Női kézilabda-vb: három román játékost gyanúsítanak doppingolással

Szabó Bence

A románok csúnyán a megüthetik a bokájukat, ugyanis a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (WADA) három olyan női válogatott kézilabdázót vádol doppingolással, akik tagjai a Japánba sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra utazó román keretnek.

A válogatott alappilléreinek számító Bianca Bazilu, Cristina Laslo, valamint a még csak 20 éves Daria Bucur triója a hírek szerint intravénás lézerkezelésen vettek részt, amit többek között a sérülések felépülését gyorsítja fel. A WADA két-három héttel ezelőtt látogatott a brassói csapat edzésére, mivel feljelentést kaptak az imént említett három játékos tiltott kúrájáról. Az ügy nagy dilemma elé állítja a román szakszövetséget, mivel ha utólag bebizonyosodik róluk, hogy vétséget követtek el, törölhetik a vb-n elért eredményüket

A román kézilabda válogatott tagjai hétfő este egy ünnepi vacsorán vettek részt, ahol a szövetségi elnöke, Alesandru Dedu elmondta: a három lánynak a doppingellenes szervek előtt kell megjelenniük egy meghallgatáson, ezt követően dől el sorsuk. Keleti szomszédaink nincsenek könnyű helyzetben, hiszen szerdán már Japánba utaznának ahol november 30.-december 15. között olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek. A románok a vb csoportkörében a magyar lányokkal szerepelnek együtt, így megtennék azt a szíveséget a mienknek, hogy gyengébb kerettel indulnak neki ennek a világversenynek.

Címkék: Kézilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/52123/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda

További cikkek

Külföldi foci

Bajnokok Ligája: jön az utolsó kör

2019.12.10. 07:30
Négy csoportban is befejeződnek a küzdelmek a Bajnokok Ligája őszi idényében. A címvédő Liverpool akár búcsúzhat is a sorozattól.

Csapatsportok

Kézilabda: a Mezőkövesdet is legyőzte a Veszprém

2019.12.09. 19:40
A hétvégi Szeged elleni győzelem, után a Mezőkövesdet is legyőzték a bakonyiak és továbbra is hibátlanok.

Csapatsportok

Kézilabda vb: parázs meccset nyert Szerbia, botlott Hollandia

2019.12.09. 15:05
Tartogatott meglepetést a kézilabda-világbajnokság hétfői játéknapjai is, ahol a középdöntő 1. csoportjának együttesei mérkőztek egymással.

Csapatsportok

Elnök-Kupa: ötgólos vereség a címvédőtől

2019.12.09. 11:45
A tizennegyedik helyen végzett a magyar női kézilabda-válogatott a világbajnokságon.

Csapatsportok

Közvetítések: Elnök-kupa döntő, rangadó az NB II-ben és Londonban is

2019.12.09. 07:30
Kim Rasmussen csapata, a világbajnoki címvédő Franciaországgal találkozik, az Elnök Kupa döntőjében.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: Rasmussen: igyekeztünk kitisztítani a gondolatainkat

2019.12.08. 12:30
Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, igyekeztek kitisztítani a gondolataikat.

Csapatsportok

Kézilabda-vb: győzelem Argentina ellen, jöhetnek a franciák

2019.12.08. 06:50
A magyar női kézilabda-válogatott 34–26-ra legyőzte Argentínát a Japánban zajló világbajnokság Elnök-kupájában, így hétfőn a címvédő Franciaországgal mérkőzhet …

Csapatsportok

Férfi kézilabda NB I: a Veszprémé a szezon első rangadója

2019.12.07. 21:05
A Telekom Veszprém végig kiélezett találkozón, egy góllal győzte le a rivális MOL-Pick Szegedet a férfi kézilabda NB I 12. fordulójában.

Csapatsportok

Szombati sportos bőségszaru a televízióban

2019.12.07. 07:30
A szokásos labdarúgó kínálat mellett bőven akad néznivaló, kézilabda, kosárlabda, rövidpályás gyorskorcsolya és úszás, téli sportok, profi ökölvívás és sznúker is a programban.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: Argentína lesz a magyar csapat ellenfele

2019.12.06. 17:55
A Románia ellen vereséget szenvedő magyar női kézilabda-válogatott Argentínával majd az Angola-Franciaország mérkőzés valamelyik résztvevőjével mérkőzik a Japánban …