NB I: Rebrov szerint önbizalomnövelő győzelmet aratott csapata

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A Ferencváros vezetőedzője szerint csapata akár az Espanyol elleni mérkőzésre is önbizalmat szerezhet a Paks elleni fölényes győzelemből. 

Puskás Akadémia FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (0-0)

Disztl László (Kaposvár): Az első félidőben jól működött a védekezésünk, nem igazán volt helyzete az ellenfélnek, de nem tudtunk gyors kontrákat vezetni. Ezen akartunk változtatni a szünetben, és így is kezdtük a második félidőt. Gyönyörű kontrát vittünk végig, majd egy nagy helyzetet hagytunk ki, ami sokkolta a csapatot. Ezt kihasználta az ellenfél, hiszen két gyors gólt lőttek. Kettő-nulla után kiegyenlített játék folyt, ahol a Puskás többet birtokolta a labdát, de mi is mindent megtettünk a gólért.

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Nehéz mérkőzést vártam, nehezebbet, mint a Fradi vagy a Vidi ellen, hiszen tudtunk, hogy a Kaposvár csak ellentámadásokkal fog próbálkozni. Nekünk pedig türelmesnek kellett lennünk, ez az első félidőben hiányzott. Fontos momentum volt a második félidő elején, hogy az ellenfél ziccert hibázott, hiszen utána két gyors gólt tudtunk rúgni. Kicsit bánt, hogy volt két-három játékos, aki gyengébben teljesített, de a csapat megmutatta azt, hogy igazi támadófocit játszik. Az ellenfél nem lepett meg minket, nehéz volt megbontani a védelmüket, de sikerült és fontos három pontot szereznünk. (http://rakoczifc.hu/)

Budapest Honvéd-MOL Fehérvár FC 0-1 (0-0)

Marko Nikolics (Fehérvár)"Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, egy nehéz mérkőzésen nagyon értékes három pontot szereztünk! A Honvédnak is gratulálok, mert nagy energiákat mozgósítottak a pályán. A szurkolóinkat sem szabad elfelejteni, hiszen sokan eljöttek Budapestre, köszönjük nekik is, a csapatnak sokat jelent, hogy ilyen nagy számban biztatják őket. Az első félidőben az elvártnál gyengébb teljesítményt nyújtottunk, látszott, hogy azért sok játékosunk hiányzott az elmúlt hetekben az edzésmunkából a válogatott kötelezettségek miatt. A pálya talajáról esett szó a mérkőzés előtt a tv-interjúban, nem tudom mi történt vele, de nem volt túl jó állapotban – ez persze mindkét csapatnak egyformán rossz volt. Talán nekünk sikerült ehhez rosszabbul alkalmazkodnunk, mert az első félidőben 5-10 eladott labdánk volt a pálya középső részén, technikai hibák miatt is. Kifejezetten utálom az ilyen könnyű eladott labdákat, ezeket úgy tekintem, hogy ajándékokat adunk az ellenfeleinknek. A második félidő már jobban hasonlított arra, amit játszani szeretnénk, de a Honvéd is feljavult. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, egálos meccset láthattak a szurkolók, de egy briliáns jobboldali támadással eldöntöttük a három pont sorsát. Az is nagyon fontos volt számomra, hogy sikerüljön kapott gól nélkül lehozni a mérkőzést. A meccs utolsó öt perce viszont nem tetszett, nem így kellene profi módon befejezni a találkozót a vezetés birtokában, beszorultunk hátra a tizenhatoson belülre. Kapkodtunk, nagyon akartuk a második gólt, ez benne is volt a levegőben, de ehhez türelmesebben kellett volna játszanunk és tartani kellett volna a labdát. De ezzel együtt is tényleg csak gratulálni tudok a csapatnak a győzelemhez és a sorozatban hat bajnoki győzelemhez.

Giuseppe Sanni (Honvéd)Akik látták a mérkőzést, tisztában vannak vele, milyen teljesítményt nyújtott ma csapatom. Büszke vagyok rájuk, de a labdarúgást eredményekben mérik. Az mindenképpen elmondható, hogy nem látszott a tabellát vezető együttes fölénye. Ez okot ad a büszkeségre. A sok sérült ellenére töretlenül fejlődünk és bizonyítjuk, hogy helyünk van a bajnokságban. Akik ma pályára léptek, mindent beleadtak, véleményem szerint ez volt a pontvadászatban az eddigi legjobb meccsünk. Ez jól példázza, hogy a Honvéd egyik legnagyobb erőssége a kitartás, függetlenül attól, hány hiányzónk van. Sokszor az dönt el egy-egy mérkőzést, hogy a kapufáról merre pattan ki egy labda. Ma kifelé jött, de a következő hetekben igyekszünk változtatni ezen és feljebb kúszni a tabellán. (https://www.molfehervarfc.hu/)

Újpest FC-Debreceni VSC 3-2 (0-1)

Herczeg András (DVSC) és Nebojsa Vignjevics (Újpest):

(dvsc.hu) 

Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 1-2 (0-1)

Kuttor Attila (Mezőkövesd) és Vasilie Miruta (Kisvárda):

Diósgyőri VTK-Zalaegerszegi TE 1-0 (1-0)

Feczkó Tamás (DVTK): Tökéletes célfutballt játszottunk, ez a győzelem a szívnek, az akaratnak és a szenvedélynek köszönhető. Játékban még van hová továbbfejlődnünk.
Nyugodtabb lettem volna, ha 1-0 után lezárjuk a mérkőzést, de büszke vagyok a játékosokra, hogy csúsztak-másztak, kifutották magukat. Többször kerültünk a védelem mögé, többször alakítottunk ki gólszerzési lehetőséget. 1-0 után több helyzetünk is adódott, gondolok többek között a 46. percben kialakított legnagyobb ziccerünkre, rögtön a szünet után. Az ilyen helyzetekből gólt kell szerezni. Rengeteg olyan lövésünk volt, amikor 16 méterről nem találtuk el a kaput.
A mai napon a legfontosabb, hogy miután rengeteget gyakoroltuk, hogy hátul hogyan kell nullára lehozni egy mérkőzést, meg is valósítottuk azt.
Ebből a győzelemből táplálkozhat minden játékos, mert visszaszerezte a csapat az önbizalmát.
Örülök, hogy a szurkolókat bele tudtuk hergelni a mérkőzésbe, mert utána ők hergeltek bele minket a győzelembe. Ezek a győzelmek csak együtt sikerülhetnek, mert ne feledjük, az a legfontosabb, hogy minél többször szerezzünk három pontot.
Az új játékosok közül Rui Pedro és Iszlai Bence sem játszott tétmérkőzést a tavasz vége óta, nincsenek olyan állapotban, mint a többiek, de szívüket-lelkület kitették a pályára, úgy kellett lehúzni őket.
Jól játszó és szervezett ellenfelet győztünk le. Örülök, hogy ennyiszer hoztuk kellemetlen helyzetbe az ellenfél védekező játékosait, ami miatt sokat kellett szabálytalankodniuk.
A játékosok mindent alárendeltek a sikernek, csapatként nyertünk, nem játékban domináltunk, hanem akarattal döntöttük el a mérkőzést.
A szurkolók azért jönnek ki, hogy győzelmet ünnepeljenek és minél több gólt lássanak, viszont még nem vagyunk olyan helyzetben, hogy gólokkal nyerjünk. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy nyertünk, erre utaltam az elején a célfutballal. Ha majd fejlődünk játékban, akkor joggal várják el tőlünk a többgólos győzelmet is
Köszönjük a szurkolóknak, hogy az utolsó másodpercig mellettünk álltak!

Dobos Barnabás (ZTE): - Nem vagyok elégedett, hiszen nem szereztünk pontot, pedig rászolgáltunk volna
A mezőnyben hiába játszottunk jól, a helyzetkihasználásunk továbbra sem jó, a befejezéseket is pontosítani kell. A kontrák elleni védekezésben olyan hibákat követtünk el, aminek következtében kipontozódott két játékos. A diósgyőri vezetést követően szerettünk volna egyenlíteni, feltoltuk a védekezésünket, azonban ezen a szinten meg kell oldani a védekezést, közelebb kell állni az ellenfélhez, és akkor nincs vita. Mindenképpen több volt számunkra ebben a mérkőzésben.

Paksi FC-Ferencvárosi TC 0-4 (0-3)

Tomiszlav Szivics (Paks): Úgy érzem, hogy jól kezdtük a mérkőzést. Veszélyes kontrákat vezettünk, de hiányoztak az utolsó passzok. Ekkor gyorsan kaptunk két gólt, amelyek már akkor el is döntötték a találkozót. Egyéni hibákból születtek a találatok, olyanokból, amelyeket nagy luxus elkövetni az NB I-ben. Főleg a Fradi ellen. Nyilván ők ekkor még jobban erőre kaptak. Nem csináltuk meg csapat szinten azt, amit előre elterveztünk. Nagyon sok munka vár még ránk, és ezek a dolgok azt mutatják, hogy a tavalyi szereplés sem a véletlen műve volt. De megyünk tovább, dolgozunk, és igyekezünk a hibáinkat kijavítani. (paksifc.hu)

Sergei Rebrov (FTC): Elég nehéz volt megszerezni az első gólt, hiszen kompakt volt az ellenfél. De aztán sikerült eredményesnek lennünk, majd újabb és újabb gólt is lőttünk. A szurkolóink élvezhették ezt a meccset, de a találkozót most már el is kell felejteni. Már az igen komoly, Espanyol elleni találkozóra kell figyelnünk.A pálya is közrejátszhatott ebben. Néztem a Fehérvár elleni Paks-találkozót is, nagyon nehéz ilyen talajon futballozni. Ha nem megfelelően vizes a gyep, az sérülést okozhat, ez nagyon rizikós. A szünetben változtattunk a struktúrán, több játékosom is javított az addigi hibákon, és újabb gólokat szerezhettünk volna. Korábbi mondatomra visszatérve: a pálya tökéletes volt, remek munkát végeztek az itt dolgozók, a probléma ott volt, hogy nem kapott elég vizet a mérkőzés előtt.A Fradi akármelyik sorozatban is indul el, ott nyerni akar. Az első félidő után mondtam, hogy fontos lenne kapott gól nélkül lehozni a találkozót. Ez sikerült, ami a játékosainknak is nagy önbizalmat adhat. (fradi.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50852/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,Ferencváros,Diósgyőri VTK,Debreceni VSC,Paksi FC,Bp. Honvéd,Mezőkövesd-Zsóry FC,Puskás Akadémia FC,Kisvárda Master Good,MOL Fehérvár FC,Kaposvári Rákóczi,Zalaegerszegi TE

További cikkek

Magyar foci

NB I: nem bírt a Fehérvár a Pakssal

2020.05.30. 22:55
A kiesés elől menekülő Paksi FC hazai pályán döntetlent játszott a MOL Fehérvár FC-vel a magyar bajnokság 26. fordulójában.

Magyar foci

NB I: győzött a kupadöntős ellen, már negyedik a DVTK

2020.05.30. 20:55
A Diósgyőr 1-0 arányban legyőzte a Mezőkövesdet a magyar bajnokság 26. fordulójában és a tabellán feljött a negyedik helyre.

Magyar foci

NB I: Kisvárdán is kikapott, egyre nagyobb bajban az Újpest

2020.05.30. 18:50
A Kisvárda 1-0-ra legyőzte az Újpestet a magyar bajnokság 26. fordulójában és így a lila-fehérek sorozatban ötödik mérkőzésükön sem tudtak győzni.

Magyar foci

MLSZ: keddtől lehet jegyet igényelni a kupadöntőre

2020.05.30. 13:55
A rendkívüli óvintézkedések mellett, korlátozott számban ugyan, de keddtől lehet jegyet vásárolni a Magyar Kupa idei döntőjére. A szurkolók online, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon …

Külföldi foci

Közvetítések: Bundesliga és NB I a mai nap repertoárjában

2020.05.30. 07:35
Március közepe óta a választékban leginkább gazdag szombati nap következik, hiszen három magyar bajnoki és négy Bundesliga meccs is képernyőre kerül.

Magyar foci

NB I: a ZTE egy félidő alatt elsöpörte a Kaposvárt

2020.05.29. 21:50
A kiesés elől menekülő Zalaegerszeg 6-0-ra győzött a sereghajtó Kaposvár otthonában a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának nyitómérkőzésén.

Magyar foci

Akik számára idő előtt véget ért a magyar futballidény - NB III

2020.05.29. 21:20
A napokban újraindult a magyarországi futballélet a Magyar Kupa, valamint az NB I mérkőzéseivel, a további bajnoki sorozatokat azonban befejezettnek …

Magyar foci

NB I: a Városházán köszöntötték a 74 év után élvonalba jutott Budafoki MTE csapatát

2020.05.29. 17:05
Budapest XXII. kerületében a Városházán köszöntötték a Budafoki MTE labdarúgócsapatát, amely 74 év után jutott fel …

Magyar foci

Közvetítések: kiesési rangadó az NB I-ben

2020.05.29. 07:30
A mai nap során láthatunk mérkőzést az NB I-ből, a Bundesligából is, de az online dartsbajnokság is folytatódik.

Magyar foci

Női NB I: kiütéses MTK-siker, a kék-fehérek mehetnek a BL-indulásért

2020.05.28. 22:15
Az MTK 5-1-re legyőzte a Diósgyőrt és így megmérkőzhet a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája-selejtezőjében való részvételért.