Futsal: megvannak az ellenfelek az EB-selejtezőre

sportfaktor.hu

Turzó József együttese a házigazdák mellett a törökökkel és az északírekkel került egy Európa-bajnoki selejtezőcsoportba – számolt be a sorsolásról a Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja. 

Az UEFA 2017-ben lényegi változtatásokról döntött a férfi futsal Európa-bajnokságok lebonyolításával kapcsolatban. Immár nem kétévente, hanem négyévente rendezik meg az Eb-t, amelyen ezentúl 12 helyett 16 csapat vesz részt. Az első új rendszerű viadalt 2022-ben rendezik meg, a torna házigazdája Hollandia lesz. 

Változik a selejtezők lebonyolítása is. Harminckét válogatott vehet részt a selejtező csoportkörben, tizenhat közülük már azzal kivívta a jogot a szereplésre, hogy túljutott a világbajnoki selejtezők csoportküzdelmein. A maradék tizenhat helyre 33 csapat pályázik, köztük a magyar válogatott is, amely január végén egy négyes tornán harcolhatja ki a csoportkörös szereplést.

A mai, nyoni sorsoláson kiderült, hogy a mieink január végén Litvániában játszanak majd három meccset, az ellenfelek a litván, a török és az északír válogatott lesznek. A kvartett első helyezettjei ott lesznek az Eb-selejtező csoportban, a másodikok és a legjobb harmadikok pedig áprilisban pótselejtezőn vívhatják ki a csoportszereplés jogát. Ez azt jelenti, hogy ha a mieink az első helyen végeznek télen a négyesben, akkor legközelebb 2021 februárjában játszanak tétmérkőzést, akkor már oda-visszavágós alapon, a csoportkörben.

– A litvániai torna abból a szempontból teljesen más lesz, mint az októberi, olaszországi vb-selejtező volt, hogy ezúttal esélyesként kezdjük meg a küzdelmeket. Nem lesz könnyű dolgunk, mert a litvánok rengeteg energiát fektetnek abba, hogy fejlődni tudjanak futsalban, a törökök agresszív játékáról vannak kellemetlen tapasztalataink, az északírekről pedig nehéz lesz információt szereznünk, mert ők csak nemrégiben indították el saját futsalválogatottukat. Ezzel együtt a célunk nem lehet más, mint a csoport megnyerése, amivel biztosíthatnánk helyünket az Eb-selejtező sorozat legjobb 32 csapata között – mondta az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány a sorsolás után.

Címkék: Futsal
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51839/pics/lead_800x600.jpg
Futsal

További cikkek

Magyar foci

Futsal: bravúros győzelmet aratott a magyar válogatott

2019.12.03. 21:20
Hétfői veresége után 2-1-re legyőzte az orosz nemzeti csapatot Magyarország az év utolsó mérkőzésén.

Külföldi foci

Futsal: kiegyenlített mérkőzésen maradt alul a magyar válogatott

2019.12.02. 22:25
Hiába egyenlítettek kétszer is a mieink, harmadszorra már nem sikerült, így Oroszország nyerte a két csapat felkészülési mérkőzését Veszprémben.

Csapatsportok

Közvetítések: folytatódik a kézilabda világbajnokság

2019.12.02. 07:30
A mieink ma nem lépnek pályára, de így is érdemes a képernyők előtt maradni.

Magyar foci

Este a szemünk előtt dől el a válogatott sorsa

2019.11.19. 07:30
Ha Wales ellen idegenben nyer a válogatott, akkor részese lesz a 2020-as Európa-bajnokságnak. Este szurkolhatunk a tévé előtt.

Magyar foci

Futsal: vereség a második selejtezőn

2019.10.25. 22:20
A magyar futsalválogatott a második félidőben kapott gólokkal 2-0-ra kikapott a fehérorosz csapattól az olaszországi Eboliban zajló világbajnoki selejtezőtorna második fordulójában pénteken.

Magyar foci

Futsal: jó magyar rajt a vb-selejtezőn

2019.10.24. 19:55
A magyar férfi futsal-válogatott 3-0-ra győzte le Angliát az olaszországi világbajnoki selejtezőtorna első fordulójában.

Magyar foci

Futsal vb-selejtező: a továbbjutás a magyar válogatott célja

2019.10.17. 18:40
Turzó József szövetségi kapitány szerint a továbbjutás a célja a magyar futsalválogatottnak a jövő héten megrendezésre kerülő olaszországi világbajnoki …

Magyar foci

Futsal Bajnokok Ligája: harmadszor is kikapott a Berettyóújfalu

2019.10.11. 19:45
A magyar bajnok Berettyóújfalu nem jutott tovább a futsal Bajnokok Ligája csoportköréből, miután harmadik mérkőzésén is kikapott a hazai rendezésű tornán.

Külföldi foci

Közvetítések: láthatjuk a világbajnokot és az angolokat

2019.10.11. 07:30
Két európai topcsapat is pályára lép a mai nap során, de láthatjuk a torna-vb aktuális napját és számos teniszmérkőzést is.

Csapatsportok

Bajnokok Ligája négy sportágban is – tévéműsor

2019.10.09. 07:30
Jégkorong, futsal, vízilabda és kézilabda BL-meccset is láthatunk, de még német–argentin barátságos mérkőzés is lesz ma.