Nemzetközi Úszóliga: londoni vezetés, Hosszúék a harmadik helyen

MTI

Az első nap után a London Roar csapata vezet a Nemzetközi Úszóliga (ISL) budapesti állomásán.

Fotó: MTI

A szombati versenynapon remek hangulat uralkodott, körülbelül 2500 néző szurkolt a Duna Arénában zajló csapatversenyen.

Ahogy legutóbb Dallasban, úgy ezúttal is Hosszú Katinka csapata, az Iron - többek között kilenc magyarral -, az előző viadalon győztes, Kapás Boglárkával és Bernek Péterrel felálló London Roar, a Los Angeles Current és a New York Breakers küzdött egymással a pontokért. Ezen az estén 16 egyéni- és három váltószámot bonyolítottak le.

A magyarok közül először Milák Kristóf és Szabó Szebasztián ugrott medencébe 100 méter pillangón, előbbi második, utóbbi hatodik hellyel járult hozzá az Iron csapat pontszámaihoz. A nagymedencében 200 méteren világbajnok és világcsúcstartó Milák 50.28 másodperces ideje pályafutása legjobbja volt 25 méteres medencében. Női 400 méter vegyesen három magyarért szoríthatott a Duna Aréna közönsége, Hosszú Katinka favorithoz méltóan diadalmaskodott, Jakabos Zsuzsanna negyedik, Kapás Boglárka hatodik lett. Ugyanebben a számban a férfiaknál Verrasztó Dávid és Bernek Péter képviselte a hazai színeket, két külön klubban, előbbi a második, utóbbi a hatodik helyen zárt.

Az első váltószám a női 4x100 méter gyors volt: itt a londoniak nyertek, sikerüknek köszönhetően pedig elhúztak a tabellán az Irontól.

A program második része a férfi 200 méteres hátúszással kezdődött, Telegdy Ádám a negyedik Bernek Péter a nyolcadik lett.

Női 200 méter háton Hosszú és Burián Katalin ugrott vízbe, a számot előbbi 1:59.23-as világcsúcsától mindössze 25 századdal elmaradva a 19 éves ausztrál Minna Atherton nyerte, Hosszú második, Burián hatodik lett. Férfi 50 méter gyorson Szabó Szebasztián ötödikként végzett.

A második váltóversenyben, férfi 4x100 méter vegyesen az Iron - Bohus Richárddal, Milák Kristóffal és Szabó Szebasztiánnal - csak a harmadik legtöbb pontot gyűjtötte, a győztes londoniak előnye pedig tovább nőtt.

A harmadik etap kezdetén Hosszú 200 méter gyorson állt rajtkőre, majd csapott harmadikként a célba, a férfiaknál ugyanitt Milák Kristóf hetediknek érkezett be. Bohus Richárd 50 méter háton hatodik lett, míg Verrasztó Dávid 200 méter mellen hetedikként zárt.

 szombati versenynap utolsó számot, a férfi 4x100 méteres gyorsváltót - a medencében Kozma Dominikkal, Milák Kristóffal, Szabó Szebasztiánnal, Telegdy Ádámmal és Bohus Richárddal - összesítésben holtversenyben nyerte az Iron és a Los Angeles-i csapat. Ennek következtében az első nap után 251,5 ponttal a London Roar vezet, második a Los Angeles Current 212,5 ponttal, harmadik az Iron 203,5-tel, negyedik a New York Breakers 142,5 ponttal.

Az ISL-sorozat állomásain egyszerre négy csapat küzd egymással, együttesenként 12 férfi és 12 női úszó vehet részt egy viadalon, egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend. Az egyéni számokban, 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot kapnak a csapatok, a váltók dupla szorzóval járnak, az úgynevezett csillagszóró futamban - amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny - pedig akár triplázni is lehet.

Vasárnap a Duna Arénában 18 órakor folytatódik a verseny.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51612/pics/lead_800x600.jpg
Úszás,Hosszú Katinka,Milák Kristóf

További cikkek

Egyéni sportok

Úszás: elhalasztották a rövidpályás világbajnokságot

2020.05.21. 11:50
A FINA hivatalosan is bejelentette, hogy az év végére tervezett rövidpályás világbajnokságot egy évvel elhalasztották.

Egyéni sportok

Az élsportolók tíz százaléka elkapta a koronavírust

2020.05.21. 07:45
A vizsgált minta persze kicsi, az eredmény mégis megdöbbentő: az öt sikersportág válogatottjain elvégzett kutatás kimutatta, az egészségügyi dolgozók után az élsportolók a …

Egyéni sportok

Ezer szájmaszkot adományozott a Heim Pál Gyermekkórháznak Gyurta Dániel

2020.05.11. 10:40
Az olimpiai bajnok úszó egy szájmaszkokat gyártó barkácsáruházzal fogott össze, hogy segítsen a koronavírus elleni védekezésben.

Egyéni sportok

Úszás: novemberben tisztújító kongresszus az Európai Úszószövetségnél

2020.05.07. 17:45
A koronavírus-járvány miatt november 8-ra halasztották a Budapesten sorra kerülő Európai Úszószövetség tisztújító kongresszusát.

Egyéni sportok

Jövő májusban lesz a budapesti vizes Eb, törölték a vízilabda kupaidényt

2020.05.05. 16:50
Jövő május 10. és 23. között rendezik a budapesti vizes Európa-bajnokságot az Európai Úszó Szövetség (LEN) keddi bejelentése szerint.

Egyéni sportok

Úszás: korrupciós botrány van kibontakozóban a LEN-nél

2020.05.03. 16:50
Komoly korrupciós botrány van kibontakozóban az Európai Úszószövetségnél, erről tanúskodik egy több sajtóorgánumhoz is eljuttatott dokumentum.

Egyéni sportok

Hosszú Katinka is aláírta a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését

2020.05.02. 18:50
Sok aláírás hiányzik még Székely Nemzeti Tanács petíciójához, a május hetedikei határidő pedig vészesen közeleg. Nincs mese, összefogás kell, …

Egyéni sportok

Vizes sportok: semmilyen junior-Eb-t nem rendeznek meg idén

2020.05.01. 14:45
A mai napon videokonferenciát tartott a LEN irányító testülete a Büro, amely úgy döntött, hogy idén semmilyen vizes szakágban nem rendezik meg az utánpótlás Európa-bajnokságot.

Egyéni sportok

Halasztások és törlések egymás hátán - avagy erről irtunk áprilisban

2020.05.01. 08:40
Több mint 70 év után lezajlott az első olyan hónap a sportvilágban, ahol szinte nem rendeztek sporteseményeket (most ne számoljuk ide a virtuális …

Egyéni sportok

Úszás: jövőre rendezhetik meg a budapesti Európa-bajnokságot

2020.04.30. 16:15
Wladár Sándor a Magyar Úszószövetség elnöke bejelentette, hogy nem augusztusban, hanem 2021-ben rendezik meg a budapesti vizes Európa-bajnokságot.