Eb-selejtező: egy győzelemre a Puskás Aréna

Balázs Dávid
Balázs Dávid

Nemcsak a magyar sikernek örülhettünk tegnap, hanem a Wales-Horvátország döntetlennek is.

Fotó: Reuters

Ha papírforma eredmények születnek a hátralévő találkozókon, akkor Magyarország a csoport 4. helyén fog végezni, viszont egy Wales-ben aratott győzelemmel biztos Eb résztvevők lennénk.

Furcsán hangozhat, de a Wales-Horvátország mérkőzésen bármilyen eredmény jó volt nekünk. Így is, úgy is győznünk kell az utolsó fordulóban, viszont azzal, hogy a horvátok nem nyertek, biztosra vált, hogy Wales-ben egy győzelem esetén legrosszabb esetben is a csoport második helyén zárunk. A döntetlennel mögöttünk maradtak a walesiek, amivel él az a remény, hogy egy pont elhozatala a szigetországból is elégséges lehet az Eb részvételhez. Ehhez persze az szükségeltetik, hogy a szlovákok maximum 2 pontot szerezzenek Horvátország és Azerbajdzsán ellen. Így, hogy a horvátok még nem biztos kijutók, komolyan fogják venni Szlovákia legyőzését és láthattuk tegnap, az azeriek képesek idegenben meglepetést okozni, ha hagyják nekik.

Roppant nehéz dolgunk lesz Wales-ben, de hátha ott "is" besegítenek az azeriek. Kétségtelenül, ha győzedelmeskedni tudunk, azzal bizonyítjuk Európának, hogy a három vereség ellenére is megérdemelten vagyunk kint az Eb-n. Végződjön bárhogy az utolsó mérkőzésünk az, hogy 12 pontot szereztünk már, hatalmas teljesítmény egy ennyire erős csoportban. Főleg úgy, hogy legyőztük a vb döntőst. Folyamatosan tartjuk a lépést a jóval erősebb kerettel rendelkező vetélytársakkal, mi több, a legtöbbször előttük vagyunk.

A következő fordulóban mi pihenünk, így ha hátradőlve nem is, de nyugodtan szemlélhetjük az eseményeket. Ha a szlovákok győznek Horvátországban, az Azerbajdzsán-Wales mérkőzéstől függetlenül nyernünk kell az utolsó fordulóban. Viszont, ha mindeközben nem nyernek a walesiek, már nem juthatnak tovább, ami hatással lehet a motivációjukra. Egy biztos, Wales nem kaphat ki Azerbajdzsán ellen.

A legjobb számunkra az lenne, ha Wales és Szlovákia is kikapna a következő körben. Meg persze, ha Bale kapna egy sárgát, akkor nem játszhatna ellenünk. Mindettől függetlenül, ha győzünk, akkor biztosan kijutunk.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51380/pics/lead_800x600.gif
Magyar labdarúgás,Szlovákia,Horvátország,Wales,2020-as Európa-bajnoki-selejtező

További cikkek

Magyar foci

Így néz ki a Puskás Aréna a magasból – videó

2019.11.13. 13:40
Íme egy film a Puskás Arénáról, így azok is betekinthessenek, akiknek nem adatik meg az a szerencse, hogy pénteken ott legyen a megnyitón.

Külföldi foci

Sajtóhír: a Köln még nem adta fel Dárdai Pál szerződtetését

2019.11.13. 13:05
A Berliner Kurier úgy tudja, hogy továbbra is megy az egyeztetés Dárdai Pál és az 1. FC Köln között.

Magyar foci

Puskás Aréna: minden új – hasznos információk a meccsre indulóknak

2019.11.13. 12:45
A nemzeti stadion nemcsak belülről, hamem a környezetében is megváltozik. Azok a szerencsések, akik ott lehetnek az Uruguay elleni stadionavatón, ne …

Magyar foci

NB III: Taksonyba igazolt az egykori magyar gólkirály

2019.11.13. 10:10
Bajzát Péter másfél évvel ezelőtt bejelentette visszavonulását, de most mégis úgy döntött, hogy az NB III-as Taksonyban pályára lép.

Magyar foci

NB II: újra jött a nyíregyházi beugró – Lengyel a Szapri vezetőedzője

2019.11.13. 09:05
Ahogy egy évvel ezelőtt is, ezúttal is Lengyel Roland lett a Nyíregyháza megbízott vezetőedzője, most is a szezon végéig szól a megbízása.

Magyar foci

NB III: már nem Várhidi Péter az Ózd vezetőedzője

2019.11.13. 08:10
A korábbi szövetségi kapitány közleményben jelentette be, hogy elhagyja a borsodi klubot, ahol gyakorlatilag nincs értelme a munkának.

Magyar foci

Válogatott: Willi Orbán nem játszik Wales ellen

2019.11.13. 07:45
Újabb vizsgálatokon esett átt az RB Leipzig védője és kiderült, hogy nem javul az állapota, nem lehet ott Wales ellen a sorsdöntő selejtezőn.

Magyar foci

Női labdarúgó Eb-selejtező: legyőztük a letteket

2019.11.12. 22:35
A magyar női labdarúgó-válogatott megszerezte első győzelmét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Szombathelyen négy gólos győzelmet arattak a lányok a lettek ellen.

Csapatsportok

Különleges nap a mai, négy éve győztük le a Norvégokat Oslóban

2019.11.12. 19:30
Négy évvel ezelőtt, november 12-én győztük le Norvégiát Oslóban, a többi pedig már történelem.

Csapatsportok

Eb-selejtező: ismét pirosban játszik ellenünk Wales

2019.11.12. 18:00
Nemcsak a magyar válogatott mezéről hullott le a lepel a napokban, hanem napvilágot látott Wales új meze is.