Eb-selejtező: ezek az eredmények szükségesek a kijutáshoz

Balázs Dávid
Balázs Dávid

A tegnapi vereség és a Szlovákia-Wales döntetlen tovább nehezíti a helyzetünket.

Fotó: iszolnok.hu

Kikapott a magyar válogatott Horvátországban, ami „betervezett” verségnek is betudható, viszont a csoport másik mérkőzésén számunkra kedvezőtlen eredmény született. A szlovákok döntetlent játszottak Wales ellen, amivel északi szomszédjaink 1 ponttal elénk kerültek. Ez pedig azt jelenti, hogy a hátralévő két fordulóban több pontot kell szereznünk náluk.

Mind a magyarok, mind pedig a szlovákok fogadják még Azerbajdzsánt. Nem lebecsülve az azerieket, a papírforma alapján mindkét válogatottnak be kell húznia azt a mérkőzését. Ez esetben viszont az fog dönteni, hogy le tudjuk-e idegenben győzni Wales-et. Ha mindkét hátralévő mérkőzésünket behúzzuk, akkor csak abban az esetben nem végzünk a csoport második helyén, hogyha a szlovákok is megnyerik a két hátralévő mérkőzésüket, úgy hogy a horvátok előtte legyőzték Wales-et. Erre pedig sajnos van esélyük.

Játszunk el a gondolattal, hogy érvényesülnek a papírformák és legyőzzük az azerieket, a horvátok pedig Wales-ben diadalmaskodnak. Ekkor a horvátok már biztos továbbjutóként fogadhatnák a szlovákokat. Wales-nek még megmaradna az esélye a továbbjutásra akkor, ha a horvátok a szlovákokat is legyőzik, máskülönben nem valószínű, hogy odaérhetnének a második helyre.

Leegyszerűsítve, nem lenne rossz számunkra, ha döntetlennel zárulna a horvát-szlovák mérkőzés, hogyha előtte legyőzték Wales-et is a horvátok, mert ez esetben szinte borítékolható az, hogy Wales nem tud továbbjutni a csoportból, még akkor sem, ha felülmúlnak minket. Így viszont kevésbé lesznek motiváltak ellenünk.

Egy másik lehetséges „út” az Eb-re, hogyha a horvátok nem nyernek Wales-ben. Ez azt jelentené, hogy mindenképpen egy motivált walesi csapat ellen kellene nyernünk az utolsó fordulóban, viszont vagy a horvátokat vagy pedig a szlovákokat biztosan magunk mögött tudhatnánk, ha nyerünk, függetlenül az egymás elleni mérkőzésüktől.

Amiben még bízhatunk, az Azerbajdzsán. Reméljük, hogy pontot/pontokat fognak szerezni a két riválisunkkal szemben, amivel alaposan felbolygathatnák a csoportot.

Egy biztos, Azerbajdzsánt le kell győzni vasárnap este!

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51329/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,2020-as Európa-bajnoki-selejtező

További cikkek

Magyar foci

Válogatott: Kleinheisler biztos nem utazik Wales-be

2019.10.21. 20:35
A magyar válogatott labdarúgóját a Horvátország elleni Európa-bajnoki selejtezőn állították ki.

Magyar foci

NB I: videón a ZTE–Honvéd előtti utcai összecsapás

2019.10.20. 13:10
Nincsenek jóban a kispesti és a zalaegerszegi szurkolók – ezt tudjuk már néhány éve. Most újra találkoztak és el is csattant néhány súlyos pofon.

Magyar foci

NB I: Rebrov több játékosát is lecserélte volna

2019.10.20. 10:35
Nebojsa Vignjevics szerint az Újpest játszott jobban a rangadón és így nem érdemelt csapata vereséget, míg Szerhij Rebrov a ferencvárosiak támadójátékát kritizálta a derbit követően.

Magyar foci

NB I: mindent kihagyott az Újpest, ferencvárosi győzelem a derbin

2019.10.19. 21:20
Hiába játszott mezőnyfölényben az Újpest a Ferencváros elleni derbin, a rangadón zöld-fehér győzelem született.

Magyar foci

NB I: megszakadt a Debrecen nyeretlenségi sorozata

2019.10.19. 19:45
Négy mérkőzés után nyert ismét a Debrecen a magyar élvonalban. A hajdúságiak 2-1-re győzték le a Diósgyőrt a 9. fordulóban.

Magyar foci

Csíkszentdomokoson sportközpont őrzi Buzánszky Jenő nevét

2019.10.19. 14:40
Nemzeti összefogással épülhetett új sportközpont a székelyföldi Csíkszentdomokoson.

Magyar foci

NB I: a derbi a forduló csúcspontja

2019.10.19. 14:10
Hat mérkőzést rendeznek a labdarúgó élvonal 9. fordulójában a mai napon, ám egyik sem kap olyan figyelmet, mint a Ferencváros-Újpest derbi.

Magyar foci

Kisvárda: egyre szövevényesebb Miriuta kirúgásának ügye

2019.10.18. 12:40
A szabolcsi klub a közelmúltban váltott edzőt: Vasile Miriutának megköszönték az eddigi munkát.

Magyar foci

Kispályás vébé, vízilabda BL, labdarúgás, tenisz, kosár – színes pénteki program

2019.10.18. 07:30
Szlovénia ellen folytatja a kispályás válogatott a világbajnoki szereplését. Nagyobb gyepen nézhetjük a PSG-t és a …

Magyar foci

U17-es labdarúgó-vb: Preisinger a nyolcaddöntőbe akar jutni a válogatottal

2019.10.17. 21:30
Preisinger Sándor szövetségi edző kijelentette, hogy a magyar válogatott egyértelmű célja az, hogy csoportjából a nyolcaddöntőbe jusson a jövő …