Rögbi-vb: Anglia és Új-Zéland jutott elődöntőbe (videó)

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Nem született meglepetés a Japánban rendezett rögbi-világbajnokság mai negyeddöntőiben, így Anglia és Új-Zéland megmérkőzhet egymással a legjobb négy között. 

Anglia-Ausztrália 40-16

Anglia csak azért nem százszázalékos mérleggel jutott tovább csoportjából, mert a franciák elleni időjárás miatt elmaradó mérkőzést döntetlennek könyvelték el, míg az ausztrálok Wales mögött mentek tovább másodikként. 

A két válogatott a legutóbbi két évben is megmérkőzött egymással és mindkétszer sima angol sikerült, így ők voltak az Oitában rendezett meccs esélyesei. Az első félidőben az ausztrálok szerezték meg a vezetést, ám Anglia ezután egyértelműen fölénybe kerültek. Az óceániaiak csak büntetőből voltak eredményesek az első játékrészben, az angoloknál Jonny May két célt is elért. 

A 17-9-es első félidőt követően az ausztrálok hamar felzárkóztak egy cél és egy jutalomrúgás miatt egy pontra, ám innentől kezdve már nem szereztek pontot. Az európai csapat végül 23 pontot szerzett a második negyven perc során. Owen Farrell összesen 20 pontot szerzett, mivel négy jutalomrúgást és négy büntetőt is belőtt. 

Anglia története során ötödik alkalommal, 2007 óta először jutott el a legjobb négy közé világbajnokságon. 

Új-Zéland-Írország 46-14

A kétszeres címvédő új-zélandi válogatott három győzelme mellett szintén egy meccselmaradás miatti döntetlennel lépett tovább a csoportjából és visszavette a világranglista-elsőséget Walestől. Írország a csoportban legyőzte Skóciát és a házigazda Japán mögött másodikként jutott tovább. 

A világranglista negyedik helyén álló írek egy világbajnokság kivételével mindig bejutottak a legjobb 8 közé, ám ott mindig vereséget szenvedtek. Bár a két gárda legutóbbi meccsén ír siker született az esélyek a címvédőnek kedveztek. 

Új-Zéland nem is bízott semmit a véletlenre és már az első félidőben 22-0-ra elhúzott a két célig jutó Aaron Luke Smith vezérletével. Az írek a második félidőre ugyan kissé összekapták magukat, de nem tudtak mit kezdeni a hétszer is ötpontos akciót befejező címvédővel. 

Az új-zélandi nemzeti együttes kilencből nyolcadik alkalommal jutott el a világbajnokság elődöntőjébe. 

Holnap Wales–Franciaország és Japán–Dél-Afrika negyeddöntőket rendeznek. Az angol-új-zélandi elődöntőre október 26-án kerül sor. 

Címkék: Rögbi
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51474/pics/lead_800x600.jpg
Rögbi

További cikkek

Csapatsportok

Rögbi: másfél évtizedes nézőcsúcs

2020.06.14. 13:40
43 ezer néző előtt rendezték meg a Blues–Hurricanes rögbimérkőzést az aucklandi Eden Parkban. Másfél évtizede nem látogatott ki ennyi ember Super Rugby-mérkőzésre.

Csapatsportok

Rögbi: tízezrek előtt tért vissza a sportág Új-Zélandon

2020.06.13. 14:55
Több, mint 20 000 néző vett részt azon a rögbimérkőzésen Új-Zélandon, amely több, mint három hónapja az első olyan találkozó volt, amelyet közönség előtt játszottak.

Csapatsportok

Az ausztrálok lazábban veszik a korlátozásokat

2020.03.22. 11:35
Az ausztrál miniszterelnök, Scott Morrison kijelentette, hogy az ausztrál ligarögbi-bajnokság, a labdarúgó-bajnokság és az ausztrál futball-liga küzdelmei folytatódhatnak.

Csapatsportok

Rögbi-vb: Dél-Afrika harmadszor is világbajnok

2019.11.02. 11:55
Dél-Afrika győzelmével zárult IX. rögbi-világbajnokság miután az immáron háromszoros világbajnok gárda 32-12-re legyőzte Angliát a Jokohamában rendezett döntőben.

Csapatsportok

Rögbi-vb: Új-Zéland könnyedén nyerte a bronzmérkőzést

2019.11.01. 12:45
Új-Zéland lett a Japánban rendezett rögbi-világbajnokság bronzérmese miután a harmadik helyért vívott mérkőzésen 40-17-re győzött Wales ellen.

Csapatsportok

Rögbi-vb: Dél-Afrika lesz az angolok ellenfele a döntőben

2019.10.27. 13:30
Dél-Afrika óriási csatában 19-16-ra győzött Wales ellen, így bejutott a Japánban rendezett rögbi-világbajnokság döntőjébe.

Csapatsportok

Rögbi-vb: Anglia meggátolta a címvédést

2019.10.26. 15:00
Meglepetésre Anglia 19-7-re legyőzte Új-Zélandot és így elsőként bejutott a Japánban rendezett rögbi-világbajnokság döntőjébe.

Csapatsportok

Rögbi-vb: nincs meglepetés a negyeddöntőkben (videó)

2019.10.20. 15:25
Wales óriási csatában 20-19-re legyőzte Franciaországot, míg a házigazda Japán 26-3-ra kikapott Dél-Afrikától a rögbi-világbajnokság vasárnapi negyeddöntőiben.

Csapatsportok

Kiss Antal: Mérföldkőhöz érkezett a magyar rögbi

2019.10.08. 15:10
A Budapesti Rögbi Központ átadása nem pusztán egy ceremónia lesz, hanem történelmi pillanat is egyben.

Csapatsportok

Rögbi: már nem Új-Zéland vezeti a világranglistát

2019.08.18. 13:20
Tíz év után letaszították a rögbi-világranglista éléről Új-Zélandot, hétfőtől Wales vezeti majd a rögbi világszövetség (World Rugby) összesítését, miután a szeptemberben …