Labdarúgó NB I: a Kocsis János, Dajka László páros irányít Kisvárdán

Szupkai Gábor
Szupkai Gábor

December végéig a Kocsis János, Dajka László edzőpáros irányítja a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Kisvárda Master Good szakmai munkáját.

A klub honlapján Révész Attila sportigazgató emlékeztetett, hogy Kocsis János évek óta tagja az edzői stábnak, többször látta már el a megbízott vezetőedzői szerepkört, munkájával pedig rendre elégedettek voltak.

Házon belül oldjuk meg az edzőkérdést december végéig. Kocsis János évek óta tagja az edzői stábnak, beugróként többször látta már el a megbízott vezetőedzői szerepkört, munkájával rendre elégedettek voltunk. Megérett arra a helyzet, hogy bizonyítási lehetőséget kapjon, így december végéig ő vezeti azt az edzői csapatot, amelynek korábbi vezetőedzőnk, Dajka László is tagja lesz. Az ő újbóli megbízatására a pro-licences végzettsége miatt is szükségünk van, de aktív résztvevője lesz a napi munkának, ahogy a legutóbbi szerepvállalásakor, úgy most is számítunk a tapasztalatára. Fontos számunkra fiataljaink felfelé áramoltatása, ennek az utóbbi hónapokban az akadémiánkon képzési igazgatóként foglalkoztatott Dajka László volt a felelőse, így ebben a kérdésben ő biztosítja a folytonosságot. Éppen ezért Dajka László megtartja az utánpótlásban betöltött feladatát is, mert nagyon fontos számunkra a jelenlegi magas szintű nevelőmunka folytatása, a fiatalok felkarolása. Nem fordulhat elő az, ami a legutóbbi meccsünkön, hogy a hiányos a cseresorunk, miközben a második csapatunkból többeket is be lehetett volna nevezni a meccskeretbe. Hosszú ideje tagja az edzői csapatunknak Kocsis János mellett Erős Gábor és Bodnár László is, ők ugyancsak tudják mik az elvárásaink, hiszen az elmúlt öt-hat évben az edzői korszakom alatt is az irányításom alá tartoztak, akár játékosként, akár kollégaként. Meglátjuk, mit tanultak ebben az időszakban, mennyire sikerült őket felkészíteni, és döntéshelyzetben hogyan látják el feladatukat – folytatta Révész Attila. – Ők így együtt továbbra is egy csapatban dolgoznak, Kocsis János vezetésével, de utóbbi meccsel majd a jövőben, vagyis ő áll majd ki a kispad elé, és instruálja a csapatot. A szabályoknak megfelelően a médiával Dajka László tartja majd a kapcsolatot, ő nyilatkozik majd a mérkőzéseket követően is, de szakmai kérdésekben a döntő szót Kocsis János mondja ki. Ismétlem, eljött az idő arra, hogy helyzetbe hozzuk a saját nevelésű edzőinket is, ez azért is fontos, hogy az utánpótlásunkban alkalmazott játékrendszer hasonló legyen, mint a felnőtteknél.”

A sportigazgató elmondta, Kocsis irányítja a csapatot a kispad mellől a mérkőzéseken, szakmai kérdésekben övé a döntő szó, de a sajtónak Dajka nyilatkozik majd. A duó munkáját pályaedzőként Erős Gábor és Bodnár László segíti.

Kisvárdán múlt kedden közös megegyezéssel bontottak szerződést Miriuta László vezetőedzővel, azóta megbízott trénerként Kocsis készítette fel a szabolcsi csapatot.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51420/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,NB I,Kisvárda Master Good

További cikkek

Magyar foci

Közvetítések: kiesési rangadó az NB I-ben

2020.05.29. 07:30
A mai nap során láthatunk mérkőzést az NB I-ből, a Bundesligából is, de az online dartsbajnokság is folytatódik.

Magyar foci

Női NB I: kiütéses MTK-siker, a kék-fehérek mehetnek a BL-indulásért

2020.05.28. 22:15
Az MTK 5-1-re legyőzte a Diósgyőrt és így megmérkőzhet a Ferencvárossal a Bajnokok Ligája-selejtezőjében való részvételért.

Magyar foci

Akik számára idő előtt véget ért a magyar futballidény - NB II

2020.05.28. 17:55
A napokban újraindult a magyarországi futballélet a Magyar Kupa, valamint az NB I mérkőzéseivel. A további bajnoki sorozatokat azonban befejezettnek nyilvánították. …

Csapatsportok

Kézilabda NB I: megvan az új szezon kezdési időpontja

2020.05.28. 13:30
A Magyar Kézilabda-szövetség hivatalos oldalán közölte, hogy szeptember hatodikán elrajtol a női és a férfi kézilabda NB I új szezonja.

Magyar foci

Labdarúgás: hamarosan megkezdődhet a jegyárusítás a magyar mérkőzésekre

2020.05.28. 12:40
A Magyar Labdarúgó-szövetség a kormány legújabb rendelete után ajánlást fogalmazott meg a kluboknak, így hamarosan megkezdődik a jegyárusítás …

Magyar foci

Labdarúgó NB I: már a következő mérkőzésre koncentrál Rebrov

2020.05.28. 09:20
A Ferencváros kulcsfontosságú győzelmet szerzett, amely Sergei Rebrov szerint megérdemelt volt.

Magyar foci

Ismét lehet látogatni a szabadtéri sportrendezvényeket

2020.05.28. 08:30
A Magyar Közlöny május 27-i számában megjelentek alapján a kormány megengedi a szabadtéri sportrendezvények látogatását.

Magyar foci

Közvetítések: visszatér a magyar női labdarúgás

2020.05.28. 07:30
A férfi labdarúgó Magyar Kupa és az NB I után a női labdarúgás is visszatér Magyarországra.

Magyar foci

NB I: Boli korai góljával a Ferencváros nyerte a derbit

2020.05.27. 21:55
A listavezető Ferencváros 1-0-ra győzött az Újpest otthonában a magyar bajnokság 20. fordulójában pótolt mérkőzésen.

Magyar foci

Közvetítések: az Újpest-Ferencváros derbi lesz a nap fénypontja

2020.05.27. 07:30
Legalábbis ebben reménykedünk. Mindenesetre a televízió ismét élő mérkőzéseket közvetít szerdán, amihez jobb, ha újra hozzászokunk.