Eb-selejtező: ezek az eredmények szükségesek a kijutáshoz

Balázs Dávid
Balázs Dávid

A tegnapi vereség és a Szlovákia-Wales döntetlen tovább nehezíti a helyzetünket.

Fotó: iszolnok.hu

Kikapott a magyar válogatott Horvátországban, ami „betervezett” verségnek is betudható, viszont a csoport másik mérkőzésén számunkra kedvezőtlen eredmény született. A szlovákok döntetlent játszottak Wales ellen, amivel északi szomszédjaink 1 ponttal elénk kerültek. Ez pedig azt jelenti, hogy a hátralévő két fordulóban több pontot kell szereznünk náluk.

Mind a magyarok, mind pedig a szlovákok fogadják még Azerbajdzsánt. Nem lebecsülve az azerieket, a papírforma alapján mindkét válogatottnak be kell húznia azt a mérkőzését. Ez esetben viszont az fog dönteni, hogy le tudjuk-e idegenben győzni Wales-et. Ha mindkét hátralévő mérkőzésünket behúzzuk, akkor csak abban az esetben nem végzünk a csoport második helyén, hogyha a szlovákok is megnyerik a két hátralévő mérkőzésüket, úgy hogy a horvátok előtte legyőzték Wales-et. Erre pedig sajnos van esélyük.

Játszunk el a gondolattal, hogy érvényesülnek a papírformák és legyőzzük az azerieket, a horvátok pedig Wales-ben diadalmaskodnak. Ekkor a horvátok már biztos továbbjutóként fogadhatnák a szlovákokat. Wales-nek még megmaradna az esélye a továbbjutásra akkor, ha a horvátok a szlovákokat is legyőzik, máskülönben nem valószínű, hogy odaérhetnének a második helyre.

Leegyszerűsítve, nem lenne rossz számunkra, ha döntetlennel zárulna a horvát-szlovák mérkőzés, hogyha előtte legyőzték Wales-et is a horvátok, mert ez esetben szinte borítékolható az, hogy Wales nem tud továbbjutni a csoportból, még akkor sem, ha felülmúlnak minket. Így viszont kevésbé lesznek motiváltak ellenünk.

Egy másik lehetséges „út” az Eb-re, hogyha a horvátok nem nyernek Wales-ben. Ez azt jelentené, hogy mindenképpen egy motivált walesi csapat ellen kellene nyernünk az utolsó fordulóban, viszont vagy a horvátokat vagy pedig a szlovákokat biztosan magunk mögött tudhatnánk, ha nyerünk, függetlenül az egymás elleni mérkőzésüktől.

Amiben még bízhatunk, az Azerbajdzsán. Reméljük, hogy pontot/pontokat fognak szerezni a két riválisunkkal szemben, amivel alaposan felbolygathatnák a csoportot.

Egy biztos, Azerbajdzsánt le kell győzni vasárnap este!

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51329/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,2020-as Európa-bajnoki-selejtező

További cikkek

Magyar foci

NB I: már meg is van az Újpest új trénere

2020.06.01. 17:15
A fővárosi lila-fehér alakulat hivatalosan is megerősítette, hogy elválnak útjaik Nebojsa Vignjevic-csel, akit egy másik szerb szakember vált.

Magyar foci

NB I: egy korszak vége, már nem Vignjevic az Újpest vezetőedzője

2020.06.01. 15:20
Közös megegyezéssel szerződést bontott Nebojsa Vignjevic és az NB I-ben szereplő Újpest. A szerb tréner 2013 ősze óta irányította a lila-fehéreket.

Magyar foci

NB I: Hornyák szerint hatvan percig jobban futballoztak a bajnoknál

2020.06.01. 09:50
Szerhij Rebrov nem keseredett el a megszerzett egy pont miatt, Pisont István szerint fontos győzelmet aratott a Honvéd, Debrecenben mindenki szomorú. Nyilatkozatok.

Külföldi foci

A hónap amikor újjáéledt a sportvilág - avagy erről írtunk májusban

2020.06.01. 08:00
Másfél hónapra megbénította a sportvilágot a koronavírus-járvány. Szerencsére május közepétől több sportágban is újraindult az élet, számos …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: nem bírt a Puskás Akadémiával a Ferencváros

2020.05.31. 23:00
A MOL Fehérvár FC után a Ferencváros is értékes pontokat hullajtott a magyar élvonal 26. fordulójában.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: emberhátrányban játszva is legyőzte a Honvéd a Debrecent

2020.05.31. 20:50
A Magyar Kupa döntőjébe jutott Budapest Honvéd otthon tartotta a három pontot, miután 3-1-re legyőzte a Debreceni VSC-t a magyar élvonal 26. …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: Soroksárról igazolt középpályást a Budafok

2020.05.31. 14:50
Lőrinczy Attila személyében élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező középpályást igazolt a Budafok.

Magyar foci

Labdarúgó NB I: nem volt könnyű a kupakiesés után játszani Joan Carrillo szerint

2020.05.31. 09:40
A MOL Fehérvár FC edzője örült, hogy újra velük voltak a szurkolók, de sajnálja, hogy nem sikerült győzelemmel megörvendeztetni …

Magyar foci

Közvetítések: nagyot léphet a bajnoki cím felé a Ferencváros

2020.05.31. 07:45
A Puskás Akadémia ellen tehet nagy lépést a bajnoki cím felé a Ferencváros, míg a Debrecen a Budapest Honvéd ellen kerülhetne távolabb a kiesőzónától.

Magyar foci

NB I: nem bírt a Fehérvár a Pakssal

2020.05.30. 22:55
A kiesés elől menekülő Paksi FC hazai pályán döntetlent játszott a MOL Fehérvár FC-vel a magyar bajnokság 26. fordulójában.