Eb-selejtező: horvát iksz Azerbajdzsánban

Dorogi László
Dorogi László

Alaposan meglepte a világbajnoki ezüstérmest Azerbajdzsán, amely a második félidőben pontot mentett a túlzottan is kényelmes horvátok ellen.

Fotó: Croatia Week

Természetesen már mindenki tűkön ülve várja itthon a magyar-szlovák Európa-bajnoki selejtezőt, azonban még egy, a továbbjutás szempontjából nagyon is fontos mérkőzést játszottak ma a magyar csoportban.

A Nagyszombaton gálázó, a szlovákokat 4-0-ra kiütő horvátok már csoportelsőként léphettek pályára Bakuban és a papírformának megfelelően korán vezetést szereztek, a ma éppen 34. születésnapját ünneplő Luka Modric talált be tizenegyesből.

A horvátok nagy mezőnyfölényben futballoztak az első félidőben, de a második gólt sehogy sem sikerült megszerezniük, erre pedig alaposan ráfáztak a második játékrészben. A 72. percben Khalilzada lódult meg a horvát kapu irányába, majd fantasztikus mozdulatokkal csapta be a Lovren, Bartolec védőpárost és bombázott a vendég kapuba.

Bár a világbajnoki ezüstérmes nagyjából tíz percre beszorította a hazaiakat, újabb gólt már nem sikerült szerezniük, így hatalmas meglepetésre pontokat veszítettek Bakuban - Azerbajdzsán pedig első pontját szerezte a sorozatban. Az eredmény fényében talán még fontosabb, hogy a magyar válogatott legyőzze Szlovákiát, egy esetleges győzelemmel ugyanis nagyon közel kerülnénk a 2020-as Európa-bajnoksághoz.

Eb-selejtező, E-csoport, 6. forduló

Azerbajdzsán-Horvátország 1-1 (Khalilzada 72. ill. Modric 11. - tizenegyesből)

A csoport jelenlegi állása

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50759/pics/lead_800x600.jpg
Külföldi labdarúgás,válogatott,2020-as Európa-bajnoki-selejtező

További cikkek

Külföldi foci

FIFA: vizsgálat indul az angol középpályás ellen

2017.09.08. 17:15
Fegyelmi vizsgálat indul Dele Alli ellen, aki az angol válogatott legutóbbi világbajnoki-selejtezőjén obszcén mozdulatot tett a bíró felé.

Külföldi foci

Labdarúgás: José Antonio Reyes Kínába igazol

2017.09.08. 12:35
A Sevilla és az Atletico Madrid korábbi legendája bejelentette, hogy a kínai Sanghaj Senhua játékosa lesz a következő idényben.

Magyar foci

Labdarúgás: Szalai Ádámra többhetes kihagyás várhat

2017.09.08. 09:30
A Bundesliga történetének legeredményesebb magyar játékosára több hét kihagyás vár.

Külföldi foci

Premier League: rövidebb átigazolási időszak

2017.09.07. 21:25
A Premier League klubvezetői csütörtökön a részvényesi ülésen hozták a forradalmi döntést: következő szezontól nem augusztus végéig tart az átigazolási időszak.

Külföldi foci

Serie A: a legjobban kereső 11

2017.09.07. 19:15
Az olasz Gazetta dello Sport összeállította a posztonként legjobban kereső játékosok névsorát a Serie A-ban.

Külföldi foci

FIFA-gála: a szurkolók csütörtök éjfélig szavazhatnak a világ legjobbjaira

2017.09.07. 17:10
A szövetségi kapitányok, a válogatottak csapatkapitányai és sportújságírók mellett, újításként, a szurkolók is szavazhatnak.

Külföldi foci

Beköltözött Gerard Depardieu egykori házába Neymar

2017.09.07. 12:25
A napokban kiválasztotta új párizsi otthonát Neymar, s tegnap be is költözött a havi körülbelül 4,3 millió forintért bérelt öt szintes luxusházba.

Külföldi foci

Megérkezett C. Ronaldo új játékszere

2017.09.07. 10:25
A Real Madrid szupersztárja imádja a szuper sportkocsikat. Cristiano Ronaldo autóparkja szerdán egy bordó Ferrari F12 tdf-fel gazdagodott.

Külföldi foci

Biztosan nem lesz olasz-portugál párharc a vb-ért

2017.09.06. 22:00
A FIFA bejelentette, hogy lesz kiemelés az európai vb-pótselejtezőkön, amelynek alapja a világranglista lesz. Ez alapján biztosan nem lehet majd olasz-portugál vagy spanyol-portugál párharc.

Külföldi foci

Náci szurkolók miatt súlyos büntetés vár a németekre

2017.09.06. 20:40
Bár a német válogatott összességében sikerrel zárta a vb-selejtezők mostani két mérkőzését is, az örömök nem felhőtlen. A prágai összecsapáson randalírozó szurkolók …