Tenisz: júliusban nem lesz WTA-torna Budapesten

sportfaktor.hu

Jövő júliusban biztosan nem lesz WTA-verseny Budapesten, februárban ugyanakkor elméletileg lehetne, de csak akkor, ha erre felhatalmazást kap a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) - írta honlapján az MTSZ.

A szövetség kiemeli, hogy a profi női tornákat szervező WTA közzétette 2020-as versenynaptárját, melyben összesen 60 torna - 55 WTA-esemény mellett a négy Grand Slam, valamint az olimpia - szerepel. Az 55 eseményt 28 országban rendezik, és február 17-i dátummal ott van a naptárban a Hungarian Ladies Open is, melyet 2017 és 2019 között rendeztek Budapesten.

"Ez ugyanakkor most egy sor kérdést felvet, illetve olyan anomáliákat, amelyek között ideje rendet tenni" - olvasható a honlapon.

Az MTSZ emlékeztet rá, "a magyar kormány 2019 februárjában döntött arról, hogy a következő négy évben Budapesten legyen a Hungarian Grand Prix (HGP) elnevezésű WTA-verseny. De nem februárban, hanem a wimbledoni torna után júliusban. Nem kemény pályán, hanem salakon. Nem az MTSZ rendezésében, hanem Márky Jenő, a HGP jogtulajdonosának a szervezésében."

A teniszszövetség úgy véli, Márky Jenő "tavaly, már az állam segítéségét kihasználva, vissza akarta költöztetni Budapestre a versenyt. 2019-ben ennek érdekében úgy kötött megállapodást az állammal - amivel utóbbi 2019-en túl további négy évre kötelezte el magát -, hogy két fontos dolgot nem vett figyelembe, ezáltal pedig a pénzt áldozó EMMI-t is gyakorlatilag megvezette."

Az MTSZ szerint ennek következtében állt elő a mostani helyzet, miszerint a 2020-as WTA-naptárban februári dátummal szereplő Hungarian Ladies Openre "nincs szerződése a Magyar Tenisz Szövetségnek a jogtulajdonossal, illetve nincs anyagi forrás az államtól, így azt egyedül megrendezni ezen körülmények között nem lehet."

A júliusi versenyre lenne anyagi forrás az államtól, ugyanakkor a WTA elnöksége az áthelyezést Budapestre nem engedélyezte, így "azt biztosan nem lehet megrendezni Budapesten, azt Bukarestben kell megrendeznie Márky Jenőnek - az előző évekhez hasonlóan".

Az MTSZ hangsúlyozza, fontos szempont, hogy 2020 és 2022 között Budapest rendezi a Fed Kupa döntőjét, melyre a világ 11 legjobb válogatott csapata érkezik a magyar mellett.

"A februári WTA-torna kiváló lehetőség lenne tesztversenynek, ahol a szervezésbe bevont újabb szereplők kicsit beleláthatnának a profi teniszversenyek világába, a Fed Kupa-döntő résztvevői közül többen is Budapestet választhatnák, hogy a körülményeket tapasztalják" - írja az MTSZ, amely szerint az ügyben patthelyzet alakult ki.

http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/51939/pics/lead_800x600.jpg
Tenisz,Magyar Tenisz Szövetség

További cikkek

Egyéni sportok

Tenisz: Babos Tímea és Kristina Mladenovic az év legjobb párosa

2019.12.11. 17:25
A női teniszversenyeket szervező WTA nem látott jobb párost a magyar-francia duónál ebben az évben.

Egyéni sportok

Tenisz: ilyen meccset még garantáltan nem látott! (videó)

2019.12.10. 19:00
A tennis.com hívta fel a figyelmet a thai Krittin Koaykul és az ukrán Artyom Bahmet összecsapására.

Egyéni sportok

Tenisz: Caroline Wozniacki hamarosan visszavonul

2019.12.06. 16:00
Caroline Wozniacki hivatalos közleményben jelentette be, hogy januárban befejezi pályafutását. Az egykori világelső teniszezőnőt az Ausztrál Openen láthatjuk utoljára.

Egyéni sportok

A Papp László Sportarénában lesz jövőre a Fed Kupa döntője

2019.12.03. 12:25
A magyar főváros nemcsak jövőre, hanem 2021-ben és 2022-ben is házigazdája lesz a női teniszezők válogatott csapatverseny-fináléjának.

Egyéni sportok

Tenisz: Babos Tímeát díszpolgárrá avatták

2019.11.28. 19:45
A soproni közgyűlés döntésének értelmében Babos Tímea a város díszpolgára lett. A teniszezőnő a Hűség napi ünnepségen veheti át a díszpolgári címét.

Csapatsportok

Babos Tímea: jövőre is marad Mladenovic és az edző

2019.11.27. 12:45
Kristina Mladenovic személyében a párospartner, Michael Joyce révén pedig az edző is marad a következő évben Babos Tímea mellett.

Egyéni sportok

Davis-kupa: Nadal és Bautista is nyert, Spanyolország a végső győztes

2019.11.24. 23:25
Mindkét teniszező két játszmában győzte le kanadai ellenfelét, így Spanyolország simán, 2-0-ra nyerte meg a Davis-kupa döntőjét.

Egyéni sportok

Tenisz: sosem látott nézőszám Mexikóvárosban

2019.11.24. 14:55
A Mexikóvárosban rendezett Roger Federer és Alexander Zverev bemutató új rekordot döntőt, korábban ennyi ember még nem látogatott ki teniszmérkőzésre.

Csapatsportok

Davis-kupa: kisorsolták a magyarok ellenfelét

2019.11.24. 14:35
A madridi Davis-kupa sorsolásán eldőlt, a magyar tenisz válogatott jövő márciusban Belgiumot fogadja a selejtezőben.

Egyéni sportok

Tenisz: Babos Tímea kikapott a tajvani döntőben

2019.11.17. 10:55
Babos Tímea kétszettes vereséget szenvedett az orosz Vitalija Gyjacsenkótól a tajvani tenisztorna döntőjében.