Birkózó-vb: Lőrincz Viktor bejutott a döntőbe!

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Azok után, hogy olimpiai kvótát szerzett, Lőrincz Viktor az elődöntőt is megnyerte és így döntőbe jutott  a kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.

Fotó: origo.hu

Az Európa-bajnok Lőrincz délelőtt türkmén Sihzberdi Ovelekovot és a kirgiz Atabek Azisbekovot is könnyedén legyőzte, majd  a kínai Na Csün-csie felülmúlásával nemcsak négy közé jutott, de kvalifikálta magát az olimpiára is. 

Az elődöntőben Rusztam Aszakalovval mérkőzött Lőrincz, akit Rióban legyőzött az olimpián, ám vb-ezüstérmesként így is esélyesnek számított. Az első menetben Lőrincz passzivitás miatt ponthátrányba került, ám ellenfele nem tudott akciót bemutatni rajta. 

A második menetben a magyar birkózó volt az aktívabb, és egyenlített is,ám akciópontot ő sem ért el. Az utolsó egy percben Aszakalov már nem tudott támadni, így az utolsó pontot elérő Lőrincz Viktor nyerte a mérkőzést. 

Győzelmével Lőrincz karrierje legjobb vb-eredményét érte el, mivel vb-ről eddig két bronzérem volt a legjobb eredménye. 

Végre sikerült, döntőt birkózhatok. Nem volt egy szép meccs az biztos, de most erre volt szükség. Nagyon vigyáznom kellett Aszakalovra, ma mindenkit eldobált, ráadásul lentről mindig veszélyesen támad vissza, a pörgetést is ezért nem erőltettem jobban. Tudtam, hogy állásból nem lesz gond, elképesztően örülök.

- nyilatkozta honfitársunk az MTI-nek a mérkőzést követően.

A mai napon Korpási Bálint lép még szőnyegre a magyarok közül, ő 72 kilogrammban a bronzéremért küzd a dél-koreai Li Dzsi Jeon ellen.

Címkék: birkózás
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50855/pics/lead_800x600.jpeg
birkózás

További cikkek

Egyéni sportok

U23-as birkózó-vb: Kuramagomedov a bronzéremért küzdhet

2019.10.29. 19:00
Az idei, kazahsztáni felnőtt világbajnokságon magyar színekben bemutatkozó, honosított Kuramagomedov Murad a szabadfogásúak 74 kilogrammos súlycsoportjának bronzérméért küzdhet.

Egyéni sportok

Birkózás: két magyar is jelentős versenyt nyert

2019.10.20. 22:10
Ligeti Dániel a jakutszki, Veréb István pedig a kemerovói nemzetközi birkózóversenyen nyert aranyérmet a szabadfogásúak között.

Egyéni sportok

Tokió 2020: Olejnik Pavlo is magyar színekben indulhat

2019.10.03. 18:10
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hozzájárult, hogy a birkózó Olejnik Pavlo magyar színekben induljon a jövő nyári tokiói olimpián.

Egyéni sportok

Magyarország rendezi a 2022-es birkózó Európa-bajnokságot

2019.09.27. 14:40
Magyarország rendezi a birkózók 2022-es Európa-bajnokságát - jelentette be a magyar szövetség (MBSZ) pénteki sajtótájékoztatóján Németh Szilárd elnök.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: nem sikerült a kvótaszerzés Veréb Istvánnak

2019.09.22. 13:25
Veréb István vereséget szenvedett az orosz Artur Najfonovtól és így nem tudta megszerezni az olimpiai kvótát a Nur-Szultanban rendezett birkózó-világbajnokságon.

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Veréb István olimpiai kvótáért mérkőzhet

2019.09.22. 12:05
Veréb István könnyedén nyerte első vigaszági mérkőzését, így a következő körben az olimpiai kvótáért léphet szőnyegre a nur-szultani olimpiai kvalifikációs …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Veréb István vasárnap a vigaszágon küzdhet tovább

2019.09.21. 14:10
Iráni legyőzője döntőbe jutott, így Veréb István vasárnap a vigaszágon folytathatja szereplését a nur-szultani olimpiai kvalifikációs …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Veréb István tussal kikapott az olimpiai és világbajnoktól

2019.09.21. 11:25
Veréb István vereséget szenvedett az iráni olimpiai és világbajnoktól a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Veréb István hátrányból felállva nyerte első meccsét

2019.09.21. 09:55
A nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokság utolsó magyar versenyzője, Veréb István 3-0-ás hátrányból fordítva nyerte meg első …

Egyéni sportok

Birkózó-vb: Muszukajev Iszmail bronzérmet szerzett

2019.09.20. 15:55
A honosított magyar versenyző a negyedik magyar dobogós helyet szerezte meg a nur-szultani olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.