.10.21. 20:35
A magyar válogatott labdarúgóját a Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőn állították ki.

Magyar foci

NB I: videón a ZTE–Honvéd előtti utcai összecsapás

2019.10.20. 13:10
Nincsenek jóban a kispesti és a zalaegerszegi szurkolók – ezt tudjuk már néhány éve. Most újra találkoztak és el is csattant néhány súlyos pofon.

Magyar foci

NB I: Rebrov több játékosát is lecserélte volna

2019.10.20. 10:35
Nebojsa Vignjevics szerint az Újpest játszott jobban a rangadón és így nem érdemelt csapata vereséget, míg Szerhij Rebrov a ferencvárosiak támadójátékát kritizálta a derbit követően.

Magyar foci

NB I: mindent kihagyott az Újpest, ferencvárosi győzelem a derbin

2019.10.19. 21:20
Hiába játszott mezőnyfölényben az Újpest a Ferencváros elleni derbin, a rangadón zöld-fehér győzelem született.

Magyar foci

NB I: megszakadt a Debrecen nyeretlenségi sorozata

2019.10.19. 19:45
Négy mérkőzés után nyert ismét a Debrecen a magyar élvonalban. A hajdúságiak 2-1-re győzték le a Diósgyőrt a 9. fordulóban.

Magyar foci

Csíkszentdomokoson sportközpont őrzi Buzánszky Jenő nevét

2019.10.19. 14:40
Nemzeti összefogással épülhetett új sportközpont a székelyföldi Csíkszentdomokoson.

Magyar foci

NB I: a derbi a forduló csúcspontja

2019.10.19. 14:10
Hat mérkőzést rendeznek a labdarúgó élvonal 9. fordulójában a mai napon, ám egyik sem kap olyan figyelmet, mint a Ferencváros-Újpest derbi.

Magyar foci

Kisvárda: egyre szövevényesebb Miriuta kirúgásának ügye

2019.10.18. 12:40
A szabolcsi klub a közelmúltban váltott edzőt: Vasile Miriutának megköszönték az eddigi munkát.