NB I: Marko Nikolics szerint csapata megérdemelte a vereséget

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

A MOL Fehérvár FC trénere szerint csapata nem érdemelt győzelmet az Újpest ellen, mivel "meg sem érkezett a mérkőzésre". 

Debreceni VSC–Puskás Akadémia FC 1–2 (0–2)

Herczeg András (DVSC) illetve (Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia):

Mezőkövesd Zsóry–Budapest Honvéd 1–2 (0–1)

Kuttor Attila (Mezőkövesd): – Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, amelyen két harcias, jó csapat találkozott egymással, és amelyen két egyéni villanás megpecsételte a sorsunkat. Ettől függetlenül a futballunk működött, az első félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy több gólt is szerezzünk, de sajnos nem sikerült. A második félidőben még nagyobb nyomást helyeztünk az ellenfélre, ekkor már kevesebb tiszta ziccerünk volt, de ettől függetlenül benne volt a mérkőzésben, hogy kiegyenlítsünk, ez azonban ma nem sikerült.

Guiseppe Sannino (Bp. Honvéd): – Ezen a mérkőzésen mindenképpen az eredményen volt a hangsúly, és egy nagyon fontos győzelmet is arattunk, tudniillik, volt már, hogy játszottunk jól, mégis egy olyan sötét időszak áll mögöttünk, amikor az eredmények nem jöttek. Ezt a sikert jó teljesítménnyel tudtuk elérni, és, ami ennél is fontosabb, hogy végre igazi csapatjátékot lehetett látni a Honvéd részéről. Győzelmünket egy olyan egyesület ellen szereztük, amely jelenleg a bajnokság második helyét foglalja el a tabellán, ezért is értékes a három pont.

ZTE FC-Paksi FC 3–1 (2–1)

Dr. Dobos Barna (ZTE): "Nagyon fontos volt a mai győzelem. Gyorsan hátrányba kerültünk, de végül  magabiztos győzelmet arattunk. Koncentráltunk a mérkőzés végéig, a csapat maximálisan megoldotta a feladatát. A Paks a meccs elején letámadott, ez nem lepett meg minket. Szerencsére az új igazolásainknak köszönhetően több játékrendszerben tudunk már játszani. Mind a támadásokat, mind a védekezést tovább kell fejlesztenünk, de ez egy hosszú folyamat, amihez időre van szükségünk. Stieber több helyen is feltűnt a mérkőzés során, ez a taktikánknak köszönhető, hiszen védekezés közben az egyik szélsőnek középre kell húzódnia, ezért tűnt fel többször a pálya közepén.

Tomiszlav Szivics (Paks): "Érdekes meccs volt a mai, jól játszott a csapatom, többet volt nálunk a labda, de volt három nagy hibánk, amit kihasználtak a hazaiak. Játszottuk a saját játékunkat, a labdák is bejöttek a szélről, csak a gól hiányzott. A kiállítást nem láttam, de utána is támadott a csapat és 100%-ot beleadtak a fiúk. A játékunk megvan, pozitívan kell előre nézni. Furcsán hangzik, de szerintem jól játszottunk, viszont a hibáinkat ki kell küszöbölni."

Kaposvár-Diósgyőri VTK 2–0 (1–0)

Disztl László (Kaposvár): Az első pillanattól az utolsóig uraltuk a játékot. Hazai pályán nagyon fontos volt az első győzelem megszerzése. A csapat játéka egyre jobban fejlődik, egyre stabilabb a védekezésünk, egyre jobban támadunk. Ezen a mérkőzésen látszott, hogy végre nem csak védekezésben, hanem támadásban is erősek voltunk. A srácok nagyszerűen küzdöttek, lehetet látni rajtuk az elszántságot, az egységet. Nagyszerű csapatteljesítményt nyújtottak, ami megérdemelt győzelemmel párosult. Örülünk neki, hogy sikerült szép estét szerezni a szurkolóinknak.

Feczkó Tamás: (DVTK) Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy az elvárható lett volna, hiszen csak a hazaiak vezető gólja után kezdtünk el játszani. Ezután volt lehetőségünk az egyenlítésre, de ez nem sikerült. A második félidőben hiába borult fel a pálya nagyon rossz döntéseket hoztunk a kapu előtt, hiszen többször is elakadt a labda az élő falban, így a hazaiak nyerték a mérkőzést.

MOL Fehérvár FC–Újpest FC 0–2 (0–0)

Marko Nikolics: (Fehérvár) "Nem tudok túl sokat mondani a találkozóról. Talán úgy tudok fogalmazni, hogy ma mérkőzést rendeztek Sóstón, de mi nem érkeztünk meg rá. Nem volt meg a kellő energiaszint, kevés volt a futás, nem álltunk bele a párharcokba, nem gyűjtöttük össze a második labdákat, így megérdemeltük a vereséget. Sajnálom Huszti Szabolcs sérülését, ő ma is azon kevesek egyike volt, aki harcolt minden labdáért. Nagyon fontos játékos, bízom benne, hogy nem esett kis sok időre, de fel kell készülnünk erre is, mert nem „néz ki jól” az eset.”

Nebojsa Vignjevics (Újpest): "Gratulálok a játékosaimnak, de nem is szeretnék túl sok szót vesztegetni, hiszen minden látható volt a pályán. A meccs előtt azt mondtam a játékosaimnak, hogy nyerni akarunk, ezért türelmesnek, koncentráltnak kell lennünk. Az első félidő elején talán kissé elvesztettük a fejünket, de aztán rendeztük sorainkat és vártunk a pillanatra, ami aztán el is jött. Egyébként a MOL Fehérvárnak is gratulálok, keményen próbálkoztak, de nyomás alatt tartottuk őket, veszélyesek voltunk. Ha csak a döntetlenért jöttünk volna, akkor vélhetőleg kikapunk. Külön szeretném kiemelni a nyár végi igazolásaink közül Feczesint, aki tapasztalt játékos, jó személyiség és úgy futballozik, mintha 19-20 éves lenne. Teljesen megváltoztatta a csapat karakterét a leigazolása, ez már a DVSC ellen is látszott."

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51116/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,Diósgyőri VTK,Debreceni VSC,Paksi FC,Bp. Honvéd,Mezőkövesd-Zsóry FC,Puskás Akadémia FC,MOL Fehérvár FC,Kaposvári Rákóczi,Zalaegerszegi TE

További cikkek

Magyar foci

ÉLŐ: Magyarország - Uruguay stadionavató, felkészülési mérkőzés

2019.11.15. 18:30
Négy és fél év után újra a Puskás Stadionban a magyar válogatott. Az új aréna megnyitó mérkőzésén az ellenfél Uruguay lesz
Kövesse élő …

Magyar foci

Stadionavató: Puskás Ferencre emlékezett az 1953-as nyitómérkőzés egyik hőse

2019.11.15. 15:10
Nyikita Szimonyan az egyetlen külföldi, aki a Népstadion vendége volt az 1953-as avatón, és ma este is ott lesz a Puskás Arénában. …

Magyar foci

Stadionavató: piros-fehér-zöldben a válogatott Uruguay ellen

2019.11.15. 13:00
A hétfőn bemutatott új hazai mezben lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Puskás Aréna nyitómérkőzésén Uruguay ellen, tette közzé Instagram-oldalán az MLSZ.

Magyar foci

Stadionavató - ORFK: a rend fenntartása és a gyalogosforgalom biztonsága az elsődleges cél

2019.11.15. 11:20
A rend fenntartását és a gyalogosforgalom biztonságát tartja elsődleges céljának a rendőrség a budapesti Puskás …

Magyar foci

Stadionavató: több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a vonatok

2019.11.15. 10:20
Megemelt járatszámmal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban - közölte pénteken a MÁV …

Magyar foci

Képernyőn a Puskás Aréna első mérkőzése és négy Eb-selejtező

2019.11.15. 07:30
A mieink Uruguay ellen avatják a Puskás Arénát, de négy Eb-selejtező, de Forma-1 és Moto GP szabadedzés is a műsorban.

Magyar foci

Labdarúgás: döntetlent játszott Észak-Írországban az U21-es válogatott

2019.11.14. 22:15
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Észak-Írországgal felkészülési mérkőzésen.

Magyar foci

Labdarúgás: dicsérik a Puskás Arénát az uruguayiak

2019.11.14. 21:35
Oscar Tabarez szövetségi kapitány és Diego Godin csapatkapitány is megtiszteltetésnek nevezte, hogy a magyarok éppen az uruguayi labdarúgó-válogatottal játsszák pénteken a Puskás …

Magyar foci

Labdarúgás: Hajnal Tamás illusztris társaság tagjaként diplomázott le

2019.11.14. 20:40
Befejeződött az UEFA kétéves kiemelt sportvezetőképzése (MIP), amely során 21 korábbi válogatott labdarúgó, köztük Hajnal Tamás szerzett diplomát.

Magyar foci

Labdarúgás: Rossi bizalmat szavaz Nagy Zsoltnak

2019.11.14. 17:50
Marco Rossi szövetségi kapitány újoncot avat Nagy Zsolt személyében a magyar labdarúgó-válogatott Uruguay elleni barátságos mérkőzésén.