Eb-selejtező: egy győzelemre a Puskás Aréna

Balázs Dávid
Balázs Dávid

Nemcsak a magyar sikernek örülhettünk tegnap, hanem a Wales-Horvátország döntetlennek is.

Fotó: Reuters

Ha papírforma eredmények születnek a hátralévő találkozókon, akkor Magyarország a csoport 4. helyén fog végezni, viszont egy Wales-ben aratott győzelemmel biztos Eb résztvevők lennénk.

Furcsán hangozhat, de a Wales-Horvátország mérkőzésen bármilyen eredmény jó volt nekünk. Így is, úgy is győznünk kell az utolsó fordulóban, viszont azzal, hogy a horvátok nem nyertek, biztosra vált, hogy Wales-ben egy győzelem esetén legrosszabb esetben is a csoport második helyén zárunk. A döntetlennel mögöttünk maradtak a walesiek, amivel él az a remény, hogy egy pont elhozatala a szigetországból is elégséges lehet az Eb részvételhez. Ehhez persze az szükségeltetik, hogy a szlovákok maximum 2 pontot szerezzenek Horvátország és Azerbajdzsán ellen. Így, hogy a horvátok még nem biztos kijutók, komolyan fogják venni Szlovákia legyőzését és láthattuk tegnap, az azeriek képesek idegenben meglepetést okozni, ha hagyják nekik.

Roppant nehéz dolgunk lesz Wales-ben, de hátha ott "is" besegítenek az azeriek. Kétségtelenül, ha győzedelmeskedni tudunk, azzal bizonyítjuk Európának, hogy a három vereség ellenére is megérdemelten vagyunk kint az Eb-n. Végződjön bárhogy az utolsó mérkőzésünk az, hogy 12 pontot szereztünk már, hatalmas teljesítmény egy ennyire erős csoportban. Főleg úgy, hogy legyőztük a vb döntőst. Folyamatosan tartjuk a lépést a jóval erősebb kerettel rendelkező vetélytársakkal, mi több, a legtöbbször előttük vagyunk.

A következő fordulóban mi pihenünk, így ha hátradőlve nem is, de nyugodtan szemlélhetjük az eseményeket. Ha a szlovákok győznek Horvátországban, az Azerbajdzsán-Wales mérkőzéstől függetlenül nyernünk kell az utolsó fordulóban. Viszont, ha mindeközben nem nyernek a walesiek, már nem juthatnak tovább, ami hatással lehet a motivációjukra. Egy biztos, Wales nem kaphat ki Azerbajdzsán ellen.

A legjobb számunkra az lenne, ha Wales és Szlovákia is kikapna a következő körben. Meg persze, ha Bale kapna egy sárgát, akkor nem játszhatna ellenünk. Mindettől függetlenül, ha győzünk, akkor biztosan kijutunk.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51380/pics/lead_800x600.gif
Magyar labdarúgás,Szlovákia,Horvátország,Wales,2020-as Európa-bajnoki-selejtező

További cikkek

Magyar foci

Közvetítések: kiesési rangadó az NB I-ben

2020.05.29. 07:30
A mai nap során láthatunk mérkőzést az NB I-ből, a Bundesligából is, de az online dartsbajnokság is folytatódik.

Magyar foci

Női NB I: kiütéses MTK-siker, a kék-fehérek mehetnek a BL-indulásért

2020.05.28. 22:15
Az MTK 5-1-re legyőzte a Diósgyőrt és így megmérkőzhet a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája-selejtezőjében való részvételért.

Magyar foci

Akik számára idő előtt véget ért a magyar futballidény - NB II

2020.05.28. 17:55
A napokban újraindult a magyarországi futballélet a Magyar Kupa, valamint az NB I mérkőzéseivel. A további bajnoki sorozatokat azonban befejezettnek nyilvánították. …

Magyar foci

Labdarúgás: hamarosan megkezdődhet a jegyárusítás a magyar mérkőzésekre

2020.05.28. 12:40
A Magyar Labdarúgó-szövetség a kormány legújabb rendelete után ajánlást fogalmazott meg a kluboknak, így hamarosan megkezdődik a jegyárusítás …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: már a következő mérkőzésre koncentrál Rebrov

2020.05.28. 09:20
A Ferencváros kulcsfontosságú győzelmet szerzett, amely Sergei Rebrov szerint megérdemelt volt.

Magyar foci

Ismét lehet látogatni a szabadtéri sportrendezvényeket

2020.05.28. 08:30
A Magyar Közlöny május 27-i számában megjelentek alapján a kormány megengedi a szabadtéri sportrendezvények látogatását.

Magyar foci

Közvetítések: visszatér a magyar női labdarúgás

2020.05.28. 07:30
A férfi labdarúgó Magyar Kupa és az NB I után a női labdarúgás is visszatér Magyarországra.

Magyar foci

NB I: Boli korai góljával a Ferencváros nyerte a derbit

2020.05.27. 21:55
A listavezető Ferencváros 1-0-ra győzött az Újpest otthonában a magyar bajnokság 20. fordulójában pótolt mérkőzésen.

Magyar foci

Közvetítések: az Újpest-Ferencváros derbi lesz a nap fénypontja

2020.05.27. 07:30
Legalábbis ebben reménykedünk. Mindenesetre a televízió ismét élő mérkőzéseket közvetít szerdán, amihez jobb, ha újra hozzászokunk.

Magyar foci

NB I: megyei gólgépet igazol a Zalaegerszeg

2020.05.26. 20:55
Sallói István a Zalaegerszegi TE sportigazgatója a Nemzeti Sportnak megerősítette, hogy a zalai csapat szerződtette Zimonyi Dávidot, aki az elmúlt két felkészülési mérkőzésen is pályára lépett az …