Minifutball vb: kikapott, így a harmadik helyért játszhat a magyar válogatott

Kecskés István
Kecskés István

Az első félidő után még vezetett a magyar válogatott, de a második játékrészben fordított a brazil válogatott, így bejutott a világbajnoki döntbe. 

A brazil válogatottról annyit lehetett tudni a világbajnoki elődöntő előtt, hogy biztos jó csapat, hiszen az ezt megelőző meccseken legyőzte Dél-Afrikát (7–2), az Egyesült Államokat (2–0), Argentínát (10–1), Szerbiát (3–2) és Szlovákiát (2–1). Az USA és az északi szomszédunk ellen aratott siker különösen értékes, hiszen a sportág legjobbjairól van szó. Ellenben a magyar válogatott új jutott el a négy közé, hogy 48 gólt szerzett és csak kettőt kapott, vagyis a mi csapatunk is kiváló mérleggel rendelkezett. 

A meccs elején a brazilok azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést és bizony volt alkalom, amikor csak a szerencsének köszönhettük, hogy nem szereztek vezetést. Aztán a 7. percben egy rémes védelmi megingást kihasználva Barabás Miklós passzolta a labdát az üres kapuba (1–0). A folytatásban nem sok minden változott, vagyis fölényben maradt a rivális. Ellenben erre a meccsre nagyon elkapta a fonalat a kapuban Tajti Bence, aki több alkalommal is nagyot mentett. A magyar együttes nyugodtan futballozott, taktikusan védekezett és igyekezett kontrákra játszani. 

A fordulás után elképesztő fölényt alakítottak ki a dél-amerikaiak és a 27. percben előbb kapufát lőttek, aztán Tornyai Viktor a gólvonalról fejelte ki a labdát, majd az ismétlés után ő maga juttatta a magyar kapuba a labdát sarokkal – elkpesztő szerencsétlen mozdulat volt (1–1). A világbajnokság első meccse óta ez volt az első gólt, amit a magyar válogatott kapott. 

A 35. percben aztán jött az újabb brazil gól. A teljesen szétesett Tornyai veszített labdát az oldalvonalnál, a meglépő Rafael Sixel átemelte Tajti felett a labdát, ami a kapuba esett (1–2). 

A legnagyobb baj ezt követően is az volt, hogy nem volt nálunk a labda. Folyamatosan a brazilok járatták és tartották az előnyüket, sőt Sós Márkónak ismét a gólvonalról kellett menteni. Az ellenfél megmutatta, hogy védekezni is tud, amikor a ritka magyar labdabirtoklásnál fegyelmezetten letámadta a csapatunkat. A magyar gárda azt sem tudta megvalósítani, hogy hat az öt ellen tudjon támadni, mert az ellenfél nem engedte meg kibontakozni a magyar akciókat.

A magyar válogatott története legjobb eredményét elérve a harmadik helyért játszhat (Mexikó vagy Románia lesz az ellenfél) a világbajnokságon. 

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51312/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,válogatott,Minifutball

További cikkek

Magyar foci

Labdarúgás: elhunyt a Budapest Honvéd első aranycsapatának utolsó tagja

2019.10.23. 13:05
Életének 87. évében elhunyt Törőcsik I. István a Budapest Honvéd első aranycsapatának utolsó játékosa.

Magyar foci

Válogatott: romlott Nagy Ádám állapota

2019.10.22. 16:05
A középpályás sérülése nem javult, sőt Lee Johnson a Bristol City menedzsere arról számolt be, hogy a helyzet rosszabb, mint volt.

Magyar foci

Válogatott: Kleinheisler biztos nem utazik Wales-be

2019.10.21. 20:35
A magyar válogatott labdarúgóját a Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőn állították ki.

Magyar foci

NB I: videón a ZTE–Honvéd előtti utcai összecsapás

2019.10.20. 13:10
Nincsenek jóban a kispesti és a zalaegerszegi szurkolók – ezt tudjuk már néhány éve. Most újra találkoztak és el is csattant néhány súlyos pofon.

Magyar foci

NB I: Rebrov több játékosát is lecserélte volna

2019.10.20. 10:35
Nebojsa Vignjevics szerint az Újpest játszott jobban a rangadón és így nem érdemelt csapata vereséget, míg Szerhij Rebrov a ferencvárosiak támadójátékát kritizálta a derbit követően.

Magyar foci

NB I: mindent kihagyott az Újpest, ferencvárosi győzelem a derbin

2019.10.19. 21:20
Hiába játszott mezőnyfölényben az Újpest a Ferencváros elleni derbin, a rangadón zöld-fehér győzelem született.

Magyar foci

NB I: megszakadt a Debrecen nyeretlenségi sorozata

2019.10.19. 19:45
Négy mérkőzés után nyert ismét a Debrecen a magyar élvonalban. A hajdúságiak 2-1-re győzték le a Diósgyőrt a 9. fordulóban.

Magyar foci

Csíkszentdomokoson sportközpont őrzi Buzánszky Jenő nevét

2019.10.19. 14:40
Nemzeti összefogással épülhetett új sportközpont a székelyföldi Csíkszentdomokoson.

Magyar foci

NB I: a derbi a forduló csúcspontja

2019.10.19. 14:10
Hat mérkőzést rendeznek a labdarúgó élvonal 9. fordulójában a mai napon, ám egyik sem kap olyan figyelmet, mint a Ferencváros-Újpest derbi.

Magyar foci

Kisvárda: egyre szövevényesebb Miriuta kirúgásának ügye

2019.10.18. 12:40
A szabolcsi klub a közelmúltban váltott edzőt: Vasile Miriutának megköszönték az eddigi munkát.