Birkózó vb: egy intésen múlt – Lőrincz Viktor ezüstérmes

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A kötöttfogásúak 87 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Lőrincz Viktor ezüstérmet szerzett a Nur-Szultanban rendezett birkózó-világbajnokságon. 

Lőrincz Viktor azután lépett a szőnyegre a 87 kilósok világbajnoki döntőjében, hogy bátyja Lőrincz Tamás a 77 kilósok között bejutott a holnapi fináléba. A magyar birkózó ellenfele a ruandai származású ukrán Zan Belnyuk volt, akivel négy évvel ezelőtt legyőzte őt a Las Vegas-i világbajnokságon. 

Az első menetben mindkét fél tapogatózva küzdött, nem mertek kinyílni. Az első menetben a magyart kétszer is leküldték, viszont kiválóan védekezte ki ellenfele támadásai a parterben. Az ukrán ugyan megpróbálkozott pörgetéssel, ám nem tudott élni a lehetőséggel, így csak 1:0-ra vezetett a szünetben. 

Lőrincz megpróbálta megnyomni a második menet elejét, ráadásul Belnyukot meg is intették és így már ő állt nyerésre. A maradék időt megpróbálta kihúzni, ám nem tudott fogást találni a földön lévő ellenfelén és így felállították őket. Két perc volt hátra a meccsből, amikor a mérkőzésvezető ismét megintette Lőrincz Viktort. Belynuk ezután már sikeresen adta el, hogy ő aktívan próbál küzdeni, így Lőrincz ezüstérmet szerzett a világbajnokságon. Ez a magyar birkózó karrierjének eddigi legjobb világbajnoki helyezése. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/50878/pics/lead_800x600.jpg
birkózás,MOB,Tokió 2020

További cikkek

Csapatsportok

Bajnokokat avattunk és legendákat gyászoltunk-avagy erről írtunk júniusban

2020.07.01. 22:10
Júniusban már teljesen újjáéledt a sportvilág a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bajnokságot nyert a Bayern München, a Salzburg és a …

Egyéni sportok

Továbbra is Kulcsár Krisztián maradt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

2020.06.20. 14:40
Az egyetlen pályázó, Kulcsár Krisztián maradt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a szervezet szombaton megtartott tisztújító közgyűlését követően.

Egyéni sportok

Birkózás: még idén felnőtt világbajnokságot rendezne a nemzetközi szövetség

2020.06.19. 15:50
A Nemzetközi Birkózószövetség online ülést tartott a vezetőségi tagoknak, ahol arról tárgyaltak, hogy még az idei évben felnőtt …

Egyéni sportok

Kajak-kenu:az olimpiai bajnok Szabó Gabriella visszavonul

2020.06.18. 11:45
A mai napon bejelentette visszavonulását Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, aki döntését a tokiói olimpia elhalasztásával indokolta.

Csapatsportok

Vízilabda: elhunyt Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok

2020.06.17. 18:40
Néhány nappal a 85. születésnapja előtt elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok, minden idők egyik legjobb vízilabdázója.

Egyéni sportok

MOB: Kulcsár Krisztián az egyetlen elnökjelölt

2020.06.10. 17:10
A Magyar Olimpiai Bizottság közleménye szerint a szervezet tíz elnökségi posztjára összesen tizenhatan pályáztak. Az egyetlen elnökjelölt Kulcsár Krisztián.

Egyéni sportok

Olimpiai bajnokaink: Sike András ihletett formában birkózva nyert olimpiát

2020.06.09. 19:25
Sike András pályafutása során egy világversenyt nyert meg, azonban szöuli győzelme során olyan formát mutatott, amely még a magyar birkózás …

Egyéni sportok

Olimpiai bajnokaink: Martinek János igazi olimpiai specialista volt

2020.06.08. 15:40
1988-ban Szöulban nagy meglepetésre Martinek János megnyerte az öttusázók egyéni küzdelmeit, valamint Mizsér Attila és Fábián László társaként csapatban is …

Egyéni sportok

Egy generáció, amelynek tönkretették az olimpiai álmait

2020.06.06. 15:10
Olimpiai bajnokainkról szóló sorozatunk folytatása előtt azoknak a magyar sportolóknak az eredményeit idézzük fel, akik a Los Angeles-i ötkarikás játékok helyett a Barátság …

Egyéni sportok

Tokió 2020: jövő tavasszal dönthetnek az olimpia sorsáról

2020.06.05. 12:20
A szervezőbizottság alelnöke, Endo Tosiaki úgy nyilatkozott, hogy tavasszal kell megvizsgálni az olimpia megrendezésének körülményeit.