Női kézilabda-vb: három román játékost gyanúsítanak doppingolással

Szabó Bence

A románok csúnyán a megüthetik a bokájukat, ugyanis a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (WADA) három olyan női válogatott kézilabdázót vádol doppingolással, akik tagjai a Japánba sorra kerülő olimpiai kvalifikációs világbajnokságra utazó román keretnek.

A válogatott alappilléreinek számító Bianca Bazilu, Cristina Laslo, valamint a még csak 20 éves Daria Bucur triója a hírek szerint intravénás lézerkezelésen vettek részt, amit többek között a sérülések felépülését gyorsítja fel. A WADA két-három héttel ezelőtt látogatott a brassói csapat edzésére, mivel feljelentést kaptak az imént említett három játékos tiltott kúrájáról. Az ügy nagy dilemma elé állítja a román szakszövetséget, mivel ha utólag bebizonyosodik róluk, hogy vétséget követtek el, törölhetik a vb-n elért eredményüket

A román kézilabda válogatott tagjai hétfő este egy ünnepi vacsorán vettek részt, ahol a szövetségi elnöke, Alesandru Dedu elmondta: a három lánynak a doppingellenes szervek előtt kell megjelenniük egy meghallgatáson, ezt követően dől el sorsuk. Keleti szomszédaink nincsenek könnyű helyzetben, hiszen szerdán már Japánba utaznának ahol november 30.-december 15. között olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendeznek. A románok a vb csoportkörében a magyar lányokkal szerepelnek együtt, így megtennék azt a szíveséget a mienknek, hogy gyengébb kerettel indulnak neki ennek a világversenynek.

Címkék: Kézilabda
http://www.sportfaktor.hu/./pages/sportfaktor/contents/article/52123/pics/lead_800x600.jpg
Kézilabda

További cikkek

Csapatsportok

SEHA Liga: Zágráb elleni győzelmével, csoportelső a Veszprém

2019.12.14. 22:35
A Veszprém idegenben, 26-23-ra legyőzte a Zágráb együttesét a SEHA Liga B-csoportjának utolsó mérkőzésén, így az élen végzett kvartettjében.

Csapatsportok

Kézilabda: a nemzetközi szövetség felfüggesztette Kim Rasmussent

2019.12.14. 11:55
A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Románia elleni világbajnoki találkozó után élesen kritizálta a játékvezetést.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: a Siófok játékosa nem képzelhetett el szebb ajándékot

2019.12.14. 10:15
A spanyol női kézilabda-válogatott fennállása során először jutott el világbajnoki döntőbe a Japánban zajló világbajnokságon.

Csapatsportok

Tévéműsor: őrületes szombati sportdömping

2019.12.14. 07:30
Aki ezen a napon nem talál kedvére való sportműsort a tévében, az nem is akar igazán találni. Topligák, téli sportok, darts-vb s minden mi szem-szájnak ingere.

Csapatsportok

Férfi kézilabda SEHA Liga: másodszor kapott ki a Veszprém

2019.12.13. 20:55
Telekom Veszprém 30-26-os vereséget szenvedett a Metaloplastika Sabac vendégeként a férfi kézilabda SEHA Liga alapszakaszának pénteki játéknapján.

Csapatsportok

Kézilabda: szűkítették a férfi válogatott keretét az Eb-felkészülésre

2019.12.13. 17:10
Gulyás István a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 22 játékost, akire a jövő hét szerdán kezdődő …

Csapatsportok

Kézilabda: később dönt Rasmussen sorsáról a hazai szövetség

2019.12.13. 16:30
A Magyar Kézilabda Szövetség közleményben jelentette be, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitány sorsáról a későbbiekben születik döntés.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: lesz norvég-orosz álommeccs, de csak a bronzéremért

2019.12.13. 14:00
A spanyol női kézilabda-válogatott szenzációs második félidei játékkal legyőzte Norvégiát és története során először jutott világbajnoki …

Csapatsportok

Kézilabda Magyar Kupa: nem lesz szuperrangadó a negyeddöntőben

2019.12.13. 12:20
Elkerülte egymást a bajnok Telekom Veszprém és a címvédő MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Magyar Kupa negyeddöntőjének pénteki sorsolásán.

Csapatsportok

Női kézilabda-vb: gigászi csatában győzte le az olimpiai bajnokot Hollandia

2019.12.13. 10:55
Hatalmas iramú, fordulatos mérkőzésen győzte le Hollandia az olimpiai bajnok Oroszországot a női kézilabda-világbajnokság első elődöntőjében …