NFL: egy jó negyed is elég volt a Packers támadósorától

Dorogi László
Dorogi László

Nem hozott sok pontot a századik NFL szezon első találkozója, a Chicago védelme ugyan tíz ponton tartotta az Aaron Rodgers vezette Green Bayt, de a Bears támadói teljesen becsődöltek.

Fotó: The Phinsider

Rendhagyó módon nem a regnáló bajnoki összecsapásával kezdődött el az észak-amerikai futball-liga jubileumi, századik idénye - tizenöt éve mindig a címvédő nyitja az új szezont -, hanem egy olyan presztízs csatával, amilyenhez nem sok hasonló van a ligában. A Chicago Bears és a Green Bay Packers 199. alkalommal feszült egymásnak, s előzetesen az lehetett talán a legnagyobb kérdés, hogy mennyire sikerült összecsiszolódnia Aaron Rodgersnek, a Packers klasszis irányítójának az új vezetőedzővel, Matt LaFleurrel.

Az első drive-ok alapján úgy tűnt, semennyire, a találkozó elején igencsak akadoztak a Packers támadásai, illetve fogalmazzunk úgy, hogy a chicagói védelem tette remekül a dolgát: többször nyomás alá helyezték Rodgerst, sőt, több alkalommal sikerült sackelniük is a QB-t. Ha már megemlékeztünk a Bears védelméről, ugyanezt meg kell tennünk a Green Bay defense-zel kapcsolatban is, a vendégek egysége sem hagyott túl sok levegőt Mitch Trubiskyéknak, ezért hamar kirajzolódott, nem láthat ma este sok pontot a Soldier Field közönsége.

A vezetést a Chicago szerezte meg az első negyedben az újonc Eddy Pineiro mezőnygóljával, ám a második negyedben felvette az üzemi hőmérsékletet a Rodgers vezette Green Bay-i támadósor: a Packers irányítója előbb egy 47 yardos passzal kínálta meg Valdes-Sanctlingot, a drive végén pedig Jimmy Grahamnak ívelt be egy labdát a chicagói célterületre, a kiváló tight endnek gyakorlatilag csak le kellett szednie a polcról a disznóbőrt. Ekkor talán még kevesen gondolták, hogy ez a nyolc yardos TD-átadás lesz az első és egyben az utolsó hatpontos játék a találkozón, mégis így történt.

A nagyszünet után a Green Bay védelme egyáltalán nem engedte kibontakozni a chicagói támadókat, s bár egy ígéretes támadássorozatot sikerült levezényelnie Mitch Trubiskynak, az akció mégis egy csúnya eladott labdával zárult. A 10-3-as végeredményt Mason Crosby állította be egy mezőnygóllal, így Matt LaFleur győzelemmel debütált vezetőedzőként. Érdekesség, hogy legutóbb 2010-ben fordult elő, hogy a két csapat összecsapásán nem született legalább húsz pont, akkor a Packers ugyanúgy 10-3-ra nyert, mint most és akkor a szezon végén megnyerték a Super Bowlt...

NFL, alapszakasz, 1. játékhét

Chicago Bears-Green Bay Packers 3-10

A forduló további programja

Vasárnap 19.00

Carolina Panthers-Los Angeles Rams
Cleveland Browns-Tennessee Titans
Jacksonville Jaguars-Kansas City Chiefs (Sport 1)
Miami Dolphins-Baltimore Ravens
Minnesota Vikings-Atlanta Falcons
New York Jets-Buffalo Bills
Philadelphia Eagles-Washington Redskins

Vasárnap 22.05

Los Angeles Chargers-Indianapolis Colts
Seattle Seahawks-Cincinnati Bengals

Vasárnap 22.25

Arizona Cardinals-Detroit Lions
Dallas Cowboys-New York Giants (Sport 1)
Tampa Bay Buccanneers-San Fransisco 49ers

Hétfő 2.20

New England Patriots-Pittsburgh Steelers (Sport 1)

Kedd 1.10

New Orleans Saints-Houston Texans (Sport 1)

Kedd 4.20

Oakland Raiders-Denver Broncos (Sport 1)

Címkék: NFL, Amerikai futball
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50688/pics/lead_800x600.jpg
NFL,Amerikai futball

További cikkek

Amerika

NFL: ősszel kétszer is Londonba látogat a Jags

2020.02.04. 19:30
Az NFL kedden bejelentette, hogy a Jacksonville Jaguars, a liga történetében először, két hazai mérkőzését is Londonban játssza le.

Amerika

Super Bowl: 102 millós nézettség az USA-ban

2020.02.04. 14:40
Az Egyesült Államokban 102 millióan követték a televízióban vasárnapi 54. Super Bowlt.

Amerika

NFL: a Super Bowl-győztes elkapó sprintelne Tokióban

2020.02.03. 13:20
A Kansas City Chiefs szélvész gyors elkapója, Tyreek Hill már korábban is pedzegette, hogy szívesen elindulna az olimpiai válogatón.

Amerika

NFL: 50 év után bajnok a Kansas City Chiefs (videó)

2020.02.03. 04:10
A Kansas City Chiefs hihetetlen utolsó negyedet követően 31-20-ra győzött a San Francisco 49ers ellen az 54. Super Bowl-on és így fél évszázad után szerzett ismét bajnoki címet az NFL-ben.

Amerika

Super Bowl LIV: több mint egy sportesemény

2020.02.02. 21:30
Az elmúlt három napban felelevenítettük az 54. Super Bowl résztvevőinek történetét. Cikksorozatunk negyedik részében a finálé körítésével foglalkozunk.

Amerika

NFL: Lamar Jackson lett az MVP

2020.02.02. 08:55
Lamar Jacksont, a Baltimore Ravens irányítóját választották a legértékesebb játékosnak (MVP) a profi amerikaifutball-ligában (NFL).

Amerika

Super Bowl LIV: Kansasben és San Franciscóban is régóta várnak már a győzelemre

2020.02.01. 13:05
Mindössze egyetlen mérkőzés maradt hátra az NFL jubileumi, századik szezonjából. Az 54. Super Bowlt a Kansas City Chiefs és a San …

Csapatsportok

"Aranyos" évkezdeten van túl a magyar sport, avagy erről írtunk januárban

2020.02.01. 08:15
Babos Tímea harmadszor lett Grand Slam-győztes, 21 év után itthon nyert Eb-t a a férfi vízilabda-válogatott és taroltak a …

Amerika

Super Bowl LIV: újra csúcsra érhet a `80-as évek aranycsapata

2020.01.31. 18:25
A San Francisco 49ers forradalmasította a támadójátékot a '80-as évek NFL-jében, nem véletlenül uralta a komplett évtizedet. Azóta sok völgyet megjártak, de most újra …

Amerika

Super Bowl LIV: ötven év után lehet újra bajnok a Kansas City

2020.01.30. 08:15
Az 54. Super Bowlt a Kansas City Chiefs és a San Francisco 49ers vívja Miamiban. cikksorozatunkban bemutatjuk a résztvevő csapatokat.