NB I: Marko Nikolics szerint csapata megérdemelte a vereséget

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A MOL Fehérvár FC trénere szerint csapata nem érdemelt győzelmet az Újpest ellen, mivel "meg sem érkezett a mérkőzésre". 

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1–2 (0–2)

Herczeg András (DVSC) illetve (Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):

Mezőkövesd Zsóry–Budapest Honvéd 1–2 (0–1)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, amelyen két harcias, jó csapat találkozott egymással, és amelyen két egyéni villanás megpecsételte a sorsunkat. Ettől függetlenül a futballunk működött, az első félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy több gólt is szerezzünk, de sajnos nem sikerült. A második félidőben még nagyobb nyomást helyeztünk az ellenfélre, ekkor már kevesebb tiszta ziccerünk volt, de ettől függetlenül benne volt a mérkőzésben, hogy kiegyenlítsünk, ez azonban ma nem sikerült.

Guiseppe Sannino (Bp. Honvéd): – Ezen a mérkőzésen mindenképpen az eredményen volt a hangsúly, és egy nagyon fontos győzelmet is arattunk, tudniillik, volt már, hogy játszottunk jól, mégis egy olyan sötét időszak áll mögöttünk, amikor az eredmények nem jöttek. Ezt a sikert jó teljesítménnyel tudtuk elérni, és, ami ennél is fontosabb, hogy végre igazi csapatjátékot lehetett látni a Honvéd részéről. Győzelmünket egy olyan egyesület ellen szereztük, amely jelenleg a bajnokság második helyét foglalja el a tabellán, ezért is értékes a három pont.

ZTE FC-Paksi FC 3–1 (2–1)

Dr. Dobos Barna (ZTE): "Nagyon fontos volt a mai győzelem. Gyorsan hátrányba kerültünk, de végül  magabiztos győzelmet arattunk. Koncentráltunk a mérkőzés végéig, a csapat maximálisan megoldotta a feladatát. A Paks a meccs elején letámadott, ez nem lepett meg minket. Szerencsére az új igazolásainknak köszönhetően több játékrendszerben tudunk már játszani. Mind a támadásokat, mind a védekezést tovább kell fejlesztenünk, de ez egy hosszú folyamat, amihez időre van szükségünk. Stieber több helyen is feltűnt a mérkőzés során, ez a taktikánknak köszönhető, hiszen védekezés közben az egyik szélsőnek középre kell húzódnia, ezért tűnt fel többször a pálya közepén.

Tomiszlav Szivics (Paks): "Érdekes meccs volt a mai, jól játszott a csapatom, többet volt nálunk a labda, de volt három nagy hibánk, amit kihasználtak a hazaiak. Játszottuk a saját játékunkat, a labdák is bejöttek a szélről, csak a gól hiányzott. A kiállítást nem láttam, de utána is támadott a csapat és 100%-ot beleadtak a fiúk. A játékunk megvan, pozitívan kell előre nézni. Furcsán hangzik, de szerintem jól játszottunk, viszont a hibáinkat ki kell küszöbölni."

Kaposvár-Diósgyőri VTK 2–0 (1–0)

Disztl László (Kaposvár): Az első pillanattól az utolsóig uraltuk a játékot. Hazai pályán nagyon fontos volt az első győzelem megszerzése. A csapat játéka egyre jobban fejlődik, egyre stabilabb a védekezésünk, egyre jobban támadunk. Ezen a mérkőzésen látszott, hogy végre nem csak védekezésben, hanem támadásban is erősek voltunk. A srácok nagyszerűen küzdöttek, lehetet látni rajtuk az elszántságot, az egységet. Nagyszerű csapatteljesítményt nyújtottak, ami megérdemelt győzelemmel párosult. Örülünk neki, hogy sikerült szép estét szerezni a szurkolóinknak.

Feczkó Tamás: (DVTK) Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy az elvárható lett volna, hiszen csak a hazaiak vezető gólja után kezdtünk el játszani. Ezután volt lehetőségünk az egyenlítésre, de ez nem sikerült. A második félidőben hiába borult fel a pálya nagyon rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt, hiszen többször is elakadt a labda az élő falban, így a hazaiak nyerték a mérkőzést.

MOL Fehérvár FC–Újpest FC 0–2 (0–0)

Marko Nikolics: (Fehérvár) "Nem tudok túl sokat mondani a találkozóról. Talán úgy tudok fogalmazni, hogy ma mérkőzést rendeztek Sóstón, de mi nem érkeztünk meg rá. Nem volt meg a kellő energiaszint, kevés volt a futás, nem álltunk bele a párharcokba, nem gyűjtöttük össze a második labdákat, így megérdemeltük a vereséget. Sajnálom Huszti Szabolcs sérülését, ő ma is azon kevesek egyike volt, aki harcolt minden labdáért. Nagyon fontos játékos, bízom benne, hogy nem esett kis sok időre, de fel kell készülnünk erre is, mert nem „néz ki jól” az eset.”

Nebojsa Vignjevics (Újpest): "Gratulálok a játékosaimnak, de nem is szeretnék túl sok szót vesztegetni, hiszen minden látható volt a pályán. A meccs előtt azt mondtam a játékosaimnak, hogy nyerni akarunk, ezért türelmesnek, koncentráltnak kell lennünk. Az első félidő elején talán kissé elvesztettük a fejünket, de aztán rendeztük sorainkat és vártunk a pillanatra, ami aztán el is jött. Egyébként a MOL Fehérvárnak is gratulálok, keményen próbálkoztak, de nyomás alatt tartottuk őket, veszélyesek voltunk. Ha csak a döntetlenért jöttünk volna, akkor vélhetőleg kikapunk. Külön szeretném kiemelni a nyár végi igazolásaink közül Feczesint, aki tapasztalt játékos, jó személyiség és úgy futballozik, mintha 19-20 éves lenne. Teljesen megváltoztatta a csapat karakterét a leigazolása, ez már a DVSC ellen is látszott."

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51116/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,Diósgyőri VTK,Debreceni VSC,Paksi FC,Bp. Honvéd,Mezőkövesd-Zsóry FC,Puskás Akadémia FC,MOL Fehérvár FC,Kaposvári Rákóczi,Zalaegerszegi TE

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgás: megérdemelt győzelmet aratott a Ferencváros Rebrov szerint

2020.05.24. 09:05
Így látták az edzők a két Magyar Kupa-elődöntőt, valamint a Ferencváros-DVSC bajnokit.

Magyar foci

Magyar Kupa: nem bírt egymással az MTK és a Honvéd

2020.05.23. 22:00
Az MTK Budapest és a Budaperst Honvéd gól nélküli döntetlenre végzett egymással a Magyar Kupa elődöntős párharcának első mérkőzésén.

Magyar foci

Magyar Kupa: a Fehérvár döntetlent játszott Mezőkövesden

2020.05.23. 19:55
A Mol Fehérvár FC 1-1-es döntetlent játszott a Mezőkövesd-Zsóry ellen a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, és így egy fokkal jobb helyzetből várhatja a …

Magyar foci

NB I: Sigér vezérletével nyert a Ferencváros

2020.05.23. 17:50
A listavezető Ferencváros 2-1-re győzött a Debreceni VSC ellen a magyar élvonalbeli bajnokság első fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Magyar foci

NB I: egyelőre két klub nem kapott licencet

2020.05.23. 12:35
Az MLSZ licencadó bizottsága közzétette azoknak az NB I-es és NB II-es csapatoknak a listáját, amelyek megkapták a játékengedélyt a 2020-21-es futballidényre.

Magyar foci

Közvetítések: képernyőn a magyar bajnokság visszatérése

2020.05.23. 07:25
A mai napon összesen hét labdarúgómérkőzés közvetítését láthatjuk hazánkból illetve Németországból.

Magyar foci

Euro 2020: Magyarország további Eb-meccsekre pályázhat

2020.05.22. 21:30
Csányi Sándor az MLSZ elnöke az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, hogy amennyiben a jövőévi Európa-bajnokság rendezői közül néhány város visszamondaná a rendezést, akkor a hazai …

Magyar foci

Magyar Kupa: a Puskás Arénában lesz a döntő

2020.05.22. 20:30
Az MLSZ hivatalos közleményben bejelentette, hogy a Magyar Kupa fináléját június 3-án a Puskás Arénában bonyolítják le, természetesen zárt kapuk mögött.

Magyar foci

NB I: keményen válaszolt az UTE Duchatelet-nek

2020.05.22. 19:00
Roderick Duchatelet a mai napon közzétett egy Facebook-üzenetet, amelyben a megegyezést sürgetett az Újpesti Torna Egylet és az Újpest FC között. Az UTE egy kemény hangú közleményben reagált a …

Magyar foci

NB I: Duchatelet befejezné a harcot az UTE-val - videó

2020.05.22. 13:15
Rodrerick Duschatelet a mai napon egy videóüzenetet tett közzé az Újpest FC Facebook-oldalán, amelyben arról beszél, hogy befejezné az Újpesti Torna Egylettel folytatott viaskodást. A …