Úszás: Hosszú Katinkánál nincs jobb tanítvány

Balázs Dávid
Balázs Dávid

A Duna Arénában rendezett úszó Világkupa-versenyen Hosszú Katinka talán először pályafutása során nem a világnak, hanem a volt férjének akarta megmutatni, hogy nincs nála jobb.

Fotó: blikk.hu

Pontosabban mondva, hogy Shane Tusup nem talál jobbat nála. A medencében biztosan nem. Mint ismert, a pár viharos körülmények között vált el, azóta pedig ez volt az első alkalom, hogy „egymás mellé sodorta őket a víz”. Persze hol máshol, mint a Duna Arénában, ahol két évvel ezelőtt egymás karjaiba borulva ünnepelték meg a világbajnoki győzelmet. Most viszont, Tusup új tanítványával jött el a Világkupa versenyre, aki alaposan kikapott Katinkától. Hosszú szinte már a haját szárította mikor az olasz a célba csapott.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő elmondta, hogy ott motoszkált a fejében úszás közben ez a helyzet, de próbálta kizárni. Nem lehetett könnyű számára ezt a kognitív disszonanciát feloldania, hiszen azt a mértékű maximalizmusát, amivel rendelkezik, a Tusuppal való közös évek alatt érték el. Még ha nem is lesz a jövőben ott a medence mellett a volt férje-edzője, az úszásában meg fog látszani a keze munkája, így valamilyen szinten a jövőbeli sikereiből Tusup is részesülni fog.

A jövő egyik legnagyobb kérdése, hogy Katinka el tudja-e különíteni az edző Tusupot és a férj Tusupot. Mert utóbbit csak el kell felejtenie, míg az előbbire emlékeznie kell, bizonyos dolgokat fel kell majd neki elevenítenie és hasznosítania a versenyeken.

Fotó: Pozsonyi Zita

Az egyelőre viszont jó hír lehet Katinkának, hogy Tusup tanítványától nem kell tartani majd az olimpián, mivel a 20 éves Ilaria Cusinato még meg sem közelíti az ő szintjét. Ettől függetlenül a nyilatkozatokban azért érződik, hogy egy picit a volt férjnek-edzőnek is szólnak a szavak.

"Magasra tettem a lécet, és innen szeretnék előre lépkedni az év végéig. Ha csak aranyat szereztem volna és nem ilyen időket úszok, akkor nem biztos, hogy ennyire örülök nekik, de az időeredmények is jók. Magamra koncentrálok, nagyon jó csapatom van jelenleg, úgyhogy minden sínen van a felkészülésben, és a pozitív dolgokra koncentrálhatok"

- mondta Katinka, Sós Csaba szövetségi kapitány szerint pedig az nagyobb csoda lenne, hogyha Cusinato labdába rúgna, azok után, amit látott.

Ennek fényében kíváncsian várjuk a folytatást és félszemmel figyeljük Tusup versenyzőjét. Az amerikai edző persze időközben több magyar úszót is csapatában tudhat már, tehát megmaradt a magyar kapcsolat. A legújabb tanítványa Szilágyi Liliána lett, de nála tanul a 15 éves Bujdosó Zsombor és a 24 éves Földházi Dávid is az olasz úszónővel egyetemben.

Ha kihozza belőlük a maximumot, akkor köszönjük szépen. Amúgy pedig vegyük úgy, hogy 1-0 Katinkának.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51282/pics/lead_800x600.jpg
Úszás,Hosszú Katinka,Duna Aréna

További cikkek

Egyéni sportok

Úszás: Sós Csaba szerint körülbelül 15 pozitív koronavírus-teszt született az úszóknál

2020.04.06. 17:20
A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya a Sport Televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy körülbelül 15 …

Egyéni sportok

Úszás: leukémia után ismét a medencében Rikako Ikee

2020.04.06. 09:30
Pozitív történet Japánból: tavaly februárban mindenkit váratlanul ért, hogy Rikako Ikee, japán úszóbajnoknál, leukémát diagnosztizáltak. Most, közel egy év küzdelem után …

Egyéni sportok

Úszás: jobban van a szívrohamot kapó amerikai olimpiai bajnok

2020.04.04. 14:40
Jól halad a gyógyulással a korábbi kétszeres olimpiai bajnok úszó Bruce Furniss, aki vasárnap kapott szívrohamot.

Egyéni sportok

Úszás: Hosszú Katinka igyekszik még jobb formába kerülni

2020.04.04. 10:40
Hosszú Katinka úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy igyekszik a pozitív oldalát nézni annak, hogy egy évvel elhalasztották a tokiói olimpiát és úgy érzi, hogy jövőre akár még …

Egyéni sportok

Úszás: két hétre betiltotta az edzéseket a szövetség

2020.04.01. 20:45
Több úszónak is pozitív lett a koronavírus-tesztje a héten, ezért a Magyar Úszó Szövetség rendkívüli ülésén az edzések felfüggesztéséről határozott.

Egyéni sportok

A hónap amikor leállt a sportvilág, avagy mit töröltek és halasztottak el márciusban?

2020.04.01. 20:00
Márciusi összefoglalónk második részében a teljesség igénye nélkül összegyűjtjük, hogy melyik jelentős …

Egyéni sportok

Úszás: Bohus Richárd is elkapta a koronavírust

2020.03.31. 18:55
A világbajnoki bronzérmes úszó a múlt héten furcsaságokat észlelt, s bár csodálkozott ezeken, gondolt a fertőzésre is, de hogy valóban elkapta a vírust, azt csak a második teszt után derült ki.

Egyéni sportok

Úszás: Kozma Dominik koronavírus-tesztje is pozitív lett, egyre több a beteg

2020.03.31. 17:45
Kozma Dominik közösségi oldalán osztotta meg, hogy Kapás Boglárkához hasonlóan pozitív lett a második koronavírus-tesztje.

Egyéni sportok

Úszás: Kapás Boglárka koronavírus-tesztje pozitív lett

2020.03.31. 12:50
Kapás Boglárka a közösségi oldalán adta hírül, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A magyar úszó jól érzi magát, tünetmentes, házi karanténban van.

Egyéni sportok

Tokió 2020: Hosszú Katinka örül a gyors döntésnek

2020.03.30. 19:15
Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó a közösségi oldalán reagált a tokiói olimpia új időpontjára.