Labdarúgó NB I: a Kocsis János, Dajka László páros irányít Kisvárdán

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

December végéig a Kocsis János, Dajka László edzőpáros irányítja a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good szakmai munkáját.

A klub honlapján Révész Attila sportigazgató emlékeztetett, hogy Kocsis János évek óta tagja az edzői stábnak, többször látta már el a megbízott vezetőedzői szerepkört, munkájával pedig rendre elégedettek voltak.

Házon belül oldjuk meg az edzőkérdést december végéig. Kocsis János évek óta tagja az edzői stábnak, beugróként többször látta már el a megbízott vezetőedzői szerepkört, munkájával rendre elégedettek voltunk. Megérett arra a helyzet, hogy bizonyítási lehetőséget kapjon, így december végéig ő vezeti azt az edzői csapatot, amelynek korábbi vezetőedzőnk, Dajka László is tagja lesz. Az ő újbóli megbízatására a pro-licences végzettsége miatt is szükségünk van, de aktív résztvevője lesz a napi munkának, ahogy a legutóbbi szerepvállalásakor, úgy most is számítunk a tapasztalatára. Fontos számunkra fiataljaink felfelé áramoltatása, ennek az utóbbi hónapokban az akadémiánkon képzési igazgatóként foglalkoztatott Dajka László volt a felelőse, így ebben a kérdésben ő biztosítja a folytonosságot. Éppen ezért Dajka László megtartja az utánpótlásban betöltött feladatát is, mert nagyon fontos számunkra a jelenlegi magas szintű nevelőmunka folytatása, a fiatalok felkarolása. Nem fordulhat elő az, ami a legutóbbi meccsünkön, hogy a hiányos a cseresorunk, miközben a második csapatunkból többeket is be lehetett volna nevezni a meccskeretbe. Hosszú ideje tagja az edzői csapatunknak Kocsis János mellett Erős Gábor és Bodnár László is, ők ugyancsak tudják mik az elvárásaink, hiszen az elmúlt öt-hat évben az edzői korszakom alatt is az irányításom alá tartoztak, akár játékosként, akár kollégaként. Meglátjuk, mit tanultak ebben az időszakban, mennyire sikerült őket felkészíteni, és döntéshelyzetben hogyan látják el feladatukat – folytatta Révész Attila. – Ők így együtt továbbra is egy csapatban dolgoznak, Kocsis János vezetésével, de utóbbi meccsel majd a jövőben, vagyis ő áll majd ki a kispad elé, és instruálja a csapatot. A szabályoknak megfelelően a médiával Dajka László tartja majd a kapcsolatot, ő nyilatkozik majd a mérkőzéseket követően is, de szakmai kérdésekben a döntő szót Kocsis János mondja ki. Ismétlem, eljött az idő arra, hogy helyzetbe hozzuk a saját nevelésű edzőinket is, ez azért is fontos, hogy az utánpótlásunkban alkalmazott játékrendszer hasonló legyen, mint a felnőtteknél.”

A sportigazgató elmondta, Kocsis irányítja a csapatot a kispad mellől a mérkőzéseken, szakmai kérdésekben övé a döntő szó, de a sajtónak Dajka nyilatkozik majd. A duó munkáját pályaedzőként Erős Gábor és Bodnár László segíti.

Kisvárdán múlt kedden közös megegyezéssel bontottak szerződést Miriuta László vezetőedzővel, azóta megbízott trénerként Kocsis készítette fel a szabolcsi csapatot.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51420/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,NB I,Kisvárda Master Good

További cikkek

Magyar foci

Így néz ki a Puskás Aréna a magasból – videó

2019.11.13. 13:40
Íme egy film a Puskás Arénáról, így azok is betekinthessenek, akiknek nem adatik meg az a szerencse, hogy pénteken ott legyen a megnyitón.

Külföldi foci

Sajtóhír: a Köln még nem adta fel Dárdai Pál szerződtetését

2019.11.13. 13:05
A Berliner Kurier úgy tudja, hogy továbbra is megy az egyeztetés Dárdai Pál és az 1. FC Köln között.

Magyar foci

Puskás Aréna: minden új – hasznos információk a meccsre indulóknak

2019.11.13. 12:45
A nemzeti stadion nemcsak belülről, hamem a környezetében is megváltozik. Azok a szerencsések, akik ott lehetnek az Uruguay elleni stadionavatón, ne …

Magyar foci

NB III: Taksonyba igazolt az egykori magyar gólkirály

2019.11.13. 10:10
Bajzát Péter másfél évvel ezelőtt bejelentette visszavonulását, de most mégis úgy döntött, hogy az NB III-as Taksonyban pályára lép.

Magyar foci

NB II: újra jött a nyíregyházi beugró – Lengyel a Szapri vezetőedzője

2019.11.13. 09:05
Ahogy egy évvel ezelőtt is, ezúttal is Lengyel Roland lett a Nyíregyháza megbízott vezetőedzője, most is a szezon végéig szól a megbízása.

Magyar foci

NB III: már nem Várhidi Péter az Ózd vezetőedzője

2019.11.13. 08:10
A korábbi szövetségi kapitány közleményben jelentette be, hogy elhagyja a borsodi klubot, ahol gyakorlatilag nincs értelme a munkának.

Magyar foci

Válogatott: Willi Orbán nem játszik Wales ellen

2019.11.13. 07:45
Újabb vizsgálatokon esett átt az RB Leipzig védője és kiderült, hogy nem javul az állapota, nem lehet ott Wales ellen a sorsdöntő selejtezőn.

Magyar foci

Női labdarúgó Eb-selejtező: legyőztük a letteket

2019.11.12. 22:35
A magyar női labdarúgó-válogatott megszerezte első győzelmét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban. Szombathelyen négy gólos győzelmet arattak a lányok a lettek ellen.

Csapatsportok

Különleges nap a mai, négy éve győztük le a Norvégokat Oslóban

2019.11.12. 19:30
Négy évvel ezelőtt, november 12-én győztük le Norvégiát Oslóban, a többi pedig már történelem.

Csapatsportok

Eb-selejtező: ismét pirosban játszik ellenünk Wales

2019.11.12. 18:00
Nemcsak a magyar válogatott mezéről hullott le a lepel a napokban, hanem napvilágot látott Wales új meze is.