NB I: Rebrov több játékosát is lecserélte volna

Kálovics Tibor
Kálovics Tibor

Nebojsa Vignjevics szerint az Újpest játszott jobban a rangadón és így nem érdemelt csapata vereséget, míg Szerhij Rebrov a ferencvárosiak támadójátékát kritizálta a derbit követően. 

Ferencvárosi TC-Újpest FC 1-0 (1-0)

Szerhij Rebrov (Ferencváros)Tudjuk, hogy ez a mérkőzés sokat jelent a szurkolóknak, fontos három pontot gyűjtöttünk. Nem vagyok elégedett a támadójátékunkkal, a játékosaim valószínűleg nagyon a végeredményre koncentráltak, szerették volna megnyerni ezt a meccset. Támadójátékban javulnunk kell, ha tehettem volna, valamennyi csatárunkat lecseréltem volna szombat este.Néhány játékosom nem 100 százalékos állapotban tért vissza a válogatott szünetről, ráadásul az Újpest elleni meccs előtt kiesett három védőnk, így olyan védősorral kellett játszanunk, amelyet korábban nem próbáltunk. Nem voltam boldog a padon, amikor a szurkolók fütyültek a második játékrészben, tudom, hogy javítanunk kell bizonyos dolgokon. (fradi.hu)

Nebojsa Vignjevics (Újpest): Nos, mit is mondhatnék egy ilyen mérkőzés után? Egyértelműen az Újpest volt ma jobb csapat. Őszintén szólva nem is tudtam, hogy ennyivel jobbak vagyunk. Akár idegenbeli, akár hazai találkozóról legyen szó, volt, hogy nyertünk, de ilyen erős dominanciát még soha nem produkált a csapatom, mint mai mérkőzés során. Tulajdonképpen minden lehetőségünk megvolt, de nem sikerült gólra váltani. Ezzel szemben az ellenfelünknek egy lehetősége volt, azt ki is használták és ezen dőlt el a mérkőzés. Gratulálok a játékosaimnak, kiválóan játszottak, de nem sikerült megnyernünk a meccset. (ujpestfc.hu)

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

Herczeg András (DVSC): Az előzmények ismeretében nagyon nehéz mérkőzés volt, mert mindannyiunkat megviselt az előző négy találkozó, ahol nem játszottak le minket, de egymás után mégis vereséget szenvedtünk.
Ma óriási akarattal, elszántsággal lépett pályára a csapat, sikerült megszerezni a vezetést. Ezt követően elbizonytalanodtunk, idegesek voltunk, higgadtabban kellett volna játszani. A DVTK többet támadott, egyenlítettek is a második félidő elején. A kiállítást követően még nagyobb elszántsággal folytatták a srácok a találkozót.Tíz emberrel talán jobban játszottunk, mindenki elővette rejtett tartalékait. A mérkőzés ezen időszakában a DVTK támadott, de mindkét csapatnak voltak helyzetei. Nagyszerűen védett Nagy Sándor, bravúrokat mutatott be. A siker értékét növeli, hogy egy jól játszó DVTK ellen sikerült győzni.
Gratulálok a Szívtiprók 25. születésnapjához, és ahogy az elmúlt 25 évben, úgy ma is sokat tettek hozzá a sikerhez.

Feczkó Tamás (DVTK): - Mindenekelőtt gratulálok Herczeg Andrásnak és csapatának a győzelemhez! Ilyen hangulatban élmény játszani, erre van szüksége a magyar labdarúgásnak.
Az első félidőben gólokkal kellet volna vezetnünk, Nagy Sándor három parádés védéssel tartotta életben csapatát. Pozitívumként említhetem, hogy amit kitaláltunk, az működött, helyzeteket alakítottunk ki, ugyanakkor bosszúság, hogy ezeket a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni. A szögleteknél mélyen védekezett a DVSC, amire Márkvárt Dávid hívta fel erre a figyelmet, a szünetben megbeszéltük, hogy az első szögletet így rúgjuk, ebből született a gól.
Ha a labdarúgás pontozásos sortág lenne, akkor egészen másként alakul az eredmény, de a focit gólra játsszák. Még fejlődnünk kell abban, hogy ne csak kialakítsuk a helyzeteket, ziccereket, hanem gólra is váltsuk azokat. Úgy látszik, a sors istennőjének még udvarolni kell, mert nem fogja a kezünket, pedig ma mindent megtettünk a győzelem érdekében. 
Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, mert a DVSC otthonában dominálni és ilyen teljesítményt nyújtani csak nagyon kevés csapat tud.
Magasan ezen a mérkőzésen játszottunk a legjobban, hétről hétre fejlődünk, ami a helyzetek számában is látszik. Igazi egységes csapatként támadtunk és védekeztünk, azonban a DVSC annyiban jobb csapat, hogy egy helyzetből egyet értékesített is, nekünk ebben még fejlődnünk kell. (dvtk.eu)

Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 0-0

Marko Nikolics (Fehérvár)Gratulálok mindkét csapat játékosainak, jó mérkőzést játszottak. Igaz, hogy gól nem esett, de egy igen komoly találkozót láthattak ma a nézők. Igazi száz százalékos lehetőség talán nem is volt, de azért mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A Mezőkövesd nem véletlenül második, minőségi a kerete, egységesek és stílusos focit játszanak, de a védekezést sikerült megoldani. A támadó harmadban viszont ennél több kell. Volt, hogy az utolsó passzok nem ültek, a beadások is hiába jöttek mindkét oldalról folyamatosan, vagy egy kicsit hosszú volt, vagy egy kicsit rövid...A pálya talaja nem volt ideális, ez nem segítette egyik csapatot sem, de koncentrációval és nagyobb türelemmel jobban meg lehetett volna oldani ezeket a szituációkat. A kispadon úgy éreztem, ez egy tipikus egygólos meccs lesz, de végül az az egy gól sem született meg. Köszönöm a szurkolóknak, hogy ma este is elutaztak és a helyszínen biztatták a csapatot.

Kuttor Attila (Mezőkövesd): Jó mérkőzés volt, annak ellenére mondom ezt, hogy 0-0 lett. Két nagyon jó csapat találkozott és jó futballt mutattak be a csapatok. Úgy érzem, hogy kicsit közelebb álltunk a győztes gólhoz, de a döntetlen után is gratuláltam a srácoknak, mert ez férfimunka volt, amit letettek a pályára. (molfehervarfc.hu)

ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)

Giuseppe Sannio (Honvéd): Ez a mai egy kétarcú találkozó volt. Az első félidőben behúzott kézifékkel játszott a csapatom. A második félidőben aztán láthatták azokból a lehetőségekből amikkel rendelkeztünk valamint a labdabirtoklásból, hogy végül megérdemelten hoztuk el a győzelmet. Szeretném kifejezni az ellenfélnek az elismerésem, mert rendkívül jó csapat és mivel jól játszottak, annál is inkább értékelem a győzelmet. (honvedfc.hu)

Dr. Dobos Barna (ZTE):Szomorúak vagyunk az eredményt illetően. Voltak fordulópontjai a mérkőzésnek, amikből rosszul jöttünk ki, ráadásul egy oldalról érkező beadást nem tudtunk hatástalanítani, ami döntőnek bizonyult. Olyan szempontból nem volt szerencsénk, hogy az első félidőben a játékvezetők nem vették észre, amikor Ben-Hatira rálépett Zoran Lesjak Achillesére, amiért megkaphatta volna a második sárga lapját, ezen kívül az ellenünk megítélt büntető is igencsak vitatható, bár ott szerencsére Demjén Patrik bravúrral védett. Számítottunk rá, hogy nem lesz sok helyzetünk, sajnos amik megvoltak, azokat sem tudtuk kihasználni.(ztefc.hu)

Puskás Akadémia FC - Paksi FC 4-2 (2-1)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): Örülök az eredménynek. Kicsit hátrányból kezdtük amit elvártam, a Paks védekező játéka és ellentámadásai miatt. Megint kicsit gond volt a középpályával a gyorsasággal. Fontos volt, hogy a korai védőhiba után, amiből a gólt kaptuk  Meissner visszahozta az eredményt. Azt mondom, hogy nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, kötelező győzelmet arattuk. Azt éreztem, hogy ebből többet kihozhattunk volna. Úgy érzem, hogy még jobbak is lehettünk volna ha a középpályán kicsit aktívabbak vagyunk. (pafc,hu)

Tomiszlav Szivics (Paks)A meccs előtt határozott elképzelésem volt az összecsapásról, és, ahogy már sokszor, most is jól kezdtünk. Megszereztük a vezetést, majd gólokat(!) ajándékoztunk(!) az ellenfelünknek. Elkéstünk a blokkokkal, nem figyeltünk oda, ilyen hibákat nem szabad véteni. A második játékrészben ugyanez, a harmadik PAFC-gól után még felálltunk, mi is betaláltunk, majd megint kaptunk egyet… Szeretnék már egy olyan meccset játszani, ahol nekünk ajándékoznak, mi ezt minden héten elkövetjük, erről komolyan beszélgetnünk kell a jövő héten. Ha vezető gólt szerzel idegenben, annak erőt és motivációt kell adni, nem pedig a hazai csapatot kell felpörgetnie… Gratulálok a Puskás Akadémiának a győzelemhez. (paksifc.hu)

Kaposvári Rákóczi FC-Kisvárda 0-2 (0-1)

Disztl László (Kaposvár): Az első félidőben nem voltunk elég élesek és koncentráltak. Sok labdát és párharcot vesztettünk el, s egy távoli lövésből gólt kaptunk. A második félidőben mindent megtettünk azért, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Az előző héten is azt nyilatkoztam, hogy sem a médiától, sem a játékvezetőktől nem kapjuk meg a kellő tiszteletet, ezt ezen a mérkőzésen is éreztem. Gondolok itt arra, hogy a második kisvárdai gól előtt a játékvezető belefújt a sípjába, mégis tovább engedte az akciót.

Dajka László (Kisvárda): Kiegyenlített játék folyt az első félidőben, majd egy nagyon fontos gólt szereztünk. Ezt követően két-három jó kontrát is vezettünk, melyeket góllal kellett volna befejezni. A második félidőben beszorított minket a hazai csapat, de ezt az időszakot sikerült átvészelnünk, s egy kontra végén eldöntöttük a mérkőzést. A meccs összképét tekintve megérdemelten nyertünk. (rakoczifc.hu)

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51495/pics/lead_800x600.jpg
Magyar labdarúgás,Újpest,NB I,Ferencváros,Diósgyőri VTK,Debreceni VSC,Paksi FC,Bp. Honvéd,Mezőkövesd-Zsóry FC,Puskás Akadémia FC,Kisvárda Master Good,MOL Fehérvár FC,Kaposvári Rákóczi,Zalaegerszegi TE

További cikkek

Magyar foci

MLSZ: jövőre félpénzért?

2016.04.28. 10:45
Az idei hét helyett 3,9 milliárdot kap jövőre az MLSZ , 36 milliárd jut a Nemzeti Olimpiai Központra - derül ki az állami költségvetés tervezetéből

Magyar foci

Torghelle és Laczkó is hat meccset kapott

2016.04.27. 10:30
Az MLSZ fegyelmi bizottsága szigorúan büntette a játékvezetők meglökését.

Magyar foci

Kassai Viktor edzőtáborban

2016.04.27. 10:20
Az UEFA olyan rendszert készített a bíróknak, amelynek segítségével otthon is gyakorolhatnak.

Magyar foci

Női foci: magyar hatos az albánoknak

2016.04.26. 17:15
Felkészülési mérkőzésen 6-0-ra nyert Albánia ellen Gyirmóton a magyar válogatott

Magyar foci

Nem érti, de nem is csodálkozik a döntésen a Vasas ügyvezetője

2016.04.26. 16:55
"Minden idők legrendezetlenebb bajnokságában én már semmin sem csodálkozom" - reagált az MLSZ döntésére Vancsa Miklós

Magyar foci

Mégis Dunaújvárosban lesz az MTK-Vasas bajnoki mérkőzés

2016.04.26. 16:45
Az MTK kérésére az MLSZ módosította a szombati, kiesés szempontjából sorsdöntő találkozó helyszínét

Magyar foci

Kell a szkennel? - sokan már elfogadnák Kubatov ajánlatát

2016.04.26. 15:50
Elégedetlenek vezetőikkel az FTC eddig még nem szkennelt ultrái. Többségük állítólag már elfogadná a klub ajánlatát

Magyar foci

Labdarúgás: Futács Márkó hazatérhet

2016.04.26. 13:25
A csatár feljelentette klubját, mivel fél éve nem kapott fizetést, itthonról több klub is érdeklődik utána

Magyar foci

Labdarúgás: Dzsudzsák megsérült

2016.04.26. 08:10
Combsérülése miatt legalább két hetet kell kihagynia a magyar válogatott balszélsőjének

Csapatsportok

Élő sportközvetítések: BL-elődöntő és női foci

2016.04.26. 06:30
City-Real elődöntő a Bajnokok Ligájában, Albániát fogadja a magyar női labdarúgó-válogatott, tenisz-nagyüzem Estorilban